Отговор: Finlux телевизори
Здравейте, избирам евтин ТВ втора ръка 24" и се появи един Финлукс 24FLHYR160L.
Какво ви е мнението за качеството на изображението, за същите пари има един Филипс 24PFL2908H/12 и се чудя кой ще е по-добър.
В уравнението влиза и трети избор JVC LT-24VH30K.
По мое мнение, филипса вади по добра картина. Сравнявам три финлукса 32",40",55" и един филипс 40" нисък клас.
Но при 24" едва ли може да се намери много разлика.
Здравейте, имам 32flyr160doc, също така имам и доста въпроси "проблеми" с него, не беше използван около година и сега дава доста странни грешки, нямам софтуерен ъпдейт, не мога да се свържа с Screen Mirroring, само програми с файлово прехвърляне и пускам youtube и до там ,забива
Пробвай с рестарт или разкачане на всички свързани към него външни устройства.
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Пробвай с рестарт или разкачане на всички свързани към него външни устройства.
Опитах,без ефект, когато пусна ъпдейт и забива целият телевизор
Тоест, телевизорът забива само когато се опитва да си актуализира софтуера?
Ако е така, то може проблемът да е в скоростта на мрежата или връзката със сървъра.
По-скоро update не е за този телевизор, респективно шаси.
И откъде го пускаш този update, ако не е тайна?
Някой пробвал ли е на mb130 дъно, тази вестелската програма за бин-а дали е ОК?
То реално май само PVR-а ако може да се оправи, другото е 6.
ЕДИТ:
Пробвах. Работи програмата точно както и на другите дъна. Така че - смело :)
Обаче PVR-а продължава да не работи на кодираните канали :(
За колегата който не можеше нещо да се справи. :
Цитат:
1.Форматирана флашка в FAT32
2.Празен файл
downloadprofile.mb130 ( или 95 или 100 в зависимост от дъното )
(трябва в windows да се разрешат показването на разширението на файла)
(control panel > file explorer options > view > hide extensions for known file types)
3. В менюто на TV-то > 4725 > usb operations. ( след поставена флашка в TV-то разбира се )
4.Редакция с вестелската програма от
ТУК.
5.Създаване на папка profile на форматирана флашка в FAT32
6.Преименуване на файла с разширение *.bin_patched ( който е генерирала програмата ) в *.bin ( т.е. изтриваме _patched )
7.Слагаме в папката profile на флашката
8.При загасен TV слагаме флашката, пускаме, влизаме в менюто > сервизното меню.
9.USB operations и заедно с това натискаме стрелка на горе с дистанционното.
10. Рестартираме TV-то.
Здравейте! Колебая се за този телевизор Финлукс https://zora.bg/product/28-fhb-5100-1
Интересува ме как е като качество и здравина за тея пари естествено и дсли си заслужава! Пише, че има web browser но дали с него мода отварям страници с видео като youtube и vbox7, както и да се гледат филми от сайтове за онлайн(filmi7.com примерно)? Какви формати видео и аудио чете usb-то? Също така пише, че има wi-fi ready, но продава ли се допълнително устройство за свързване с мрежата?Телевизора ще си го ползвам в спалнята и детската стая (още не съм решил) но искам да мога да гледам HD филми на него! Ще съм благодарен за вашите съвети.
Такава информация може да получиш само в магазина или след тестове.
За съжаление, ръководството на Зора, така и не сметна за наложително/задължително да публикува пълни технически спецификации на моделите които продава. Карат я по инерция...
Миналата година, посетих един от магазините и един консултант ми обяснява , че даден модел имал wi-fi и блутут, ама на въпроса ми: какви стандарти ? - не знаеше. Няма обучение на персонала..
28" няма ли да ти е малък ?
Няма да ми е малък като за спалня и детска стая защото ще се ползва по 1-2ч дневно. Аз затова попитах тук защото съм ги питал в магазина преди време за други телевизори и не знаят какво да ми отговорят! Даже веднъж един се рови в книжките на телевизора да види дали и там пише ама и там нищо не пишеле
Както писах, мениджмънта им куца....Няма информация нито на сайта, нито в книжката с инструкции.
Остава да ги питаш по имейл, но искрено се съмнявам в адекватността на отговора им.
https://zora.bg/contacts
попитай ги, и нека да поплнят инфото на сайта си
- типа подсветка - Edge LED или Direct LED ?
- нативната честота на панела - 100Hz, 50Hz ?
- поддържаният стандарт на Wi-Fi - a, b, g, n, ac. Кои от всичките??
- Bluetooth коя версия е, и какво поддържа?
- какъв е стандартът на USB порта: 2.0 или 3.0 ??
- поддържани формати и кодеци на вграденият медияплейър ??
- SMART TV - какво поддържа ? (YouTube възможности за настройка?, какъв е браузъра ?)
- сателитният тунер поддържа ли DiSEqC и коя версия?
Свалете си упътванията на Hitachi, JVC и Toshiba и ще получите отговор на всички въпроси.
За съжаление не успях да намеря надпис на модела шаси на кашона или на етикета на самите телевизори.
За Full HD USB2.0, 802.11a/b/g/n with simultaneous 2.4 and 5 GHz. Горните марки имат DTS и H.265 поддръжка от 32" нагоре.
За по-малките диагонали не съм проверявал.
На Vestel трябва да им забранят да търгуват в Европейския съюз. Не може потребителите постоянно да гадаят , кой телевизор какви спецификации има.Какво толкова им струва да си направят един сайт и да си опишат телевизорите.
Те Vestel сайт си имат. Ама за различните пазари са им различни означенията на моделите, както и корпусите.
Между другото задължението да локализират сайта е на официалния представител за съответната държава, не на Vestel.
Toshiba и JVC имат преведени сайтове на български, но Zora се ослушват за Hitachi и Vestel!