Отговор: Свободна тема за цепеници...
Тая функция не работи, казвам ви!
При повреда в управлението на 4-пътния много пъти се е случвало толкова да заскрежи, че да скъса жицата на плазмата от скреж. Незнайно колко часа е работил 10-ки пъти. Топлообменника не изглежда чист, нормално мръсен си е.
Цитат:
Първоначално публикувано от
zxc0
Тая функция не работи, казвам ви!
При повреда в управлението на 4-пътния много пъти се е случвало толкова да заскрежи, че да скъса жицата на плазмата от скреж. Незнайно колко часа е работил 10-ки пъти. Топлообменника не изглежда чист, нормално мръсен си е.
Явно не следиш тенденцийте при новите машини.Този Frost Wash е приложен първо в японските машини,и явно са решили да го приложат и в европейските.
Ето ти линк,ако можеш да си го преведеш ще разбреш и иновацията.:Drinks:
https://kadenfan.hitachi.co.jp/ra/
Чел съм за тая "иновация". Нали трябва да рекламират някоя безмислена функция, за да оправдаят цената.
Друг е въпроса дали прави нещо.
По тая логика външното няма нужда от чистене никога. Два дефроста и е светнало - ама не е баш тъй!
При най-новата японска нокрия, Фуджицу използват нагряване над 50° градуса за стерилизация на питата, Хитачи пък използват обратното - дълбоко замразяване...
- - - - - - - - - -
На страницата от линка на Генади видеото май показва, че системата на Хитачи за самопочистване е:
първо турбината се изчетква→топлообменикът се замразява→после се разтопява→накрая се загрява
На това му викам аз самопочистване. Не като при европейските модели, които само въртят на вентилатор и това уж било "самопочистване"
Аз моя климатик след приключване на работа го оставям по 15-20 мин. на вентилатор и след това още около 15 минути го пускам на отопление и за сега нямам проблеми с мухъл по турбината и във ваничката.
Свободна тема за цепеници...
Европейките, не са толкова зле, откъм чистота. Не ги подценявайте толкова. Хевито в детската, ми скри шапката.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...36c3130e9e.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8d30877264.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e6100484bc.jpg
С "пунта мара" йонизация (обработена с турмалин турбина и вътрешно) и "антибактериална" турбина. Чиста, та чиста! Не е чистена никога машината, а турбината е като излязла от магазина. "Самопочистването" не работи винаги, като предното лято изобщо не беше активирано. Тази машина бачка по 12ч. в денонощието горе-долу цяло лято. Работи, основно докато се спи, но не само. Цикли он/офф, в диапазон 130-300W. При това, на скромната цена от 1600лв. Явно не е само до "четки", бърсалки и бля бля, хипер инзвънземни технологии.
ross, нали знаеш, че зависи много (да не кажа най-много) от помещението.
Килими, губери, хигиена, местоположение и т.н. .
Цитат:
ccankov73
ross, нали знаеш, че зависи много (да не кажа най-много) от помещението.
Килими, губери, хигиена, местоположение и т.н. .
Зная, но в огледалната стая, където са бебето и майка му, положението при тамоншата машина, не е същото. Квадратура, може да се каже изложение, всичко е 1:1. Неслучайно го вметвам. :) Да не величаят много много, каквото и да било. Ако беше сигурно японка или европеец с плазми, щяха да кажат, "е затова е толкова чиста, щото е с йероглифи или има гига йонизация, четки, прахосмукачки и аспирации". :) Определено, ме впечатли, не съм очаквал. Другите две клими, са си за хигиенизиране. Поне се радвам, че децата няма да дишат смърдоляци.
То направо свети като ново.
21:30 все още е жега отвън 30.5 градуса в Пазарджик...:029::Drinks:
Днес беше лайката си обрало. Голяма жега.
Цитат:
Genadi80
21:30 все още е жега отвън 30.5 градуса в Пазарджик...:029::Drinks:
И при нас, в момента е 31гр. До преди час и нещо, бях на плажа, ама си тръгнахме, че се пуснаха комарите. Като развързани са, покрай Дунава. Жегата не им пречи на гадовете.
Жегите си казаха думата, днес имах работа и се опекох... сега при изключен тих режим и зададени 24 градуса, с вент. на първа степен панасоникът работи на 610 вата... нека да поразвърти компресора, да разкара малко маслото и да му опада ръждицата. :)
1 Прикачен файл(ове)
Прозоречния климатик плюс това вършат страхотна работа :
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=31954&stc=1
:thumbup
1 Прикачен файл(ове)
23-ма загинали заради горещините в Япония
Близо 13 000 души са хоспитализирани
14.08.2019 10:52
През изминалата седмица високите температури в Япония са причинили смъртта на най-малко 23 души, а общо 12 751 са хоспитализирани заради топлинен удар.
В много райони на страната дневните температури надвишават 35 градуса по Целзий. По-голямата част от пострадалите заради жегите са възрастни хора, които, за да икономисват, не включват климатиците в домовете си.
Властите съветват хората да не стоят дълго време на слънце, да пият повече вода и да не излизат без шапки.
През 2018 г. горещата вълна в Япония причини смъртта на 150 души, а настанените в болница бяха десетки хиляди.