Здравейте,
Имам два климатика Daewoo DSBF1283ELHV. От вчера имам следния проблем с единия.
Дисплея на вътрешното тяло свети, реагира на абсолютно всички команди от дистанционното. Работи в режим охлаждане, изсушаване, и вентилатор, но в момента в който го пусна на отопление жалузите се прибират в най-горно положение и нищо не се случва. Външното тяло работи!
Проблема се появи при работещо състояние на климатика - просто спря да духа в режим отопление. Няма странни шумове или грешки по дисплея или дистанционното.
Смених батериите на дистанционното, рестартирах климатика от мрежата ( седя изключен 30 минути ), почистил съм филтрите ( правя го на всеки 200 часа работа - както е описано в ръководството). Проверих и външното тяло за не регламенирани течове и обледеняване - няма. Рестартирах го и от копчето, което се намира под капака при филтрите.
Миналата година имах абсолютно същия проблем с другия климатик (същата марка и модел). Техниците (гаранцията) не можаха да го накарат да работи и да разберат на място какво му е и го взеха за месец. След , като ми го върнаха казаха, че абсолютно нищо му е няма.
Сега се опитвам да пробвам всички възможни варианти преди да се обаждам пак , защото ако е нещо, което не изисква намеса на сервиз ще е много добре.
Моля ако някой може да помогне с мнения или предположения да пише.
П.С. И на двете машини им е правена гаранционна профилактика Юли месец тази година. (Всичко беше наред)
Благодаря предварително.