Помощ за телевизор JVC AV-29FT5SU
Привет ! Мисля,че имам няколко проблема с моя телевизор JVC AV-29FT5SU (на 1 година).
01.Колкото пъти и да настройвам верния час на часовника му,при пълно изключване от захранването или в чакащ режим и след това включване,винаги ми показва 23:15 h.
02.Таймерът за изключване пък ми се струва нереален,понеже няколко пъти го следя и установявам че изключва по-рано от зададеното време.
03.Като го пускам за около секунда екрана е сив с бели и тънки наклонени ленти (така правеше един стар В.Търново на баба ми ,докато "загрее" ).
Хайде,да не ви досаждам с повече точки :081: .Само да Ви помоля и за влизането в сервизното меню и дали от там мога да променя нещо към по-добро и полезно.Благодаря предварително.
Re: Помощ за телевизор JVC AV-29FT5SU
Цитат:
Първоначално публикувано от VASILISTO
...
01.Колкото пъти и да настройвам верния час на часовника му,при пълно изключване от захранването или в чакащ режим и след това включване,винаги ми показва 23:15 h.
...
според мен е нормално това.
"пълно изключване от захранването " е все едно на някой комп да направиш "Clear RTC/CMOS".
по т.2 :
ако е 1-2 сек. по-рано - напълно нормално(нали не очакваш в телевизор да вградят атомен часовник..).
Re: Помощ за телевизор JVC AV-29FT5SU
Най-добре се консултирай със сервизен специалист за "сивия екран". Все пак телевизора е гаранционен.
Колкото до часовника - забелязах същото на телевизорите Daewoo, когато се запамети на позиция 1 нашия Канал 1. С неговия Телетекст не сработва правилно автоматичната настройка на часа.
За други марки не знам, но моят Philips си сверява часовника нормално дори на Канал 1.