Резултати от 1 до 1 от общо 1

CRT телевизор КТН с шаси CHASSIS TOUSDA-TH2105F

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Dec 2014
    Мнения
    1
    #1

    Angry CRT телевизор КТН с шаси CHASSIS TOUSDA-TH2105F

    Здравейте!
    Опитвам се от известно време да ремонтирам този телевизор и понеже нямам осцилоскоп се мъча доста. Проблемът се състои в следното:
    Понякога да екрана се появяват странни хоризонтални линии (нарисувал съм как изглеждат на картинка, която тук съм показал). Казвам, че са странни, защото винаги изглеждат по един и същи начин (само понякога сякаш се филтрират и стават с почти нулев интезитет, друг път са ярки както на рисунката). Гледам телевизора през AV вход, но са видими и когато се изобразява само OSD. Държи се сякаш е от електролитен кондензатор. Досега сьм подменил електролитните кондензатори на всички захранващи напрежения вкл. и на това, захранващо видеоусилвателя, което се изправя от ТХО. Понеже видеопроцесорът е LA76810A съм подменял и електролитните кондензатори филтриращи напреженията на блока за хоризонтални синхро импулси, на захранването на RGB, и това на блоковете обработващи видеосигнала. Сменял съм и електролитните кондензатори на формирователя на хоризонталните импулси, на формирователя на Black Stretch и на това за ABL. Ефект не е имало никакъв досега, само понеже се появява проблема отвреме-навреме съм се залъгвал за няколко дни, че съм оправил нещо. За всеки случай съм сменил и 4-те електролита на видеоусилвателя.
    Вече нямам идея, кой генерират толкова странни смущения, които са сравнително синхронизирани и по редове и по кадри и съвсем, съвсем бавно се движат по екрана, когато има картина. НА OSD по незнайни за мен причини, се движат доста бързо по екрана (т.е. не са добре синхронизирани по кадри). Иначе имат и редова компонента - почти са избледнели или не се виждат в средата на екрана и са най-видими по краищата.
    Слагам линк картинката и ако има въпроси ще отговарям!

    ПС. Линиите са само в яркостта, като само стъмняват картината - т.е. се виждат само на светлите участъци и бялото и не се виждат в черното. Няма никакви изкривявания на развивката по редове и кадри и картината е с нормална яркост и контраст!

    ПС2: Броя на хоризонталните линии е по-голям и по обективни причини не мога да ги нарисувам, но винаги се събират 4 порции по вертикали.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  2.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 0
    Последно: 20-10-14, 21:55
  2. Отговори: 9
    Последно: 12-10-13, 10:04
  3. 3D телевизор
    От hidros във форум Телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 22-12-12, 10:59
  4. Нов телевизор .
    От DANIELKA2004 във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 30-11-11, 17:22
  5. LCD телевизор до 300 лв
    От diko67 във форум Телевизори
    Отговори: 10
    Последно: 04-10-11, 22:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе