Daewoo DSBF1283ELHV - нужда от съвет
Здравейте,
Имам два климатика Daewoo DSBF1283ELHV. От вчера имам следния проблем с единия.
Дисплея на вътрешното тяло свети, реагира на абсолютно всички команди от дистанционното. Работи в режим охлаждане, изсушаване, и вентилатор, но в момента в който го пусна на отопление жалузите се прибират в най-горно положение и нищо не се случва. Външното тяло работи!
Проблема се появи при работещо състояние на климатика - просто спря да духа в режим отопление. Няма странни шумове или грешки по дисплея или дистанционното.
Смених батериите на дистанционното, рестартирах климатика от мрежата ( седя изключен 30 минути ), почистил съм филтрите ( правя го на всеки 200 часа работа - както е описано в ръководството). Проверих и външното тяло за не регламенирани течове и обледеняване - няма. Рестартирах го и от копчето, което се намира под капака при филтрите.
Миналата година имах абсолютно същия проблем с другия климатик (същата марка и модел). Техниците (гаранцията) не можаха да го накарат да работи и да разберат на място какво му е и го взеха за месец. След , като ми го върнаха казаха, че абсолютно нищо му е няма.
Сега се опитвам да пробвам всички възможни варианти преди да се обаждам пак , защото ако е нещо, което не изисква намеса на сервиз ще е много добре.
Моля ако някой може да помогне с мнения или предположения да пише.
П.С. И на двете машини им е правена гаранционна профилактика Юли месец тази година. (Всичко беше наред)
Благодаря предварително.
Отговор: Daewoo DSBF1283ELHV - нужда от съвет
Четирипътния вентил работили? Бобината здравали е?
Здравейте. Не съм наясно с описаните компоненти. Въпроса ми е по-скоро чисто потребителски има ли още какво да пробвам?
А дали не си чака "топлия старт". Щом е нов, газчицата май е на привършване.
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Цитат:
Първоначално публикувано от
ivan74
А дали не си чака "топлия старт". Щом е нов, газчицата май е на привършване.
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Здравейте,
При годишната техническа профилактика по гаранция не се ли зареждат всички видове, течности, газовр и масла? Климатика е на година и половина профилактиката му беше преди 5 месеца.
Цитат:
Първоначално публикувано от
ktborisov
Здравейте,
При годишната техническа профилактика по гаранция не се ли зареждат всички видове, течности, газове и масла?.
Ами не...
Разбирам. Значи е възможно все пак да няма технически проблем с машината а да има липса на фреон.
- - - - - - - - - -
Благодаря Ви за бързите отговори.
Ако липсата на фреон не е технически проблем, то кое ли ще е? Това според мен е най-големият проблем на един климатик.
Здравейте,
За мен най-големия проблем е да го разкачат и да седи 1 месец в сервиза.Примерно не е монтиран правилно и е изпуснал фреона не мисля, че е чак такава драма.
П.С. Обадих се на Гаранционния сервиз. Ще минат до края на седмицата да го погледнат.
Не, че е драма, ама съм изхвърлил досега 3 климатика поради пропуск на фреон от компресора. Чак пък да е драма!
Още веднъж благодаря за съдействието. Ще пиша, когато ми кажат в крайна сметка какво му е. :(