Индукционен плот за вграждане SONASHI
Днес видях в един магазин индукционен плот с две зони (за вграждане), беше марка SONASHI.
Дизайна беше страхотен! Характеристиките - добри. Гаранциятя - 2 години.
От пръв поглед - веднага бих го купил, но цената е много странна = 340 лв. само!!!
Знам, че такива уреди са скъпи, а това за тази цена - направо ме уби.
Ако можете, дайте инфо някакво....!
Re: Индукционен плот за вграждане SONASHI
Това означава ли керамичен плот?
Ти май не си имал никога каквото и да е с надпис SONASHI :)
По добре да спазваш традицията.
Тук го предлагат дори за още по-малко:
http://www.pazaruvaj.com/furni-i-plo...p19445930.html
Изтъкват, че индукционните са по-икономични и от керамичните, т.е. този явно наистина е индукционен.
"работи със съдове, които реагират на магнит"
Без алуминиеви тигани и тенджари (според тях) :))
Според мен могат да се ползват всякъкви метални съдове, но отдаваната мощност ще зависи от съда. За това не бих се доверил на описаните характеристики.
Някой ползвал ли е такова чудо?
Ами правилно са написали, че е за съдови които реагират на магнит, по тончо за стоманени съдове. С други метални съдове ефективнотта ще е ниска.
Да, alhio - точно този, същият е ;)
че и цената наистина е още по-ниска.....
знам много добре що е индукционен плот (принципите де) и ако това е такова (а очевидно е!!!) - значи, че е подарък като за тази цена.
на BOSH и Siemens вървят около 1200-1500 лв. същия индукционен плот с две зони.
отдавна съм искал да си взема един ден такива, но ме е спирала високата цена.
и сега......SONASHI....за....318 лв.
ми нямам думи!!!
жена ми като го видя - много и хареса дизайна и знаейки предимствата на технологията, веднага писна за него.
аз обаче, исках да се допитам до вас - да не би тук да има уловка нещо?!
ако някой знае или е чувал нещо - нека го сподели, защото малко ми е останало да ида и да го взема ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от Kaar
Да, alhio - точно този, същият е ;)
че и цената наистина е още по-ниска.....
знам много добре що е индукционен плот (принципите де) и ако това е такова (а очевидно е!!!) - значи, че е подарък като за тази цена.
на BOSH и Siemens вървят около 1200-1500 лв. същия индукционен плот с две зони.
отдавна съм искал да си взема един ден такива, но ме е спирала високата цена.
и сега......SONASHI....за....318 лв.
ми нямам думи!!!
жена ми като го видя - много и хареса дизайна и знаейки предимствата на технологията, веднага писна за него.
аз обаче, исках да се допитам до вас - да не би тук да има уловка нещо?!
ако някой знае или е чувал нещо - нека го сподели, защото малко ми е останало да ида и да го взема ;)
То евтините керамични са на същата цена. http://www.technomarket.bg/products_...5&grupaswe=047
Не бих взел това Сонаши.
аз си купих индукционен плот и сам много доволна. но наистина е само за съдове, на които поне дъното регаира на магнит. всичко става адски бързо, а с други съдове дава грешка, защото просто е на магнитен принцип.
какво ли обяснявам като няма кой да възприеме
Цитат:
Първоначално публикувано от klecho
леле никой ли не прави разлика между индукция и керамика? а който иска да пробва и с алуминиеви съдове....успех му пожелавам. :-memnon
Кой ти казва че не ги различаваме. Следвай двете мисловни линии:
- Сонаши що за марка е;
- ограниченията при ползване на индукционните плотове.
Като се саберат и двете при въпросния плот, как да го препоръчаш. Ще мине време и ще им се нормаличират цените и ще се усети истината.
Ако и на индукцианния сложиш алуминий и той ще се оплеска. Просто алуминия е неприложим при него.
Все пак твоя каква марка е?
Най-малко трябва да се притеснявате от това, че се ползват само със съдове от магнитна стомана(обикновенните са със стомана с никел, която е немеганитна). Вече има всякакви марки тенджери и тигани, като тези от братята китайци са доста евтини. Аз вкъщи има обиквновенна печка с керамични котлони, а брат ми има индукционен. На индукционния се готви по бързо и по икономично. При пържене в тоган може да зададеш температура, така че тефлона да неможе да изгори.
Цитат:
Първоначално публикувано от klecho
аз си купих индукционен плот и сам много доволна. но наистина е само за съдове, на които поне дъното регаира на магнит. всичко става адски бързо, а с други съдове дава грешка, защото просто е на магнитен принцип.
какво ли обяснявам като няма кой да възприеме
Хайде по-кротко с оценките! Виж си поста с колко правописни и смислови грешки е и тогава решавай кой колко възприема!
Аз имам газов котлон SONASHI изпълнението му е по добро от българските.Странното е че се твърди за френски произход,но според мен си е китайски.Вероятно за това и цената на индукционните им е такава.
Вътре кво толкова има 2 бобини и малко електроника....100на лева,кое му е евтиното?Покритието му е най обикновено,през него топлина не минава само приема от дъното на тигана.В китайските сайтове ги има и под 80$.АЕГ и Бош могат и за 2к да го пуснат ,но на кой му пука....