Здравейте, вчера ми сложиха климатика и се оказа че не работи на охлаждане. Тръгва да работи и след 2-3-4 минути нещо във вътрешното тяло казва цък и вън климатика спира и започва да духа хладно(вътре не спира). След около 4-5 мин се включва пак и пак работи за 2 -3-4 мин и спира. Ядосах се и му отворих капаците на вътрешното тяло и единственото което открих че температурния датчик който е на външното тяло в свързан с кабел към вътрешното тяло с 2,5 квадрата а на схемата го дават да е с 0,5 квадрата. Другото което се сетих е да не би заради времето нещо понеже сега е около 22 градуса на вън а аз се мъча на 16 -17 градуса но пък в стаята е долу горе същата като на вън.Четох за тези датчици и смятам да ги сменя .... ей така профилактично но не знам има ли значение какви трябва да са понеже информацията за този климатик е оскъдна. Другото което не казах е че климатика не е от тези които се слагат до тавана а от тези които са на 10 - 15 см от пода ако има някакво значение. Ще съм ви благодарен да ме насочите към проблема.