Отговор: Климатик Finlux с нагревател на външното тяло.
Темата е отдавна, обаче аз имам въпрос ако някой има такъв климатик Finlux FEY-12A410W WHITE. Кога се пуска нагревателя, сам ли се пуска или е от копче? От сервиза казаха, че когато се размразявал, сам се пускал нагревателя, но така ли е някой знае ли нещо по темата? Мерси :)
Няма ли някой техник или компетентен по въпроса ми, че ми е мн интересно никъде не мога да намеря в интернет специално за това кога се пуска нагревателя не е със копче, а сам се пуска, но кога точно се пуска под определена температура ли само при размразяване ли това е другото ми е ясно :)
Ами не ти отговаря никой защото явно никои не монтира или има такъв климатик.
Аха ами добре мерси все пак значи съм с тестов климатик което е добре обичам предизвикателствата и ще чакам да видя как работи и кога ще замръзне
Първо взимаш, пък после питаш! Няма да замръзне нали за това си взел с нагревател. Обърни се към фирмата монтирала климатика или към производителя.
Понеже бях обещал да пиша за този модел климатик Finlux FEY-12A410W WHITE. Живея в Свищов-мъгли много имаше и последните 10 дена не е ставало по-топло от +4 градуса. Нощем си пада до -2-3-4 за сега не съм видял нито 1 дефрост или ако е имало е било нощем и нито 1 път не съм видял да има дори и много малко скреж по него. Не съм го спирал от 2 месеца някъде денем е зададен на 24-25 градуса, нощем го държа на 23. Изключва си и си включва, но доста повече е офф - 20 квадрата хол панел с дървена дограма нито 1 външна стена, а зад дървената дограма има остъклена тераса, изолации няма. Гледам в другия вход има 1 Самсунг инвертор и една Осака, сутрин като отивам на работа редовно и двата са целите бели, а на моя нито 1 път не му видях дори и малко скреж. За сега доволен съм - до към -5 ще топли после ще му мислим.
И аз не виждам лед , ледени висулки или скреж по външното тяло на климатика , а нашия е също Финлукс .При минус 20 градуса си топлеше много добре , а и за охлаждане се справя на големите горещини в Русе :)
За разлика от климатиците на комшиите с марки например Toshiba , LG целите бяха в лед и тракаха като за световно за разлика от нашия , нищо че не е много известен като марка :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
Борислав Петров Димитров
И аз не виждам лед , ледени висулки или скреж по външното тяло на климатика , а нашия е също Финлукс .При минус 20 градуса си топлеше много добре , а и за охлаждане се справя на големите горещини в Русе :)
За разлика от климатиците на комшиите с марки например Toshiba , LG целите бяха в лед и тракаха като за световно за разлика от нашия , нищо че не е много известен като марка :)
ШЕГАДЖИЯ
Понякога на пръв поглед "ташак"машини работят доста добре за парите си.
Само че всяка машина си има капацитет и не може да променя физичните закони.Колегата да каже модела и размера на стаята.Машините, работещи и ТОПЛЕЩИ при -20 се броят на пръсти.
Finlux са ребрандирани AUX което не е чак толкова зле.По повод евтините климатици-преди 5 години се наложи експресно за взема 2 климатика на минимум цена, имаше някакво промо на Електролукс, излязоха 1300 лв. с монтажа.И двата си работят целогодишно почти, единия от които в 20м2 магазин с витрина единично стъкло, подпомаган от някакъв мижав радиатор.Единствено тази зима се яви малък проблем, защото продавачката беше спряла климатика за събота и неделя и понеделника трудно тръгна на -10 градуса-
Отговор: Re:Климатик Finlux с нагревател на външното тяло.
Здравей за кои климатици става въпрос че си качил доста от тях? Поздрави