Re:питане за VIZIO led tv
Ха честито....Visio е със ATSC тунер и няма DVB тунер
В този пост/накрая/ съм написал едно предупреждение.
https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg444699
Можеш да го ползваш с външен тунер за цифрова кабелна/сателитна/ефирна.
цитат на колегата hristoslav2:
"Избягвайте да купувате от американски сайтове (въпреки че там е по-евтино)!! В щатите са на друг телевизионен стандарт ATSC и с различно напрежение в мрежата (110V/60Hz.)
За да сработи техен модел у нас е необходимо да си закупите външен трансформатор (220V/110V) и външен тунер /Set-top-box/ ,а това са допълнителни разходи и неудобства!! Телевизорът ще ви излезе солен".
аз и заради това питам дали ще стане ако се закача на кабелен/сателитен оператор. написал съм, че е 110-240V.доколкото разбирам ще стане с булсат, вива-тв, или тем подобни доставчици.
Имай предвид, че няма и SCART! Ще трябва да свържеш приемника през композитен вход, което е доста зле откъм качество. Имаш и компонентен вход, но на Виваком и Булсат SD приемниците нямат такъв изход. Можеш да скочиш на HD приемник (кабелен или сателитен) и да го вържеш през HDMI.
Всъщност не съм сигурен дали това, че не поддържа 576i няма да се окаже проблем.
офф вие направо ме вкарахте в размисъл да не отида да го върна тоя телевизор докато е време , че ще си изгоря с 600$
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Имай предвид, че няма и SCART! Ще трябва да свържеш приемника през композитен вход, което е доста зле откъм качество. Имаш и компонентен вход, но на Виваком и Булсат SD приемниците нямат такъв изход. Можеш да скочиш на HD приемник (кабелен или сателитен) и да го вържеш през HDMI.
Всъщност не съм сигурен дали това, че не поддържа 576i няма да се окаже проблем.
На Булсат SD приемниците (черните с капачето за карата - не се сещам точно модела как е) имат компонентен изход. Виж по въпроса за резолюциите нямам идея дали ще е проблем или не..
Моят съвет е ако ще го ползваш в България/или Европа/ - да го върнеш.
тв е върнат - язък, че като се прибера в българия трябва да дам поне 1500лв за читав тв. направи ми впечатление, че 37" нещо не се предлагат - поне в сайта на технополис. както и да е. добре, че бяхте вие от форума за да ме убедите, че не си заслужава да си вкарам в бг монитор за лаптоп за 600$.
поздрави и продължавайте да помагате със съвети на потребителите/читателите на този як форум :)
Цитат:
Първоначално публикувано от chasovnik
тв е върнат - язък, че като се прибера в българия трябва да дам поне 1500лв за читав тв. направи ми впечатление, че 37" нещо не се предлагат - поне в сайта на технополис. както и да е. добре, че бяхте вие от форума за да ме убедите, че не си заслужава да си вкарам в бг монитор за лаптоп за 600$.
поздрави и продължавайте да помагате със съвети на потребителите/читателите на този як форум :)
За 1500-1600лв в БГ моделите са доста по-добри от това Vizio .