Отговор: Свободна тема за цепеници...
Като гледам доста сте замръзнали напоследък в тези мъгли.Двете RPC-та си заскрежават доволно вечер след като падне мъглата в Пазарджик,
Едното което е в кухнята днес направи много интересен дефрост този следобед,работеше он/офф със доволно заскрежена пита и в един момент направи дефрост като че ли от необходимост,външата беше окол 1.5 градуса и лека мъгла,след дефроста си бачка он/офф.
Интересно беше тази сутрин като тръгвах за работа в 5:00 хванах япончето в хола да дефроства за първи път тази зима,беше нагласен на 25 градуса и минимален вентилатор,външната беше около -3 и мъгла.Нямах време да изляза на терасата да видя дали е заскрежен но погледах ватметъра ,беше вдигнал 2700 вата след дефроста.
Иначе япончето в повечето време бачка на минимален вент и 25 градуса задание и 330-340 вата.:Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от
rosswen
Рос аз доста те критикувах за тези интервенции по тавата, но сега виждам, че има ефект от тях. Условията при теб са наистина екстремални. Не знам как издържате там на тези мъгли, които тотално скапват капацитета и комфорта на климатиците.
Аз вече почнах да си мечтая за климатик с "топъл дефрост".
Свободна тема за цепеници...
Цитат:
mimojef
А на SF-а тавата как е?
Добре е. Той, пустинята, освен 2-ра степен в режим ауто на турбината не знае. Следващата степен вече ми е шумна, за да го държа на нея. Бачка он/офф дори и до -5гр., защото духа на себе си. Държи с около 2гр. под заданието в другия край на стаята. Отсреща има едно AP35, в 18м2, с вътрешна изолация и работи почти без да спира. Неговият отвор почти се е запушил..
П.п. @Jack Krauser , всичко е точно. Няма проблем с комфорта, както казах в тези брутално гадно условия, машината под която спя дефроства на 3-5 часа, като го прави тихо. Голямата също не го прави много често-на 2 часа. Нейният също е тих и го приключва двойно по-бързо от малкия, защото развърта до 1300-1500W. Няма развихряния на турбини и т.н. Консумациите не са много завишени. Интересно, този път не се усещат хладни струи пред клапите, по време на дефрост. Явно, когато външните са по-ниски и циклят по-дълго врвме или се развъртат повече, тогава духа повече хладно.
1 Прикачен файл(ове)
Красота, @milanov !
ZMX:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...bdd743ca3b.jpg
ZSX:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3c57f68c93.jpg
И двете са от днес или вчера. Побеляват си така доста пъти на ден. [emoji23] Добре че има вино.
Красота, я. Хевито 25zm-s по-добре се чисти при дефрост.
Цитат:
milanov
Красота, я. Хевито 25zm-s по-добре се чисти при дефрост.
Може би, защото има да чисти по-малко скреж. Аз забелязвям, че ZMX трупа много дебел слой, вижда се на снимката. По-дебел от този на ZSX, а са им еднакви условията. Може би, защото работи около минимума, докато ZSX е по-натоварен.
Сподели как е положението, какво имаш в предвид, че се чисти по-хибаво? Остава някаква киша ли?
ross, беше споменал, че би сложил още един ZMX но нямало вече.
На доста места го виждам,че и аз се оглеждам за нещо "малко" за нов апартамент на мама.
Звънял ли си на всякъде?
Ross, 25zm-s след дефрост е стопил всичко и понеже е на силент не се развърта много много като приключи размръзяването.
Дайсейкая от вчера го гледам, че се е завил, ама си викам през деня са плюсови температурите ще се отвърне. Прибирам се, на балкона мокро значи е пускал дефрост, ама топлообменника целия в скреж. Дадох му 26° и след малко обърна, после се форсира и квото беше между ламелките пак замръзна.
Цитат:
ccankov73
ross, беше споменал, че би сложил още един ZMX но нямало вече.
На доста места го виждам,че и аз се оглеждам за нещо "малко" за нов апартамент на мама.
Звънял ли си на всякъде?
За съжаление, мисля че вече няма никъде. И на един приятел много му се искаше да вземе, но не намери. Примири се и поръча ZS. Ако все още имаше, пръв да съм взел за в спалнята. За мен това е перфектния климатик за малка стая, а и не само. За съжаление, все още не виждам коя машина би се доближила като цялостно представяне. Особено на цената, на която беше последно - 1670лв. Ще почакам, може в близките 2-3 години да се появи моята машина, като нямам никакви претенции към марката. Мисля, че има останали бройки от големите - 50ZMX.
Не ви знам комфорта с тези климатици, но аз като ходих до апартамента, в който вече живее жена ми отделно, за да и инсталирам един принтер, за да печата без компютър само от Айпод и Айфон и като се включи точно до прозореца на хола една фуражомелка външно тяло на някаква цепеница на комшиите отгоре и щях да пощурея за малкото време, в което бях там. За постоянно не ми се мисли. Най-вероятно бих го "боцнал" без да искам с нещо някоя нощ.
Докторе, всякакви машини има.И тихи, все едно ги няма на дувара, и шумни, дето не се траят.
На хубавите машини, в големия студ им се чуват само вентилаторите. :)
1-2 дефроста на ден... повече от доволен от дърт Дайкинhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...402a2092b2.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Обледената малка питка блокира дебита на 1/3-та от големия топлообменник. Забрави за ефективност.