Отговор: Всичко за Star-Light цепениците продавани от Емаг.
Няма да имаш проблем с въздушния поток да го насочиш вертикално надолу. Но няма и да е добре ако е прекалено забита клапата,защото ще си прави топъл джоб и ще има разлика в зададената и поддържаната темп. Дай някъв чертеж на помещението и къде ще е меката мебел
1 Прикачен файл(ове)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=35854&stc=1
Нещо такова си мислех... :confused: Понеже за външното мястото е по-подходящо.
Ами тук вече ще е субективно усещането. Моя е монтиран по същия начин и срещу него на същото разстояние ми е компа. Завъртял съм я надолу на около 45гр и се усеща струята,но на мен не ми е хладна. Вътрешните клапи не насочват много добре струята,понеже са на дупки. Държа го винаги на 2ра степен на вента,със сигурност и на теж няма да ти е нужна по висока степен на вента за да се отоплявате,изходящата струя варира около 35-37 когато е темперирал и почти никога не е по ниска. Но не знам как ще е лятото като е на студено. Но все пак тия клапи са направени на дупки заради летния режим на работа и се предполага че и тогава няма да е проблем. Винаги има но... [emoji846]
Мисля да го сложа малко по-навътре от външната стена (около 1.20 м) и евентуално да врътна клапите на ляво... Иначе ако някой е седнал на лежанката ми се струва, че е по-кофти.
Привет, още един въпрос към колегите, които имат вече монтиран 12TSWF. Интересувам се дали сте монтирали външното на тампони и съответно дали има такива в комплекта на търговеца.
И аз поръчах един, ще споделя впечатления след монтажа.
Моя е на тампоните от комплекта. Не са качествени,тъй че искай от монтажниците да ти сложат други. Според мен и без тампони да го монтирате,няма да е проблем. Машинката работи доста впечатляващо :) и ще очакваме да споделяш и твоите впечатления. Единственото което за сега не знам за нея е надежността й във времето. Към момента се държи Топ :thumbup
п.п. в момента си къркори на минимум 240 вата,вента е на 2-ра степен и духа с 30-32гр .
Цитат:
Първоначално публикувано от
niordanov
Привет, още един въпрос към колегите, които имат вече монтиран 12TSWF. Интересувам се дали сте монтирали външното на тампони и съответно дали има такива в комплекта на търговеца.
И аз поръчах един, ще споделя впечатления след монтажа.
Аз се бях подготвил с тампони в случай, че няма в комплекта. Там имаше, но и мен майсторите ме посъветваха да ползавам другите тампони, не тези които бяха в комплекта.Много тихо и плавно работи, което ми беше притеснение при положение, че е в детска стая, но за радост е много тих.
Машината е супер! За сега нямам забележки. На 20.5*С настроен и не го изключвам през целия ден. Държи през нощта 21 - 22 *С.
Аз не бих си сложил външното тяло на терасата.Бях на един хотел в Царево лятото и на терасата не можеше да се излезе от жега и духане.
Бихте ли споделили какво има в комплекта който идва с климатика .
Външно тяло заредено с фреон,вътрешно пълно с въздух,пластелин за дупките и кофти тампони. Няма монтажен комплект,тръби,дренажна тръба,кабел също няма освен късия на вътрешното с щепсел. Две книжки сервизно и упътване за уай фи,както и хвърчащо листче с параметри [emoji16]
Цитат:
HiDefinition
Външно тяло заредено с фреон,вътрешно пълно с въздух,пластелин за дупките и кофти тампони. Няма монтажен комплект,тръби,дренажна тръба,кабел също няма освен късия на вътрешното с щепсел. Две книжки сервизно и упътване за уай фи,както и хвърчащо листче с параметри [emoji16]
При мен имаше 3м дренажна тръба
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Преди малко му да дадох за душата[emoji2]. Вътре в стаяте беше 21 градуса, като термометъра е на перваза на прозореца. Климатика беше настроен на 20, и беше в офф, до като радиатора на парното леко изтиваше. Зададох му макса 31 с автомат. вент., нямаше около минута никаква реакция, но постепенно започна да вдига оборотите на вътрешното тяло. Измерих темп. След около 3 мин. показа струя 45 градуса, външното тяло стигна средно 53db, а вътрешно мисля , че достигна макса на вентилатора и показа 46db. След още 5 мин измерих 58 градуса струя. За общо 15 мин работа на макс вдигна 5.5 градуса в 17 м² стая и изгълта 0,25kw. Вън е около 6- 7 градуса, влажността е 94%.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...358a077e06.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...eb0bceced7.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...87de2c84b9.jpg
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Това измерване с инфрачервения срещу струята не показва вярно. От опит го казвам не се заяждам.
Цитат:
HiDefinition
Няма монтажен комплект
Това е описано още на страницата на Емаг, че не е включен. Само цепеницата ACM-12WIFI има моннтажен клип в комплекта, ама и цената му е друга.