Здравейте.Миналия ден си поръчах UPS 1200 вата и днес като го взимах от магазина видях че на него пише 1200VA/720W.Искам към него да включа един 50" плазмен телевизор,на които максималната консумация е 440 вата и ресиивър 445 вата.Общтата консумация както виждате е близо 900 вата.Продавача в магазина ми каза че няма да е проблем но така ли е?
Вероятно няма да има проблеми. Първо телевизора ще консумира по-малко. Предполагам, че няма да го гледаш на максимална яркост. Ресивера също няма начин да консумира такава мощност. Все пак е можело да вземеш по-голям UPS. На всички UPS-и се дава пълната мощност във волтампери. Незнам защо си рещил, че това са ватове.
Мен повече ме притеснява какво е захранването на ревсийвъра и какво напрежение (по форма) изкарва UPS когато е на батерии. Защото всичко различно от синусоида пуснато на трансформатор....... angel
Така е,прав си.Днес го върнах.А да ми предложиш някакъв,които ще ми върши работа.Вече се замислям UPS ли ми трябва или хубъв стабилизатор на напрежението,които при прекъсване на тока да включва да речем след 10 секунди.И аз вече не знам какво ще ми свърши работа
Ако искаш да гледаш телевизия, когато няма ток ти трябва UPS. Ако искаш само защита и напрежението на мрежата не е постоянно купи си автоматичен регулатро на марежение. Хубав UPS със синусуидално напрежение струва доста пари.