Мнение за климатици Aux и по конкретно за ASW-H18A4/SDR1
Здравейте,някой ползвал ли е Aux ASW-H18A4/SDR1?Интересува ме как се държи зимата,има ли части за тях?Китайския производител само тази марка ли произвежда или и други които се продават на нашия пазар?Мидеа MSR - 18HRN1 според вас по добър ли е за отопление?Помагайте със всякакво инфо за тази непозната марка на българския пазар!!!Благодаря предварително на всички отзовали се!!!
Отговор: Мнение за климатици Aux и по конкретно за ASW-H18A4/SDR1
Аз за мидеята ще кажа че от както минаха на фреон R410 вече за отоление не ги препоръчваме. Днес видях доста брадясали(замръзнали) мидеи LG и други егозтики. Аукса може и да е читав ама аз нямам наблюдение.
И те са Мидеа.Виж този,ако си на зор,а парите са кът,но не очаквай чудеса-W AMB 969.
Параметрите на Аукса са му малко по добри от Мидеата,има ли някаква разлика в качеството спрямо Мидеата?Искам да го взема предимно за отопление за помещение 24м2 -65м3.Една гола стена-голяма витрина,съседните помещения не се отопляват.
Нищо няма да стоплиш с тая 18ска Мидеа при това положение,ако нямаш уреди които отдават (хладилни витрини например:BigGrin).Уирпълът,който ти предложих е 16/58 кг и е на Р407С или ако имаш късмет-на Р22(кой ги знае какво са заредили,а не какво са написали,че има:BigGrin),отдава над 21000 ВТУ и запазва повече капацитет при ниска Т от избраните от теб.Не знам за какво ще е помещението и колко градуса искаш,но разгледай и 24ките,че ако е студено помещение 18ска конвенционал ще е малко.
Имам 2 климатика на друго място които работят с 410а-това са Осака ch-14-lbp инвертор която топли 28м2 северно помещение без проблем дори при -10 и една Мидеа msr5 12hrn1 която се справя отлично бих казал с помещение от 16м2.Не виждам причина тези 18ки било то Аукс или Мидеа,работещи със същия фреон да не могат да се справят със помещение от 23-24м2.Идеата на темата ми беше кой от двата е по добър?Как стоят нещата със сервизирането-има ли части?В един завод ли се правят,нещо за компресорите им знае ли се?
Аукс и Мидея са два различни завода за климатична техника. Наличността на части в България зависи единствено от това колко е коректен вносителя. При Мидея нещата са трагични, а за Аукс знам само един източник на части, но и там няма да е розово положението, защото отдавна не е внасял.
Aux се внася от магнум тоест вносителя на мидея.
Това го знаем, но не ги броя, защото те показват среден пръст на всеки осмелил се да попита за части. Другият вносител, нойто не внасяше под марката Аукс може да има някакви части, но се съмнявам какво е останало.