Пускова мощност на LG GC-051SS
Искам да попитам колко е пусковата мощност на този хладилник. Въпросът ми е свързан с това, че ще го монтрам в камион и трябва да купя трансформатор от 24 на 220 волта и искам да занм колко вата ще ми свършат работа. Мисля си, че 600 вата биха били достатъчни, но все пак да питам знаещите.
Re: Пускова мощност на LG GC-051SS
Не мисля, че това е добро решение! Хладилника е за стационарна употреба и няма да издържи на тръскането и вибрациите по пътищата. За захранване ти трябва не трансформатор, а инвертор, тъй като напрежението в камиона е постоянно, а той се захранва с променливо. Има си специални хладилници за камиони, поразпитай ТИРаджиите.
Аз съм допуснал грешка, инвертор е тази джаджа която ще взимам. Знам, че има и специални хладилници ама баща ми е решил да спести някой лев (както той си мисли, ама 100% ще се набута) и затова трябва да знам на колко вата трябва да е този инвертор.
Пусковата трябва да е около три пъти написаната.Поне опита ми в продажба на машини(генератори) показва същото.На разни неща с електромотори и въртящи части им трябва много стартов ток,на луминисцентни лампи също.Предполагам че и с компресора седят по подобен начин нещата.Иначе не трябва да го друсаш тоя хладиник.