Re:Имам си парно на ПЕЛЕТИ
Възможно е, за съжаленияе само през лятото :))
По приинцип отговора е да. Аз зимата достигам достигам при (отрицателни Т до -10) до 40-45градуса на водата. Единственото изискаване е да е слънчево.
При теб няма как да се получи, защото ако не греша бойлера е един. Няма как да работят и котела и солара. Т от котела винаги ще е по-висока от солара и ще се стига до извеждане на топлина в околната среда.
Върти ми се нещо от сорта на, затопляне до някъде на солар и след това дозатолляне на котел, но незнам дали икономията която ще направиш си струва шашканията която ще си причиниш.
Най-чистия вариянт е два бойлера.
Ще споделиш ли фирмата от която взе котлето и колко ти излезе проекта?
освен това може да споделиш и какви са панелите, ако говорим да кажем за Теси на цени от 450 лв единия... :)
честно казано и на мен ще ми бъде интересно дали покриват показателите изписани на етикетите...
Принципно е възможно да затоплят бойлера до известна температура във слънчеви и светли дни, за отопление трябва да не ти идва на ум, макар че три панела не са никак малко... и все пак!
Иначе котела позволява изпълнение надоста разнообразни команди, стига да има електрониката...
Цитат:
Първоначално публикувано от Lazar
Възможно е, за съжаленияе само през лятото :))
.... и само през деня. :)