Загледах се във този Fram предполагам е някаква Мидея или ТЦЛ но по интересното е,че външното е 33кг а вътрешното 11кг някой да има наблюдения над този модел
Ще добавя към списъка с аналози и Williams SENSE. Публикувал съм едно руско ревю на Ballu Boho, но ето и друго, в което се казва че тръбите на вътрешното тяло са по-дебели от тръбите в някои външни тела, които се продават в момента
Климатика е топ.Оказва се,че въпреки че е със по стария софт без ватметър,сервизното меню си работи.Фрама е най евтиния аналог в емаг.Засега му намирам само един недостатък,пластмасата изглежда като от рециклирани кофички от кисело мляко и си пропуква,при развъртане на компресора и охлаждане на компресора. Иначе,след настройката за 10 хц,тази вечер при 24-25 гр външна си работеше устойчиво на 70в и тих режим.За 500 евро няма аналог,а за цената със ваучер си беше подарък ������
Няма нагревател на тавата да,но на мене не ми и трябва.Всичко друго по външното тяло изглежда идентично.В интерес на истината в едно турско ревю,видях че брийзлес има и един трети ред върху топлобменника,Алекси може да потвърди дали е така ако му се занимава.При Фрама си е изцяло само двуредов със дебели 7 мм тръби.Но пък количеството фреон е еднакво.При solstice е частично двуредов и частично едноредов и тръбите са 5 мм.Клапата насочва перфектно студения въздух точно към тавана ,без студени течения.Не ми липсва брийзлеса.При минимум си от 80-90 в и тих режим,си стоя точно под климатика без да усещам никакво духане.Страничните клапи също насочват много добре.Относно минимума на отопление ,предстои тестване зимата,но тази сутрин пак пробвах,при външна 17 гр ,и вътрешна 24 го пуснах на 24 и тих режим,плавно развъртане до 430 в,където се задържа,след което вдигнах вентилатора ,и вдигна до 700 в ,започна да намаля ,сложих го на тих режим и стигна до 195 в и 15 хз на компресора,задържа около минута и директно изключи.Зимата ще се види как ще е .Иначе малко странно ми се видя,че при 16 гр на охлаждане и бууст,повече от 770 в ,и 58 хз не иска да развърти.А уж се споменава максимум на охлаждане 1200 в.И се чудя,може ли да му е ограничена максималната честота ,дали е от това че навън не беше много топло и затова не се развърта.,проблем някакъв ли има.
херците също можеш да пипаш ,58 на охлаждане не е малко но ако не ти стига мисля че ще можеш до 75 да ги засилиш .. на Брийзлеса ми с външното на Ал Изи даже позволява 90 херца
И тези даже са му много.Стаята е 13 кв,вчера беше 25,7 гр вътре и при теста на макс+турбовентилатор при който доколкото четох дебита е около 750 кубика ,след 20 мин ,не се стоеше вътре,въпреки отворената врата към коридор и хола .Междудругото на минимални обороти еднороторния компресор на мидеата не се чува как работи,чува се само много леко едно като тихо съскане откъм перката която е на 400 об.В контраст до него,двойнороторния Самсунг при минимума си от 190 в,че чува едно лекичко ррр от компресора ,покрай него не мога да чуя дали работи мидеата .Но при натоварване нещата се променят,мидеата при 800 в ,се чува леко ненатрапчиво бучене от компресора ,докато Самсунга при 800 в си работи както и при 200 .Но все пак там компресора е 1200 в и се развърта до 2 кв. при отопление.
Може да има някакво ограничение на охлаждане, ако навън не е супер жега, за да не замръзне яко вътре. А на отопление може би ще слезе и по-ниско, когато е по-хладно.
Другият Самсунг ли беше еднороторен
Двата ми останали Самсунга,са с мощни двойнороторни компресори от по 1200 в и с по 1100 гр фреон.И двата при минималните си обороти които по сервизно са 15 хз ,а реално са 190 в и на охлаждане и на отопление по ватметър,работят една идея шумно с леко ромолене.Но при натоварване ,стават по шумни и бучат чак при над 1000-1200 в,но те се развъртат до 1800-2000 в при отопление.Докато при Фрама е наобратно със шума.
Понеже беше написал модела на един твой Самсунг и като го проверих от интерес се оказа еднороторен.
А относно Fram-а се вижда на клипа колко лесно се огъва капакът на вътрешното тяло и има някаква вероятност пукането да идва от него, та това което може да пробваш за начало е да видиш как ще работи с вдигнат капак.
- - - - - - - - - -
Май е наистина двойнороторен Самсунга, но се подведох защото са написали само rotary. И без eev, което е малко странно за по-висок клас.