Резултати от 1 до 15 от общо 15

Tелевизори Crown ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    15
    #1

    Tелевизори Crown ?

    Здравейте !
    Случайно попаднах на този форум, но след като го поразгледах доста ми допадна и реших да се регна
    Та... търся си малко телевизорче за стаята и днес си харесах едно 15 инчово плоско Crown за 180лв. Не съм много запознат с тази марка (само знам, че я има от още преди да се родя, на 21 съм:Р ) и ще ви помоля за съвет Хубави ли са телевизорите на Crown (по-точно плоските) и също какви кинескопи слагат в телевизорите им, заслужават ли си ?
    Ако препоръчате нещо друго може и на него да се спра, стига да не е по-скъпо от 180лв щото и тия едвам успях да отделя.
    Предварително благодаря на отзовалите се !

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #2

    Re: Tелевизори Crown ?

    Първо, добре дошъл във форума! Второ, радваме се че ти е харесал.
    Сега за CROWN. Продавах ги тея 15" и като цяло не са лоши, мисля че бяха турска сглобка(завода на Вестел). Лично моето мнение, че не си заслужава 180 лева за 15" FLAT, когато за 170 лева се взема нормален кинескоп, но 21, а има и 21"flat стерео за 210-230 лева. Друг е въпроса с какво пространство разпологаш.
    Предлагам ти да използваш търсачката и ще откриеш много теми с CROWN. Като цяло, това което се предлага от магазини "ЗОРА" не е онзи CROWN!!! понеже онази марка е японска, а при нас имаме плащане от една фирма на друга да се ползва името и толкова. Има 2 вида ТВ на CROWN Турски от завода на Вестел, които отдавна не получавам(явно много скъпо им излиза да им правят добри продукти) и новите доставки от около7-8 месеца които са изцяло китайски и са пълен боклук. Както и ЕЛИТ!!! Не може при цена от 220 лева и нагоре на кинескопен ТВ 21" плосък, ти да продаваш подобен но на цена 180-190 лева. Повечето са сглобени в кръжока по Направи си сам, но от хора с 2 леви ръце, че и завряни отзаде. Най-големият им проблем е че кинескопите не стават: Лоша геометрия и предимно зеленеят дори когато нямат образ!!!
    Моят съвет е ако на кашона на ТВ пише VESTEL да взимаш, ако ли не по-добре го огледай мноооогоо внимателно докато работи, но пак си имай едно на ум!

  4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    15
    #3

    Re: Tелевизори Crown ?

    LUDIA@ благодаря за обширното мнение, общо взето вече знам какво да питам и да гледам преди да си го купя Иначе си прав, че за още 20-30лв мога да си взема 21", но проблема е, че голям телевизор ще стой мека казано грозно там където съм му намерил място. А и в нас имаме още две тв-та (едно голямо JVC и малък Philips)
    Още днес ще ида до Зора да разгледам хубаво и най-вече къде е произведен този модел. Спрях се на Crown можеби защото до сега не съм чувал лошо за тях, а друг плосък за тези пари има само NEO обаче незнам защо, но тази марка въобще не ми харесва.

  5. DEF
    DEF е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    191
    #4

    Re: Tелевизори Crown ?

    Аз бих ти препоръчал WATSON - с 5 години гаранция - какво му плащаш , все си е на далавера.

    @LUDIA в Метро телевизорите в след касовата зона ли се пробват? Ако е така как се процедира ако има проблем примерно с геометрията или нещо не ми харесва по телевизора?

  6. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    15
    #5

    Re: Tелевизори Crown ?

    Този Crown дето мислех че е 180 всъщност е бил 170лв и е правен в Китай - отказах го. Пича там ми предложи друг 15" плосък правен в завода на Вестел, но цената му е 200лв - и него отказах понеже 200лв за 15" телевизор ми се струва неоферта.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #6

    Re: Tелевизори Crown ?

    DEF, да след касова зона се отварят и проверяват, преди да си заверил гаранционната карта. Ако има дефект или нещо е ударено/счупено казваш на колежките от КРАЕН КОНТРОЛ или на тея дето заверяват гаранциите, или влизаш през касите и в отдела за ТВ-и казваш на някой сутрудник да дойде, поради факта че ТВ- не е в час и искаш друг. Друг е въпроса, че вече много РЯДКО можеш да намериш ТВ без лек дефект в геометртията. Дори и на вестелски сглобки на наште УОТСЪН съм виждал леки дефекти, но трябва да знаеш какво да гледаш, пък и са пренебрежими.
    МОГА ДА ДАМ СЪВЕТ ЗА УНИКАЛЕН ТЕСТ на ГЕОМЕТРИЯТА НА ТВ. Ккогато дават времето по БТВ, нали е с една наклонена черта. Ами пускате на всички ТВ точно тогава БТВ и гледате кой криви и кой не. Понеже то май цялото меню е с лек наклон, просто всичко ЛЪСВА като ГОЛ задник на плаж.
    bmw84, пич при теб работата е както ти казах. Инак хубавите малки работи са по-скъпи от големите. Пример 32" плазма е на цената на 50", понеже трудно се прави. От четвъртъка е в промоция WATSON 5441 21" плосък, пълно стерео, 214,80 лева цена. Взимай и бягай.
    И още нещо за всички които си копуват WATSON, ГЛЕДАЙТЕ КАШОНА да е с НАРИСУВАН ТИГЪР,т.е. това е вестелска сглобка, а новите от ВЕКО НЕ СТАВАТ, но и си нямат тигър ;-). Така лесно ще различавате кой ТВ къде е правен. Аде със здраве.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    May 2006
    Мнения
    114
    #7

    Re: Tелевизори Crown ?

    И още нещо!
    ХУБАВО си отваряйте очите когато купувате телевизор, защото после гаранцията не чини нищо! Дано не ви се наложи да ходите в днешните наши сервизи. МНОГО, ама много лоша работа. Така, че претенциите и това как искаш да ти предава ТВ-то единственно и само в магазина, после си е само за твоя сметка .... дори и гаранцията му да е 10 години. Знайте САМО ГРЪМНАЛ телевизор (на части не по-големи от 2 см.) ще ви заменят с нов, всичко друго така е организирано между вносители, магазини и сервизи, че губи единственно клиента! Закона за защита на потребителя чака ''уж професионалното'' заключение на сервиза, но няма как да ви се случи (нали е организирано да бъдете замаявани, че това било нормално - а преди години се считаше за дефект). За повечето техници, вашите проблеми ще бъдат ДЕТСКА ГЛЕЗОТИЯ.
    УСПЕХ и късмет!!!

  10. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    15
    #8

    Re: Tелевизори Crown ?

    Както вече споменах по горе не мога да си купя по-голям от 14-15" понеже нямам място къде да го държа. Днес си купих 14" Daewoo за 150лв, което според пича там (консултанта) е правен в Турция в завода на Вестел. Само че на самото тв никъде не пише къде е правен, можете ли да ми кажете как да разбера къде е правен след като на етикета има само баркод и описание с параметрите му - волтове, херцове и т.н. ?

  11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #9

    Re: Tелевизори Crown ?

    Само по менюто!!! Намираш Някъде Уотсън от тея с тигъра и му виждаш менюто, това на Вестел завода е много специфично. Друг не прави такова меню. И ако са еднакви значи е от там. Или другият начин е правиш една бърза снимка на менюто, 800х600, слагаш я тука и аз ти казвам.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    15
    #10

    Re: Tелевизори Crown ?


  13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    77
    #11

    Re: Tелевизори Crown ?

    турски, от босфора

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #12

    Re: Tелевизори Crown ?

    ВЕКО сглобка, определно са по-зле от VESTEL. Надявам се да нямаш проблеми с него след време.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    15
    #13

    Re: Tелевизори Crown ?

    Ами дано ! От всичките малки тв-та които бяха до 180лв само този Daewoo и един SANG вадеха най-хубава и изчистена картина, другите седяха някак мътни и с издухали цветове. Бъзнахме контраста и т.н. на едно Hyundai-че обаче резултата беше още по-зле. Имаше един 15" FLAT Philips който вадеше по-хубава картина от Daewoo-то обаче струваше 280лв.
    Явно пича в магазина ме е излъгал, че е Вестелски...така е като не разбираш особенно всеки гледа да те прецака
    Това сега, че е ВЕКО сглобка много ли е кофти ?

  17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #14

    Re: Tелевизори Crown ?

    И да, и не!!! На ВЕКО кинескопите са много хубави и ярки, онези по-сивите които си видял от сега ти казвам, че са правени във VESTEЛ. Техните кинескопи са такива. Минуса на ВЕКО е геометрията и намагнитизирване на определени точки на екрана(от 6 ТВ 29 WATSON и 6 имаха крива геометрия и имаха тъмни или светли петна по кинескопите някъде-ВЕКО сглобка). При Вестел почти не съм видал крива геометрия или съвсем малко, което може да се забележи ако знаеш какво да търсиш. Мисля, че относно твоят 15" не би трябвало да имаш големи притеснения, поради самият размер на ТВ. Ако беше 21" и нагоре тогава трябваше да имаш едно на ум. Само едно мога да кажа с Вестел сглобките сме нямали почти никакви оплаквания, почнахме да ги получаваме тея от Веко и почнаха да ни връщат стока, ами не стават като цяло и толкова. Освен това измекярите на 14" ТВ не слагат стайни антени, а в тези от Вестел има. Пълна измекярия. ПАК КАЗВАМ МНОГО ВНИМАВАЙТЕ с ВЕКО СГЛОБКИТЕ!!!

  18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    15
    #15

    Re: Tелевизори Crown ?

    Aми да чукам на дърво засега съм много доволен от телевизорчето angel

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Bin - Crown D-18-IN
    От slowdead във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 1
    Последно: 08-12-11, 15:42
  2. Климатик Crown D-12-IN
    От bilian във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 4
    Последно: 11-12-10, 18:24
  3. Дим от LCD Crown
    От lubaka2 във форум Други телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 27-05-09, 16:38
  4. DVD+USB Crown
    От odar във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 15-01-07, 21:09
  5. Tv CROWN 32
    От skalata6290 във форум Други телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 10-09-06, 19:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе