Резултати от 1 до 10 от общо 10

StarClima

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2010

StarClima

Не откривам почити нищо за тази марка ,а аз съм си я натресъл в къщи реших да поискам повече инфо ако може.
    Проблема ми е следния вътрешния вентилатор намалява оборотите и се превръща в миризлива печка .
    След рестарт на климатика всичко тръгва нормално. Проверих двигателя ОК,перка почистих, датчик ОК.
    Пуснах го на макс обороти същото ,но по често.
    Климатика е инвертор.И като не мириши работи супер.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Re:StarClima

А на какво мирише? Бакилит, изгоряло, кисело (синдрома на мръсните чорапи - не твоите), тази миризма има източник който най лесно ще откриеш ако я оприличиш на нещо и почнеш да го търсиш.

4. Тук е от
    Dec 2010

На прегрял двигател,лак.
    Двигателя пари.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от peij
    На прегрял двигател,лак.
    Двигателя пари.
    lol - двигателя на вътрешния вентилатор ти пари? То върху него не се очаква да се отделя голяма мощност (до колкото знам) - да не би вътрешното тяло да е "прекалено" топло - да духа твърде топъл въздух и от там да става "прегряването"... Ако е инвертор до някъде можеш сам да се пребориш с проблема като намалиш градусите, но предполагам говорим за конвенционален...Най добре потърси сервиза (ако е ганационен).

6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Може да има нужда да се смени кондензатора или лагерите на мотора. Малко е късно вече щом се е размирисал на изгоряло, но пък пак може да се пробва.

7. Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от peij
    Не откривам почити нищо за тази марка ,а аз съм си я натресъл в къщи реших да поискам повече инфо ако може.
    Проблема ми е следния вътрешния вентилатор намалява оборотите и се превръща в миризлива печка .
    След рестарт на климатика всичко тръгва нормално. Проверих двигателя ОК,перка почистих, датчик ОК.
    Пуснах го на макс обороти същото ,но по често.
    Климатика е инвертор.И като не мириши работи супер.
    Не знам какво не ясно съм написал.
    Не знам защо не го четете.
    Не знам има ли компетентни по моят проблем.
    Но знам ,че никои никого не може да задължи да помогне.
    Знам ,че форумите не е нормален отговор иди на сервиз.
    Предполагам ,че съм пропуснал инфо /Климатика не е гаранционен - искат ми 210лв. за нов двигател ,които аз няма да сменя като знам ,че не е възможно изгорял двигател да работи без проблем цяла седмица!/
    Благодаря за отговорите и извинете за безпокойството.
    И все пак имам малка надежда ,че някои които не е прочел темата ,ще знае нещо повече.
    Благодаря за търпението.

8.  

9. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Проверил си двигателя бил ОК, датчик си проверил пак ОК, ами тогава като всичко е ОК защо продължаваш да мислиш, че има проблем.

Ето една примерна схема взета от климатик Midea за начина на управление на мотора на вътрешният вентилатор. Ако някой знае кой е производителят на климатика скрит под тази измислена търговска марка може да каже.

10. Тук е от
    Dec 2010

valen1 благодаря за схемата на Медея,но при мен е съвсем различно работи на 220v ~ отива на някакъв триак ? предполагам ??
    лошото е ,че надписите на чиповете са изтрити така ,че схема не мога да сваля.
    http://klivento.net им беше дистрибутор друго знам ,че са италиански ,а сглобката може и китаиска да е.
    Единственото което мога да допълня е , че ако двигателят спре климатика излиза в грешка /не променена стойност на температурата за единица време/- проверка в сервизен режим.
    Тази грешка ми е излизала само при изтекъл фрион след смачкана тръба на външното тяло от леда.
    Сега я няма.
    Което значи , че FAN не спира . Има ОВ към управлението. ??????????????

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

На горната схема мотора на Мидеята също работи на ~220V. Оборотите се управляват със симистор (триак).

12. Тук е от
    Dec 2010

Направи ми впечатление ,че при непрекъснато работеща клапа няма проблем.
    Дали има някаква връзка ?
    Повече от елементите от схемата на Мидея не ги откривам при мен /няма кондензатори ,ползва директна фаза има товарен R/
    И най-вече се чудя които и да е елемент как може да работи не определено време и да откаже,след рестарт да работи пак ?
    Може би само кондензатор или CPU .
    Нямам много възможности в този студ за проби ,а лятото проблеми нямах.
    Но, всички проблеми с този боклук са ми през зимата.
    пп / Да имаше поне схема...............

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе