Отговор: Finlux телевизори
Здравейте, горд собственик съм на 2 телевизора FINLUX 32 (преди 3 години си го взех с 3D бля бля бля) и наскоро си взех 48-FFB500 SMART. Преживях факта за безжичните им интернети и минах на кабел ( и за да нямам отговори под поста че гаранцията ми няма да важи и така нататак ще кажа че съм сложил и защита от токов удар на LAN кабела) обаче проблема е че немога да подкарам нито една безжична клавиатура или мишка а пробвах доста. Изчетох потребителската книжка, обикалях из сайтове но НИЩО ... някой (а съм сигурен че такива хора) сблъсквал се с проблема и разрешил го благополучно може ли да сподели как. Трябва ли да използвам тази Vestel toolbox програмата и да активирам някаква функция и ако е така коя по точно или просто трябва да си купя ТОЧНО определен модел мишка и клавиатура. (ще ги използвам като ми дойдат гости просто да пусна музика през youtube другите смарт функции не ми трябват)
BbJLeB
Привет
В спецификациите пише ли, че поддържа Bluetooth стандарт HID (свързаност на мишка/клавиатура)? Ако не...забрави.
Малко вероятно е да поддържа мишка/клавиатура през USB порта.
Изобщо, за такива неща се пита в магазина преди да се купи телевизора.
Не знам дали в сервизното меню има пункт bluetooth, но дори и да има, няма гаранция, че в телевизорът има инсталиран такъв модул за да сработи.
Тоест в менюто може да има опция, но да няма модул.
Спецификациите са адски постни но в ръководтвото което колкото и да е общо за няколко модела пише че може да се свързва с други безжични устройства през менюто и там имало някаква опция която при мен липсва... http://tranzit.dir.bg/load.php?id=fI...DhrvaGB3025853 Това е линк към снимка от ръководството...
Колеги реших да рискувам и .... който нерискува той не печели .... подкарах си безжичните клавиатури и на 2-та телевизора със вестелската програма. не работят само че в youtube.... но пък за сметка на това като отворя браузъра и влезна през него в youtube всичко е точно ;) благодаря още веднъж. само да спомена че съм и запазил файла си, ако някой желае мога да му го дам. Модела на телевизора ми е Finlux 48-FBB-5000 с платка MB211... а на другия телевизор немога сега да видя модела така че утре ще редактирам пак поста за да го кажа.
Здравейте, като собственик на Finlux TV 40 инча smart tv, не знам точния модел , но ако е от значение ще го погледна искам да се възползвам от темата бих искал да споделя моя проблем.
Като свържа PC чрез HDMi кабел имам картина на HDMi 1 както и на HDMI 2 като източник , но нямам звук. Пробвах с лаптоп и същия кабел нямам проблем, имам Булсатком който също няма проблем със същият кабел както и ПС4 конзола. Само компа на Sound го открива телевизора , задавам го като Default излиза зелената иконка , но отстрани няма чертичките за звука , които принципно отчитат звука.
ТВ ми е в спалнята и е много неприятно да му включвам допълнително тонколони. Видеокартата е чисто нова RX550 с последни ъпдейти и на другия ми ТВ на същия изход със същият кабел има звук.
Пробвах всякакви начини и за мен е учудващо как от лаптопа, Булсата и конзолата имам звук на ТВ , а от компа нямам.
Здравейте, имам питане от къде мога да изтегля vestel tools, понеже линка, който е даден миналата година не работи. Благодаря предварително.
engin - виж настройките на видео картата от къде прекарва аудиото ... някой видео карти имат много тънки настроики за звука. Сблъсквал съм се с такъв проблем и знам че доста се блъсках да го оправя.
radiomen - SwProfile.BIN_Patcher ето ти линк
Ползващите Finlux 55-FUB-7000, дали вече натрупахте някакви отзиви, плюсове и минуси относно модела? Как се справя вградения плеър? Как е изходния сигнал от оптичния изход? Приложенията и браузъра? За картината стана ясно, че е на прилично ниво при плей видео, но как е при кабелна и сат.тв?
ТВ-то - Finlux 55-FUB-7000 като цяло е ОК.
Youtube, зарежда доста бързо и плейва 4K видео без проблем, или някакво забавяне.
Вградения плеър, от флашка, не чете *.divx и *.avi разширение, което е малко странно, иначе *.mkv чете без проблем, субтитри и всичко върви ОК. Най-големия файл, който съм пускал в *.mkv, беше към 6 gb и нямаше проблем.
Приложенията са пълен ШИТ. Не стават за нищо според мен и нямат никаква промяна от няколко години.
Браузера не го ползвам, но един два пъти съм го пускал и уж работи, нещо елементарно ако искаш да видиш, предполагам е добре.
Картината на DVB-C е доста добре за класа ТВ.
4К каналите също вървят и има видима разлика от HD канал. Но това пак зависи какъв сигнал ти изпращат, така че е субективно.
Тайм шифтинга НЕработи на кодирани канали и не може да прави запис от кодирани канали.
Това е минус доста сериозен.
( какво ли не пробвах с вестел туулс - няма промяна )
Прочеетох няколко стр. от темата но за този тв Finlux 55-FUB-7000 не видях дали е писано с какъв панел и подсетка е.
Здравейте, колебая се между тези два TV :
https://zora.bg/product/43-fuc-7020-uhd-smart-1
https://zora.bg/product/43hk4w64-4k-uhd-smart-1
Продавачът спомена, че хитачито е по-бързо, предполагам имаше предвид процесора. Има ли някакъв начин да разбера с какъв хардуер са двата телевизора?
john doe
малко със закъснение..
вземи хитачито
https://zora.bg/product/43hk4w64-4k-uhd-smart-1
Хардуера го има описан в сервизната инструкция, която е само за сервизните техници.
Другият вариант е да попиташ колегите от Турция
https://forum.donanimhaber.com/forumid_761/tt.htm
Благодаря за съвета, не съм убеден все още на какво да се спра, понеже колкото повече се ровиш, повече варианти излизат. :) Специално тези двата ги гледах един до друг и наистина хитачито като че ли беше с по-естествени цветове макар, че рзликата не беше голяма, но тъмнееше малко картината. В момента гледам такова само че 32 -ка и за сега съм доволен, обаче така и не подкарах hbo-go през браузъра му, но с малко зор от други места вървят стриймове. Но напоследък забелязвам, че му става все по-трудно да се свърже през wifi.
Цитат:
Първоначално публикувано от
john doe
Благодаря за съвета, не съм убеден все още на какво да се спра, понеже колкото повече се ровиш, повече варианти излизат. :) Специално тези двата ги гледах един до друг и наистина хитачито като че ли беше с по-естествени цветове макар, че рзликата не беше голяма, но тъмнееше малко картината. В момента гледам такова само че 32 -ка и за сега съм доволен, обаче така и не подкарах hbo-go през браузъра му, но с малко зор от други места вървят стриймове. Но напоследък забелязвам, че му става все по-трудно да се свърже през wifi.
Свържи го с кабел, това е най добрата връзка.
Свързах го... Отново нищо - преди няколко месеца когато го купих успях поне да се регистрирам, стигах до филма и ми забиваше когато го стартирах и това през wifi. Сега през кабел - изобщо не мога дори да се регистрирам... Има нещо гнило в... не знам къде . Тогава си спомням , че гледах филми от други стриймове -filmisub да речем. Сега не ми се получава. Както и да е - стана ви ясно, че не съм TV power user, след като правя опити през няколко месеца и не ми е проблем. Мисля да спра да спамя темата, така или иначе вече направих избора и той е LG 43LJ594V - през петъчната промоция (-12%) на emag ми стъпи на 588 лв. Забравих да кажа, че телевизорът не е за мен и за това основно търсих помощ :)