Резултати от 1 до 15 от общо 15
Like Tree4Одобрявам
  • 1 Post By Aleksandars
  • 1 Post By Mega
  • 1 Post By dodo_pv
  • 1 Post By AC_From_Hell

NAGOYA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2008

NAGOYA

Имам конкретно питане към колегите.Какъв вид и какво количество фреон,трябва за модела NAGOYA AU-12H53R150H10?Озадачава ме малкия накрайник на крана като за фреон 22 и 407.На табелата пише 410,920гр.,но не вярвам,имам горчив опит с Осака.Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем,моля да пише!

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Отговор: NAGOYA

При такива боклуци, отваряте и гледате какво пише на компресора.
    VeleV.Klima одобрява това.

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Това чудо не е ли ГАЛАНЦ, гледам тук, там ин нет-а дават 690 грама фреон, ама май не за точно същия модел, а за сходни, с разлика в последната буква и цифри.

5. Тук е от
    Nov 2008

Комп.е Санио,на 410,това добре,проверил съм го по модел,но при 920гр.,вдига до 40бара налягане на отоп.и 7.5-7.8А ток.На етикета му пише макс.налягане 34бара и работен ток-5.5А.Другото което е,че при това налягане не спира внш.вентилатор то да намалее.

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Това което описваш, не ти ли говори за проблем? Ако не го виждаш, значи трябва да гледаш по друг начин.

7. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от pacefil Виж публикацията
    Другото което е,че при това налягане не спира внш.вентилатор то да намалее.
    Провери дали работи вътрешния тръбен датчик или да не се е откачил. Той управлява външния вентилатор.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2008

Датчика е ок.,5ком,на мястото си е,климатика е свален и е на тезгяха в сервиза-разглобен.Даже този датчик го сменях с чисто нов,но ефекта е същия.Когато тръгва на отоп.си прави топлия старт правилно,сменя скороста на втр.вентилатор-когато загрее,държи се нормално,но вдига 40бара и не му спира перката,което ме кара да мисля,че има грешка в количеството фреон!

10. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Колко дълго време работи в този режим? Колко загрява компресора? На етикета не е ясно дали не става въпрос за номинал. Същата работа е и при тошибите, държат 41 Bar много дълго, което и на мен ми се вижда не особено редно. Фреонът им си е оригинално заредения.

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Колко дълго време работи в този режим? Същата работа е и при тошибите, държат 41 Bar много дълго, което и на мен ми се вижда не особено редно. Фреонът им си е оригинално заредения.
    Трябваше да вземеш друга марка, там наляганията са доста по-ниски и нямаше да имаш повод за бесънни нощи.
    VeleV.Klima одобрява това.

12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

@pacefil, ако моделът е конвенционален, провери куплунга вътрешния тръбен датчик и дали не са прекъснати електролитния кондензатор или паралелния резистор на платката. Пробвай да вържеш директно на мястото на вътрешния тръбен датчик резистор 1 kOm и виж дали ще даде грешка или спре външния вентилатор.
    Jack Krauser одобрява това.

13. Тук е от
    Nov 2008

Значи,dodo,клим.е конвенционален,датчика на внш.тяло е 6ком,кабела си е там,датчика също си е на мястото,всичко е ок.Сложих директно на платката 1ком резисторче,но абсолютно никакъв ефект,нито грешка показва нито спира вентилатора!Малко предистория-това дърво някой го беше набедил за компр.,но в крайна сметка имаше дупчица на 4-път.вентил на една тръбичка,заварих го и го заредих както пише на табелата-920гр.,R410а.При пробата установих високото налягане и големия ток-40-41бара,7-7,5А и,че вент.на внш.тяло не спира да намали налягането!Това е!Взех да си мисля,че тая Нагоя работи така,нямам повече идеи!

14.  

15. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Не съм специалист по хладилната част, но при 1кOm съпротивление на мястото на тръбния датчик на вътрешното тяло, би следвало компресора незабавно да спре, да не говорим за вентилатора отвън. Според мен, не е наред платката на вътрешното тяло и не се следят стайната температура и тази на топлообменника. Налягане от 40 Bar при това топло време не би ме притеснило особено, но потърси и други мнения. Данните от табелката при европейските модели се отнасят обикновено за 7°С. Потопи и датчика за стайна температура в гореща вода, за да се убедиш дали наистина е така.

16. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

pacefil , тази кошница как работи в режим охлаждане? Какви параметри поддържа?

17. Тук е от
    Nov 2008

Климатика явно работи така,на вън монтирано тялото не вдига повече от 32-36 бара,и макс.6,2А ток.Върнахме го обратно под прозореца,какво,ще става като падне под 0-та,ще се разбере по-нататък.Аман от боклуци и купуват ли купуват хората.Баджанака казал,че тез модели били много добри,шурея потвърдил и сделката готова. Благодаря за мненията!Успех на всички!

18. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Офтопик: Ето и малка от част от разковничето на проблемите в България - преобладаващата шуробаджанащина.
    Aleksandars одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Мнения за климатици с марки Techniker и Nagoya
    От kojcho във форум Други марки климатици
    Отговори: 19
    Последно: 04-01-14, 09:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе