Отговор: Свободна тема за цепеници...
ДайСеКай не е ли върха на джанката, черешката на тортата, перлата в короната...за една шапка пари?
Не знаех, че имам режим камина, така са го описали при ДаЙ Се КаЙ, режима в който турбината на вътрешното тяло поддържа ниски обороти, дори когато компресорът е изключил.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Rafailiev
Някои друг дали има вече пуснал на топло ?
Моята жена/ змия нещо и стана студено и откри сезона
Мойта държи на студ, както и детето, та още не сме открили сезона, а и в Пловдив все още е сравнително топло.
Вкъщи все още е 23-25гр. без климите. Тази зима, магазинът под мен ще е необитаем/неотопляем, та ще видим как ще се отрази на сметките. [emoji51]
Как ли ще се отрази....:confused:..,
може би ще имаш по-малко он-офи и по-вискока консумация на......винце...:thumbsup:
Цитат:
Rafailiev
Някои друг дали има вече пуснал на топло ?
Моята жена/ змия нещо и стана студено и откри сезона
Изложение или изолация ? И не говори така за жената, все пак тя е избрала точно теб :BigGrin !
Свободна тема за цепеници...
Цитат:
ccankov73
Как ли ще се отрази....:confused:..,
може би ще имаш по-малко он-офи и по-вискока консумация на......винце...:thumbsup:
Най-вероятно. :) Само дано нямам студени крака, че виното няма да стигне. [emoji23]
Цитат:
ponyasd
Изложение или изолация ? И не говори така за жената, все пак тя е избрала точно теб :BigGrin !
Изолация е около 10 см външна и мисля че беше 25см Итонг .
Таван и под фибран . Аз в изолацията не се съмнявам.
Изложение Изток само . Вътрешен апартамент и всички около мен топлят.
Отделно блока е с тец.
Проблема е в жената :) .... При 23 -24 градуса вътре пусна да топли .
Днес сутринта на отворени прозорци на ножица вътре пак си беше 23 градуса .
Цитат:
Rafailiev
Изолация е около 10 см външна и мисля че беше 25см Итонг .
Таван и под фибран . Аз в изолацията не се съмнявам.
Изложение Изток само . Вътрешен апартамент и всички около мен топлят.
Отделно блока е с тец.
Проблема е в жената :) .... При 23 -24 градуса вътре пусна да топли .
Днес сутринта на отворени прозорци на ножица вътре пак си беше 23 градуса .
Нормално.При 23 градуса оная вечер в стаята и аз си пуснах за малко конвектора, даже и със суичър бях.Нещо не ми пееше петела и затова.
.Днес се видяхме със селския Тумбак. Към обяд седнахме да хапнем вътре. Вътре температурата беше 19градуса и го пуснах да отвърне малко въздуха заради децата предимно. Вън по това време температурата се беше дигнала на 21градуса, но стените са яко изстинали и отворения прозорец не се справяше. Настроих го на 22 и се развъртя до 1200W, след известно време падна на 500W, малко време поработи 250-300W и после ОФФ. След като почна отново (не съм му засичал времето) работата беше от сорта 500W OFF, 500W OFF,500W OFF. Какъв е извода! Значи и ЛГ-то това го може, не само MHI. :))
п.п Извинявам се забравих, че с нещо трябва да изпъкне. В standby харчи 0,5-0,6W :lol:
Цитат:
bobivg
.Днес се видяхме със селския Тумбак. Към обяд седнахме да хапнем вътре. Вътре температурата беше 19градуса и го пуснах да отвърне малко въздуха заради децата предимно. Вън по това време температурата се беше дигнала на 21градуса, но стените са яко изстинали и отворения прозорец не се справяше. Настроих го на 22 и се развъртя до 1200W, след известно време падна на 500W, малко време поработи 250-300W и после ОФФ. След като почна отново (не съм му засичал времето) работата беше от сорта 500W OFF, 500W OFF,500W OFF. Какъв е извода! Значи и ЛГ-то това го може, не само MHI. :))
п.п Извинявам се забравих, че с нещо трябва да изпъкне. В standby харчи 0,5-0,6W :lol:
Ее, стига де. МХИ първо свалят близо до минимума и тогава офф-ват. [emoji16] Това не важи за 60-ката де, като си вдигне минимума и тя изключва на около 500W. Карай, може да има някаква защита машинката и като паднат температурите да те зарадва. :) Ако е тиха, не виждам повод за притеснение. Винаги ще ти духа жежко. :)
Е аз го бях писал пролетта, когато я взех. При около 0 градуса държеше 114-130W. За тая зима съм и намислил да я видя как е при отрицателни температури и при около -10 да пусна електрическия радиатор да видя на колко ще си намали консумацията и какво ще прави.
Цитат:
the inquirer
ДайСеКай не е ли върха на джанката, черешката на тортата, перлата в короната...за една шапка пари?
Не знаех, че имам режим камина, така са го описали при ДаЙ Се КаЙ, режима в който турбината на вътрешното тяло поддържа ниски обороти, дори когато компресорът е изключил.
В книжките на някои климатици с фреон R32 пише да не се съхранява (сигурно и да не се ползва) в помещения където има отоплителни уреди с открит пламък.
Ако примерно се случи някакъв пропуск, при изгарянето на фреона се отделяли много токсични газове.
Сега така ли е, не е ли така, който е запознат повече да обясни.
Не знам защо им е такава рекламата - да разнасяш топлината от камината.....
Цитат:
bobivg
Това за кое LG - помня, че бяха две или нещо се бъркам.