Купих си от Лидл стенен радиочасовник. За уточнение казвам, че това не е часовник с радио, а такъв, който се сверява автоматично с радиосигнал.
В ръководството пише, че часовникът улавя най-близкия радиосигнал и автоматично се сверява.
Да, ама при мен не сработи. Сверяването тръгва и спира винаги на 1.00 часа. Сверих го ръчно и уж работи точно, но като пуснах радиото за точно време, беше напред с половин минуте.
Не знам аз ли не правя нещо както трябва или радиосверяването в България не сработва.
Някакви идеи?
Най близката кула от която може да приеме сигнал е в Германия. А ние се намираме в периферията на радиуса на сигнала. И единствено може да приеме сигнал през нощта когато радио замърсяването е най малко. Часовника трябва да го сложиш на прозорец гледащ на запад щото и Германия е в тази посока и евентуално през ноща ще си се свери. Такива кули има 5 в цял свят като в Европа са две. Едната е в Англия а другата както казах в Германия.
Зависи от настройките. Би трябвало да може да му зададеш в кой часови пояс се намираш според гринуич или UTC. При електроните в меню си има да променяш часовата зона. При тези със стрелките идея си нямам. Но предполагам че там може само минутите да сверява.
Хм, май ще ходя в Лидл да питам. Толкова се зарадвах, че има такъв съвременен начин за точно време, то пък не работи... Както винаги в БГ... Да му се не види!