Здравейте!
Някой да сподели отзиви ако има или е ползвал климатик Alpin Nordic?
Благодаря, предварително!
Здравейте!
Някой да сподели отзиви ако има или е ползвал климатик Alpin Nordic?
Благодаря, предварително!
Външното тяло на въпросния модел е едно към едно от към компоненти и изработка с външното тяло на Midea MSEPBU-12HRFN8-QRD6GW All Easy Pro Nordic. Производство на TCL е. Като цяло, добре сглобена и работеща машина (отзиви от колеги).
Здравей, Александар!
Опасни тия китайци, как клонират.
Обаче въпросната Мидея е с 20% по-скъпа, а казвате, че разлика няма, дано само заради марката да е тая разлика?!
Ще видим във времето.
Благодаря, за съдействието!
Имам две познати (на жената де) с подови Crystal 12. Единия е в магазин, ъглов с големи витрини, другия е офис, и двата партер с неотопляеми съседни помещения. И двете са много доволни. А са жени и обичат топлото.
п.с. В офиса са топлоинженери/стр. надзор (тя с мъжа и), занимават се със заводи, училища и т.н. по-големи проекти, та все нещо по-разбират повече от мен.
п.с. В офиса са топлоинженери/стр. надзор (тя с мъжа и), занимават се със заводи, училища и т.н. по-големи проекти, та все нещо по-разбират повече от мен.[/QUOTE]
Еми супер, щом са доволни хората, какво по-хубаво от това. Според мен, това са най-добрите ниско бюджетни машини.
С това външно няма да стане работата. Все се надявам румънците да се усетят и да си поръчат такъв хибрид,но с по голямото външно.
Ще ъпна малко темата с обратна връзка и лични впечатления тази зима след монтаж на 4 единици на къща в Софийско.
Къщата е на много ветровито място. Имахме температури до -12 градуса през ноща. Къщата е с добра външна изолация 10см ЕПС, 5см XPS плаваща замазка на етаж 1 и вата (окачен таван) навсякъде в таваните 5см.
Имаме монтирана 24k BTU Nordic в хола 35м2
3бр 12ки nordic - в стаи съответно 11м2, 15м2 и 16м2.
Разбираемо е че са преоразмерени по ред причини в които не искам да навлизам.
Изложенията са всякакви - изток, запад, юг и север.
Монтажа е извършен, качествено, грамотно и на ниво от сериозна фирма (собственика е главно действащо лице) и екип с който работим от 2017г в апартамент София. Вакумиране, криене на външен тръбен път, ванички където е необходимо ит.н
12ките бих казал са отлични машини ъпгрейднати TCL TPG31. В София в апратамента сме със стари General-и и бих казал като ниво на шум 12ките са осезаемо по-тихи вътрешни тела. Нощем са недоловими от към шум. Също няма пукане от пластмаса и чукане от компресор въпреки късите тръбни пътища на някои от машините 1-1.5м монтаж тип сандвич външно/вътрешно. (не знам до колко е спазен минималния тръбен път, но оплакване от работата нямам.
Минимума в който сме ги виждали реално преди он-офф е 350вата. Под това 12ка не сме виждали. Компресорите са на gmcc при 12ките
24ката в хола. Доста по-шумна. Има шумове от пукане, усеща се при дефрост - шума от външното. Като цяло бих казал доста по шумна машина от 12ките. Алгоритъма и също изглежда е по-различен или помещението придава това усещане. При 12ките комфорта е много по-голям при 24ката има разни странни моменти. Проблеми в гъсти Софийски мъгли и -5градуса никакво освен по-чести дефрости. Дефроста не е на време изглежда, а на алгоритъм според параметри на външните условия. 12ката прави една идея по-адекватен дефрост. Виждали сме 24ката да прави дефрост веднъж при външно тяло без никакво заскрежаване. Но генерално при липса на влага и скреж по външното не прави дефрости. Има ли влага и мъгли започват чести дефрости което е нормално. Компресора на 24ката, ако има значение е китайски Sanyo/Pansonic crss C-6RZ180H3AAF разработен и правен от AVIC ELECTROMECHANICAL (SHENYANG) SANYO Китай, като има няколко японеца от Sanyo на ключови места в R&D-то доколкото разбрах. Общо взето е Джойн Венчър със Sanyo за логото и маркетинга, но са си китайски компресориИнтересното е че често пада на 430w и така си работи с часове, което говори за реален нисък минимум който му го дава и производителя и наистина влиза в него за разлика от 12ките на gmcc.
Обобщено за скромните средства които бихте дали ще получите нещо наистина топлещо, особнео 9/12ки са много адекватни. Реално е една и съща машина софтуерно оразмерена. Колко време ще изкара никой не знаеот към качество на компоненти и предвид, че е от завод на TCL (къса исторяи в климатизацията) в Китай който уж е модернизиран и роботизиран, но бълва всякакви TESLA, Star Light Arilerlli ит.н си е малко неизвестна. Трябва да минат някоя година и ще се разбере дали дефектират често както някои модели на HAIER например. Има ли части на склад ит.н Хубавото е че, това е върховата серия на TCL, дооборудвана по заявка на Alpin - Актон до много високо ниво. Един вид флагмен изработка. Отделно главният сервизен специалист в Актон доколкото знам е доста запознат с климатична техника и при консултация за поръчка, брандинг и вложени неща със сигурност е дал своя поглед при избора на производител/завод на машините за бранда им тук. SMART-а им работи адекватно и има по-разшриени опции от дистанционното. Дистанционните са удобни, с големи дисплей и подсветки, но малко хващат от по-близка дистанция. Ние работим основно през SMART управлението през wifi с жена ми.
Ако имате по-голям бюджет няма нужда от бистрене. Висок клас Daikin/Mitsubishi/Fujitsu/Toshiba няма как да се сравняват с този брандиран китайски флагмен на TCL.
И един съвет. Ако имате монтиран такъв без премахната черна мрежа на външното тяло над топлообменника отвън, то може да я махнете. Майстора който ми я монтира сподели, че може да задържа повече лед и боклуци и като цяло е хубаво да се махне и съм много съгласен с това.
Надявам се коментара ми бъде полезен за някой който се колебае над избора с това китайско изделие.
едит: забравих, температурите които поддържаме са дневно 23-24, нощно 19-21 (имаме малки деца под 3г)
едит2: филтрите са отгоре на вътрешното - един голям филтър и за 12 и 24ката, което за мен е минус. Трябва да се качвам на стол и е по-неудобно за вадене и слагане.
Този пост е редактиран от vandwo; 11-02-25 в 13:00.
Имаш ли представа как работи нагревателя на тавата? Постоянно ли е включен при температура под 0 или се пуска само по време на дефрост? Тези 350W при положителни температури ли са били, демек без нагревател?
9-ката и 12-ката се различават хардуерно с различни кила са.
Ще призная нямам идея дали е бил пуснат нагревателя на дъното и при каква температура навън съм гледал. Смарт контактите ми имат само моментна стойност, а не чертаят графика във времето за ватовете да видя за определен период максимуми и минимуми на консумация. Това е каквото съм засичал да кажем в 2-3 часа като проверявам периодично. 24ката е чисто южно разположение,а 12ката която наблюдавах конкретно е чисто север.
Благодаря за информацията относно разликата между 9 и 12. Някъде бях гледал, че са еднакви кила външно вътрешно 9-12 и от това съм се объркал. Сега проверих отново и това не е така.
Този пост е редактиран от vandwo; 12-02-25 в 19:49.
Отворихте ли някоя от 12 да видите модела на компресора? И при минимум на 24 струята хладна ли е?