Мултисплит AUX и фреон R32
Здравейте,
Имам Мултисплит AUX на фреон R32, но системата изпуска от някъде след време и за сега не намирам от къде. Имам бутилка r410a и мога ли да го заредя с него, като увелича количеството агент и с колко? Идеята е да тествам кръговете един по един и да изолирам или поправя повредения. Причината е в достъпа до всички вътрешни тела.
Отговор: Мултисплит AUX и фреон R32
Цитат:
Първоначално публикувано от
1115
Здравейте,
Имам Мултисплит AUX на фреон R32, но системата изпуска от някъде след време и за сега не намирам от къде. Имам бутилка r410a и мога ли да го заредя с него, като увелича количеството агент и с колко? Идеята е да тествам кръговете един по един и да изолирам или поправя повредения. Причината е в достъпа до всички вътрешни тела.
Заредих го с 1.5кг R410 вместо 1.15кг R32. Работи отлично и не ми се вярва да има проблеми.
"Където е текло, пак ще тече...."
1 Прикачен файл(ове)
Проблема е намерен - стружка в една от лещите.
Климатика работи вече 1 месец зареден с R410 и се справя отлично.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=43902&stc=1
много хубави тия конуси .. някой се е учил
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
много хубави тия конуси .. някой се е учил
Идеалка са - като махнем стружката, която явно е паднала при монтажа са перфектни. Климатика си бачка супер.
викаш няма нужда да се прави нов конус ,тоя е ок даже още няколко пъти може да се развие и завие .. клиента не е проблем да си плати няколко пъти по 1 кило фреон ,той е евтин