Абе SCOP е ала бала. Не знам даже защо в този форум изобщо се коментира. Иначе Haier не се слави с висок COP в минимума и това му е единствената забележка според мен.
Преглед за печат
Абе SCOP е ала бала. Не знам даже защо в този форум изобщо се коментира. Иначе Haier не се слави с висок COP в минимума и това му е единствената забележка според мен.
то това не е климатик за малки помещения ...
Прав си Alexi, ама ентусиасти всякакви има.
Има някаква логика във Scop.Пример,моя климатик има Коп на минимум, 5,2 и на номинал 4,2.Скоп за умерен климат му дават 4,6 и за мене си е реално,ако климатика работи повечето време посредата между минимум и номинал.
всъщност КОП на минимум - такъв параметър не присъства при климатиците .. вие го смятате като гледате какво е дал производителя като минимална консумация и топлоотдаване ,но това с консумацията знаем че почти при никой модел не отговаря на истината ( със сигурност не отговаря и за топлоотдаването ,просто няма как лесно да се замери ) .. тогава какво смятате не знам .. това което аз съм замервал през годините - има минимална разлика в консумацията на климатик с КОП 3.8 ,и такъв с КОП 5.6
Alexi, има и някои производители го дават, ама ще излезем много извън тази тема.
+1 за СКОПА, това е пълен T***К, България се води умерен климат, но разликата от Петрич и Пловдив до Русе,Кнежа и Драгоман е огромна. Някой знае ли точните дебити на машината? Иване, ти в какво помещение(квадратура,изолация,локация) ще ползваш 35-цата?
Много ми е по-трудно да се сетя за климатици на които някой да е замерил минимума и той да се приближава до каталожните данни, отколкото на такива които се разминават и то с много. Аз на база коп на минимум не бих си правил изводи. Забелязвам, че някои производители го махнаха от каталозите вече и оставиха само номинала.
Bobivg, при мен едната машина е Haier, която в минимума, е с нисък COP и моите наблюдения съвпадат с каталожните данни.
А как измери колко е отдавала? Не твърдя, че е вярно или невярно просто ми любопитно как си стигнал до този извод.
феш ин ли беше твоя модел че не си спомянм?
Съпоставям го спрямо другите клими при относително еднаквъв дебит и консумация. Аз и Fresh in имам rev.1, ама в случая говоря за Haier Flexis.
Защо да няма коп на минимум и максимум.Както има Коп на номинал,така има и на минимум и максимум.Точно така се смята и Scop и Afp.На повечето климатици от среден и висок клас,на минимум са по ефективни от номинал,а на максимум са по малко ефективни.Докато при евтините забелязвам обратното,ниска ефективност на минимум.Коментирания тук алпин,не знам в какво помещение трябва да се сложи при положение, че реалния минимум ще му е около 500 в,за да не е постоянно он-оф.
защото няма .. я ми го покажи в брошура на който и да е климатик .. а Алпина ще се чувства чудесно в едно помещение около 30-35 квадрата и е много евтино предложение спрямо конкуренцията
Стига да го продават с няколко резервни платки небрежно пъхнати в кашоните;)
Как се смята коп на климатик ?Ако не вярваме на заводските данни за консумация и топлотдаване при минимум и максимум,защо тогава да вярваме,на заводските данни за консумация и отдаване при номинал,където пишат и копа.