Отговор: Мнение за ELECTROLUX EXI12HK1WI
Цитат:
Първоначално публикувано от
techinfo
Както казах по-нагоре климатика ми трябва за охлаждане и отопление в междиният сезон, когато за печка е горещо а без е студено, за това не виждам смисъл да давам 2000+ пари.
.
Особено пък за тази цел е идеален.И колкото и пари да дадеш за друг това е безконкуретна оферта в съотношение цена/качество.
Няма как да ти дадат 5г гаранция за калпаво изделие.За 2000лв ще купя 3 такива и най-коравото Мицубиши, Тошиба, Дайкин никак не е сигурно че ще издържи 15г.А този ще е все в гаранция.
А и какво ти дреме колко е читав.Нека ти разправят, че гаранцията не е безусловна.Уверявам те, че комисията за защита правата на потребителя много си пада по подобни казуси.
Абе, тя си пада, ама не е приятно евентуално да стоиш до 1 месец без вещ, която употребяваш всекидневно. Обаче, в последно време, скъпото не винаги е качествено.
Ако ще и десет години гаранция да дават за някакъв котор, за който не могат да доставят никакви части - все едно няма гаранция...
Това е несериозно. Електролукс ли не могат да доставят резервни части??
Електролукс е от концерните с най-добра сервизна мрежа.Имат осигурена сервизна подръжка и в България.
Стига глупости. Като си толкова сигурен звънни в сервиза и питай за цена и срок на доставка за външен мотор на вентилатор, перка или платка за този модел. Да видим как е всъщност?!
- - - - - - - - - -
Предварително знам отговорите:
Перка - невъзможно, ще търсим заместител
Мотор - може да има някоя бройка из Европа, но се съмнявам
Платка - а дано ама надали
И какъв е проблема, като няма части? Като ми се скапе едно вентилче в рамките на 5 години, ще ми сменят целия климатик Това си е проблем на вносителя. Майната му!
Цитат:
AC_From_Hell
Стига глупости. Като си толкова сигурен звънни в сервиза и питай за цена и срок на доставка за външен мотор на вентилатор, перка или платка за този модел. Да видим как е всъщност?!
- - - - - - - - - -
Предварително знам отговорите:
Перка - невъзможно, ще търсим заместител
Мотор - може да има някоя бройка из Европа, но се съмнявам
Платка - а дано ама надали
Това обаче са твоите отговори.Дали техните ще са такива е съвсем друг въпрос.При това поставяш въпроса крайно некоректно.
Ако, ти, им звъниш за платка, мотор и т.н може и да ти откажат.Но тук съвсем не е въпроса за извънгаранционно обслужване.
За гаранционното самия сервиз ще си бере грижата за частите и няма защо да ти ги праща на теб.
Цитат:
badr
Това обаче са твоите отговори.Дали техните ще са такива е съвсем друг въпрос.При това поставяш въпроса крайно некоректно.
Ако, ти, им звъниш за платка, мотор и т.н може и да ти откажат.Но тук съвсем не е въпроса за извънгаранционно обслужване.
Гаранционно или извънгаранционно, частите и сроковете на доставка са едни и същи, разликата е кой поема стойността на ремонта.
Цитат:
badr
За гаранционното самия сервиз ще си бере грижата за частите и няма защо да ти ги праща на теб.
Искаш да кажеш, че гаранционният сервиз е важен, а извънгаранционният не е и грижата си я бере потребителя, като му е изтекла гаранцията нека да изхвърли уреда, било той климатик или друг?
Цитат:
Aleksandars
Лежи на тази кълка...
Тук вече се преминава етична бариера.
Форума е предназначен да информира потребителите, а не те да бъдат мамени.
Тук вече се изказват мнения базирани на инсинуации.
Разбираемо е, че останалите монтиращи, други брандове остават в неконкурентни позиции.
Нека за налични резервни части и сервизната дейност на марката да пишат нейни представители или фирма монтираща климатиците им, а не онези които се явяват конкуренти.
Тук не е мястото да се лъжат потребители вземи тоя климатик, щото аз го поддържам, а този е лош и няма части, щото не го обслужва еди кой си.
Концерн с милиарди $ оборот, една 130-те най-големи фирми в света не можела да ти намери мотор.
- - - - - - - - - -
Цитат:
AC_From_Hell
Гаранционно или извънгаранционно, частите и сроковете на доставка са едни и същи, разликата е кой поема стойността на ремонта.
Искаш да кажеш, че гаранционният сервиз е важен, а извънгаранционният не е и грижата си я бере потребителя, като му е изтекла гаранцията нека да изхвърли уреда, било той климатик или друг?
Искам да ти кажа, че дори във възможно най-лошия случай, при който потребителя дори да изхвърли уреда, при разликата в цените той ще си купи отново същия и той отново е в гаранция нови 5г.
А предложения от теб освен че ще струва колкото двата, ще е в гаранция 2-3г и след това потребителя ще плаща.
За 10г поне огромна е вероятността, че твоят климатик ще отиде на отпадъка и ще трябва нов, а потребителя дал двойна сума ще остане без нищо, докато в другия случай ще има гаранционен климатик.
Нещо си много далеч от реалната картинка.
Обади се и питай за части и срок на доставка преди да философстваш безсмислено.
Щото и най-големите концерни допускат грешката да си поръчват някакви боклуци, само и само, за да са "в джаза" и после им берат гайлето години наред.
Апропо "фирмите" монтиращи електролукс нямат връзка с електролукс, а с вносителя на местна почва.
Освен това аз съм на мнение, че един климатик не е просто лош, а е УЖАСЕН, ако няма адекватна доставка на резервни части за него.
- - - - - - - - - -
Преставам да коментирам, просто нямам думи.
Колеги, които искаме да прецакаме човека да си купи нещо хубаво, прочетете коментарите на бадр и ще разберете защо хората продължават да си купуват климатици от веригите...
Цитат:
AC_From_Hell
Нещо си много далеч от реалната картинка.
Обади се и питай за части и срок на доставка преди да философстваш безсмислено.
Щото и най-големите концерни допускат грешката да си поръчват някакви боклуци, само и само, за да са "в джаза" и после им берат гайлето години наред.
Апропо "фирмите" монтиращи електролукс нямат връзка с електролукс, а с вносителя на местна почва.
Освен това аз съм на мнение, че един климатик не е просто лош, а е УЖАСЕН, ако няма адекватна доставка на резервни части за него.
Виждаш ли че нямаш смислени аргументи.Ами нека концерна да им бере гайлето, концерна ли ще жалим.
За този климатик - ти твърдиш, че няма резервни части.Дали това е така е съвсем отделен въпрос.
Фирмите монтиращи електролукс, разбира се чрез вносителя си осигуряват части, но какво от това.
Те да му берат грижата, няма да я бере потребителя.
Много отдавна се занимавахме с внос на техника и тогава ни задължаваше закона да сключваме договори за сервиз с местни фирми или сами да си извършваме гаранционния сервиз. Не мога да си представя, че този закон е отменен. Можеше да се избяга единствено от извънгаранционен сервиз. Я някой вносител да ни осветли, как стоят нещата сега?
Значи избора го сведах до следните модели:
Sharp AY-X12PSR/AE-X12PSR
Panasonic CS-RE12PKE/CU-RE12PKE
Midea MS12FU-12HRFN1 12F8/MS12FU-12HRFN1 Fairwind
?
Вторият вече го купих.
А въпросният електролукс сега е 670лв. в технополис.
Благодаря Ви, за помоща.