Предлагам тук да пренесем актуалните спорове от другите теми, а именно:
-R32 vs R410A
-Midea Daiseikai (Toshiba Daiseikai 9)
-retrofit с R32
-R32 vs R125
-пропан vs R22
-exv vs pmv vs trv vs capillary-други
Предлагам тук да пренесем актуалните спорове от другите теми, а именно:
-R32 vs R410A
-Midea Daiseikai (Toshiba Daiseikai 9)
-retrofit с R32
-R32 vs R125
-пропан vs R22
-exv vs pmv vs trv vs capillary-други
Нещо трябва ли да почерпя по случай случая?
- - - - - - - - - -
Един кг R32 в колко куб.м. въздух става lower flammable limit 13,3%.
П.П.
В другата тема е даден един линк, но при мене нещо не се изтегля. Поне от телефона не ми се изтегля.
Ще трябва,тази тема винаги ще е активна.
Е то няма да се излее целия колограм наведнъжпредполага се че ще се проветрява и ще дойде техник да прикове пироните на кошера щото пчелите вътре са станали мн. нервни
Повече бих се замислил ако монажната група пафка цигарки при монтажа на външното... ще има изпълнения , еле при фъсването накрая ако фаса виси на долната джука
Може да има "реподбор" на "монтажниците" ...
Пп: Нещо като да готвиш на газ едно време , не е толкова страшно![]()
Мигче,преди години хората,които ползваха газ? Задължително минаваха инструктаж!
Сега монтажниците си „знаят” всичко,не им трябват инструкциите по безопасност и т.н.
Става въпрос за вкъщи,а не за такива като мен дето работят с взривоопасна техника и всяка година са на опреснителни курсове и изпит.
Този пост е редактиран от Viking72; 04-08-18 в 17:20.
Не знам защо толкова искате да подменяте хладилния агент. Ако смятате, че R32 ще реши всички проблеми и душевни терзания относно минимуми, успивания, потраквания и т.н.-купувайте нови климатизатори, които са проектирани и заредени с R32.
Във Великобритания от тяхната асоциация предупреждават:
https://www.racplus.com/news/dont-tr...028788.article
За големи промишлени инсталации е друго, но за сплит-системите за домашно ползване.... просто няма смисъл.
Примерно краен вариант, пуква се нещо по вътрешното и 1кг R32 излиза в затворено помещение. В колко куб.м. ще стане 13%?
Няма страшно-почвайте да пълнете с R32
R32 може само да поддържа горенето. Не може да гори самостоятелно. За да гори му трябва открит пламък. При нормални домашни условия не мисля, че може да бъде запален. И без това в домашните климатици количеството е незначително.
Рискът е при големите промишлени машини и сгради с централна климатизация, които са заредени с много килограми фреон.
Примерно става голям пожар във сградата, от температурата се пукат тръбите и изтичащият фреон ще подхранва и разгаря още повече огъня.
Да се запиша и аз за най- горещата тема
Започвайте да се записвате.
Rafailiev ще организира дистрибуцията. Максимално количество -1 бутилка на участник
![]()
Този пост е редактиран от stainway; 04-08-18 в 19:05.
Аз да попитам , кои други модели имат ограничение на компресора но в режим отопление както Toshiba Shorai има на 75 и 50%. ? Подчертавам в режим отопление ...
Как кои?Мидея ....но може и да е опция
![]()