Отговор: Миланов и приятели - свободна тема за цепеници...
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Щом японските модели ги правят с ватметри, значи си трябват :))
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Разбира се, че трябват! Знаеш ли какво густо и какъв душевен оргазъм /да не се изразя по грубо:BigGrin/ е в някоя хладна есенна вечер да си отпиваш от сакето, да бодваш самурайска туршия и насреща да гледаш, че се топлиш с мощността на осветлението в стаята. :lol::Drinks:
Колега, след третото саке, лампи ми не трябват! Късно почва при мен отоплителния сезон, под 180W - 200W зърна ли, веднага гася! Опазвам околната среда, гледам да не повишавам ентропията :))
На мен след третото най-ми требе светло, че почват да се зацапват свещите и не моем уцели самурайската туршия. Обичам да ми е светло и топло-на тъмно и студено ще караме цяла вечност. :-memnon
Цитат:
SPSt
Разбира се, че трябват! Знаеш ли какво густо и какъв душевен оргазъм /да не се изразя по грубо:BigGrin/ е в някоя хладна есенна вечер да си отпиваш от сакето, да бодваш самурайска туршия и насреща да гледаш, че се топлиш с мощността на осветлението в стаята. :lol::Drinks:
Е ... те на крушките се пише колко вата са :)) не ти трябва ватметър. Ако намекваш нещо за климатика трябва към картинката да се добави и един мармот увит в станиол(задушен) за "основно" след сакето :Drinks:
Както казват китайците -не важно една котка дали е бяла или черна, стига да лови мишки:)
Дали определен климатизатор пада на ххх вата или не е маловажно-дали осигурява желания комфорт-това е безценно .
А иначе можем да си говорим за минимуми и максимуми , но в крайна сметка субективното усещане за уют надделява..
Поне така си мисля аз:Drinks:
Цитат:
dodo_pv
.... Късно почва при мен отоплителния сезон, под 180W - 200W зърна ли, веднага гася! Опазвам околната среда, гледам да не повишавам ентропията :))
200W с КОП 5...6 отива на 1000W. И с какво ги покриваш тези топлозагуби.:)
Цитат:
milanov
С вътрешен подгрев с течно гориво.:lol:
Цитат:
milanov
Имам 3 машини на етажа, в 3 помещения, с коридор. Спирам по някоя от тях така, че да не ми се налага да ползвам под киловат, както пишеш. Ако изобщо е киловат, де...
Айде сега, баба ви все с ватметър пускала кюмбето или нафтовата.:BigGrinНе помня на нафтовата на етажа на баба да имаше ватметър, пък аз до 10 годишен там си живеех и маах от голямата тенджера варена царевица на зърна със захар, сварена на същата тази печка.:))
Еееех спомени, Еди! Ма нафтичката беше 8ст.
С дядо ми я купувахме по 4 ст. от нафтопункта на ул. "Фр. Рузвелт". Печките си имаха дозатори! Кви ватметри??
Имам една за продаване супер ЮГ или нещо такова, може и бартер за дайсейкай-9....:)
Цитат:
SPSt
С вътрешен подгрев с течно гориво.[emoji38]
Вътрешният подгрев с 48-50 градусово гориво е най добре..
Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk
Цитат:
Genadi80
Вътрешният подгрев с 48-50 градусово гориво е най добре..
И гроздовият сок спомага за ефективното повишаване на телесната температура. [emoji485]
Цитат:
rosswen
И гроздовият сок спомага за ефективното повишаване на телесната температура. [emoji485]
От него много бързо прегрявам..