Отговор: Миланов и приятели - свободна тема за цепеници...
Привет група.Незнам дали точно в тази тема да пиша,но реших да ви попитам нещо.Днес реших да се обадя за годишна профилактика на единия Хитак понеже става почти година от както го имам.Звъннах в фирмата която го монтира,но от там ми казаха че вече не работили с м-н Зора(аз от там го купих),след което се обадих в Зората и ми казаха името на новата фирма с която работят,и с тях се свързах и уж ме записаха и ще ми се обадят кога ще дойдат.
На мен ми мина през ума да се свържа с вносителя и да обясня ситуацията,от там отговориха че машините си имат две години гаранция и като им се направи първа годишна профилактика гаранцията става 36 месеца,също така ми обясниха че дори и да не правя въобще профилактика пак си имам 2 години гаранция по закон.
Много се чудя дали да си платя 35 кинта за едно напръскване със меглио и машината да стане с 36м, или да си спестя парите и да имам 24 м. гаранция.
Моят опит е колкото повече - толкова по-добре. На 3,5 г. ми се е налагало да ползвам гаранция и добре че беше с 5.
Genadi80, ето ти извадка от оригиналната гаранционна карта на вносителя:
"Уважаеми клиенти, благодарим ВИ за направения избор на климатик Hitachi.
Вносителят, Ви дава гаранция за качеството на закупеното изделие съгласно Закона за защита на потребителите, всички задължителни стандарти и съобразно условията, изложени по-долу. Гаранцията се отнася за дефекти, възникнали в процеса на нормална експлоатация, през гаранционния период поради човешка грешка в процеса на изработката или некачествени материали и компоненти.
Климатичната техника не е стандартна битова техника, която да включите в контакта и тя да започне да функционира. В повечето случаи е изградена от два, три и повече различни агрегата, тя има и специфичен начин на монтаж и поддръжка.
Чрез вносителя и сервиза, всеки агрегат има 36 месеца пълна гаранция, в случай, че се извършва ежегодна сервизна проверка. Дори и в случаите, в които няма извършена ежегодна сервизна проверка гаранционния срок на уреда е не по-малък от 24 месеца. За да бъде валиден пълният срок на гаранционно обслужване, е необходимо представянето на фискален касов бон за извършени годишни профилактики.
Вносителят и сервизът не носят никаква Гаранционна отговорност относно избора на мощност, свързването на агрегатите в климатична система и използваните материали при изграждането и. Изграждането и поддържането на климатичната система е задължение на организацията или лицата, извършили монтажа."
Генади касова бележка да искаш.:)
Цитат:
Първоначално публикувано от
Genadi80
...
Много се чудя дали да си платя 35 кинта за едно напръскване със меглио и машината да стане с 36м, или да си спестя парите и да имам 24 м. гаранция.
За да имаш 3 години гаранция, ще ти трябват документи за 2 профилактики. Ако си сигурен, че машината е наред, не давай да бърникат по хладилната част, убеди ги да ползват термометри.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Цитат:
Aleksandars
Genadi80, ето ти извадка от оригиналната гаранционна карта на вносителя:
"Уважаеми клиенти, благодарим ВИ за направения избор на климатик Hitachi.
Вносителят, Ви дава гаранция за качеството на закупеното изделие съгласно Закона за защита на потребителите, всички задължителни стандарти и съобразно условията, изложени по-долу. Гаранцията се отнася за дефекти, възникнали в процеса на нормална експлоатация, през гаранционния период поради човешка грешка в процеса на изработката или некачествени материали и компоненти.
Климатичната техника не е стандартна битова техника, която да включите в контакта и тя да започне да функционира. В повечето случаи е изградена от два, три и повече различни агрегата, тя има и специфичен начин на монтаж и поддръжка.
Чрез вносителя и сервиза, всеки агрегат има 36 месеца пълна гаранция, в случай, че се извършва ежегодна сервизна проверка. Дори и в случаите, в които няма извършена ежегодна сервизна проверка гаранционния срок на уреда е не по-малък от 24 месеца. За да бъде валиден пълният срок на гаранционно обслужване, е необходимо представянето на фискален касов бон за извършени годишни профилактики.
Вносителят и сервизът не носят никаква Гаранционна отговорност относно избора на мощност, свързването на агрегатите в климатична система и използваните материали при изграждането и. Изграждането и поддържането на климатичната система е задължение на организацията или лицата, извършили монтажа."
Тъкмо го прочетох и аз и на двете гаранций го пише.Но двете са различни,едната (първата)е извадена от системата на Актон,а втората е готова напечатена.Едната машина беше профилактирана през май месец и е отбелязано на гаранцията,но нямам фиксален бон за това.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c5a091cdee.jpg
- - - - - - - - - -
Цитат:
dodo_pv
За да имаш 3 години гаранция, ще ти трябват документи за 2 профилактики. Ако си сигурен, че машината е наред, не давай да бърникат по хладилната част, убеди ги да ползват термометри.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
На никой няма да дам да бърника там ако няма проблем.Машините си работят без проблем.Яд ме че ще дойдат и ще направят това което вече знам и само ще вземат пари.
Тази гаранция не се отнася за:
- Текуща поддръжка (например почисване на прах или лед)
Тия пари 35лв се заплащат като абонамент никой не е длъжен да ти мие климатика. При тази профилактика трябва да се направи замервания на налягане ток и температури. И да се прецени има ли отклонения от правилната работа и има ли нужда от почиствене. Един пример за асансьора на блока се плаща месчна такса срещу която сервиза се ангажира да идва при проблеми и ремонт които плащаме.
Цитат:
VeleV.Klima
Тази гаранция не се отнася за: - Текуща поддръжка (например почисване на прах или лед)
Тия пари 35лв се заплащат като абонамент никой не е длъжен да ти мие климатика. При тази профилактика трябва да се направи замервания на налягане ток и температури. И да се прецени има ли отклонения от правилната работа и има ли нужда от почиствене. Един пример за асансьора на блока се плаща месчна такса срещу която сервиза се ангажира да идва при проблеми и ремонт които плащаме.
Климатика и аз мога да си го измия,въпроса е че за 35 лв ще дойдат и само ще го напръскат с препарат,без има замервания.
Хич няма да им се обаждам за едната машина,като и изтече гаранцията да става каквото ще,за другата която вече има подпечатана профилактика ще я правя пак догодина.
В гаранцията нямаш право да го разглобяваш и миеш.На нашите машини слагаме лепенки дето се трошат за да няма съмнения пипано ли е. Това с пръсакнето вие клиентите го измислихте че давате пари за нищо и го получавате. А реално плащате 3лв месечно за това сервиза да е ангажиран и при дефект няма да платите за труд и посещение както и смяна на съответната част.
Цитат:
VeleV.Klima
В гаранцията нямаш право да го разглобяваш и миеш.На нашите машини слагаме лепенки дето се трошат за да няма съмнения пипано ли е. Това с пръсакнето вие клиентите го измислихте че давате пари за нищо и го получавате. А реално плащате 3лв месечно за това сервиза да е ангажиран и при дефект няма да платите за труд и посещение както и смяна на съответната част.
Ами да ти кажа само че аз на мойте машини сам си сложих wi-fi модулите по инструкция на вносителя.Щом има 24 месеца гаранция по закон ще се ползва тя.Това с лепенките съм го виждал.Има една фирма представител на друга марка която не задължава с тези профилактики.
Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk
Цитат:
VeleV.Klima
А реално плащате 3лв месечно за това сервиза да е ангажиран и при дефект няма да платите за труд и посещение както и смяна на съответната част.
Аз бих прежалил 35лв за още една година спокойствие:thumbup.
Забравих да кажа че фирмата която отговаря за монтажите и профилактиките на м-н Зора,не предлага марката която имам.
Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk
Налагало ми се е да ползвам гаранция на фирма от друго населено място и си плащах за пътни ... цели 3 пъти. Ама ме хванаха на зор с бебе на 3месеца посред зима. От тогава условията за профилактика ги поставям аз.
Цитат:
Mig82
Налагало ми се е да ползвам гаранция на фирма от друго населено място и си плащах за пътни ... цели 3 пъти. Ама ме хванаха на зор с бебе на 3месеца посред зима. От тогава условията за профилактика ги поставям аз.
Пътните извън населеното място на сервиза се заплащат въпреки гаранцията. Както поставяш условия така могат и да ти откажат третата година и ще поставяш условия на шапката си.
Пак аз ще ги поставям но на местна фирма и със 180лв. (за пътни) в джоба не навятъра.
Забравих , 3 пъти се разхождаха платки сваляха докато разберат че трябва да се "долее" фреон и да се направят наново конуси... все подизпълнители. Не ми ги хвали.