-
Клиентски бойкот
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Готов съм да участвам във всеки протест когато са засегнати жизненоважни интереси на хората, когато от това зависи живота и здравето им или тяхното оцеляване, но не и в тази безмислица.[:(!]
А кога ще паднат цените - казах го в един предишен пост и не мисля да се повтарям. Това е личното ми мнение и не ангажирам никого с него.
<div align="right">Originally posted by Lupus*-*31/08/2004*:* 19:41:25</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ами - участвай. А аз съм готов да се учудя, ако наистина го направиш. Да се приказва е къде по - сладко.
Всъщност цената е своего рода монополна. Против това е протеста.
-
Клиентски бойкот
Дано тези които си изключат телефоните да се сетят да си изключат и гласовата поща...
-
Клиентски бойкот
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Дано тези които си изключат телефоните да се сетят да си изключат и гласовата поща...
<div align="right">Originally posted by breiii*-*31/08/2004*:* 22:40:12</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
[:D]
Брей, не е целта толкова да набуташ оператора и той да умре от глад или пък да покажеш на света, че можеш и без телефон. Целта е по-скоро да покажеш на оператора, че и клиентът има интереси и че интересите са в конфликт и клиентът вече е дозрял да си ги защитава. Пазарните субекти са два, не е само един.
-
Клиентски бойкот
-
Клиентски бойкот
breiii е прав. В случая с гласовата поща ще се набутат тези, които искат да влязат в контакт с протестиращите, а самите протестиращи ще получат по една майна в гласовата си поща. Това ще увеличи приходите на операторите :)
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Айде аз изключих моя[;)]
<div align="right">Originally posted by Sunny - 01/09/2004 : 09:54:29</div id="right">
Аз пък не :)
-
Клиентски бойкот
A, да.... Прави сте - ше трябва :)
-
Клиентски бойкот
<font color="blue">--- offtopic ---</font id="blue">
<font color="orange">@muncho</font id="orange">
По ред служебни причини имам възможност да употребявам алкохол само два дни в месеца, тъй като през останалите 28-29 трябва да съм напълно трезвен 24 часа в денонощието.
Остави съдържателността на постовете на литературните критици [моите уважения, ако това ти е професията]. Очаквам на PM да обосновеш твърденията си, че постовете ми са без съдържание. Кой точно и в коя си част? Ако не го направиш ще сметна, че говориш празни приказки.
Емоционално пиша казваш ...
Това по долу е част от съдържателния ти, <u>неемоционален</u> пост на първата страница.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
Ай сиктир бе!
<div align="right">Originally posted by muncho - 30/08/2004</div id="right">
Имаш ли представа какво означава този израз, който използваш. И какво ще ти се случи, ако го използваш срещу някой по-буен и разбиращ какво му казваш.
Във форума има изказвания по топика и извън топика.
Твоите в тази тема са три, от които две са абсолютно <font color="blue">offtopic</font id="blue">, а третото е със следния "съдържателен" текст:
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Абе защо се занимавате с анонимни дивотии?
Дайте утре ток да не ползваме или вода - не са ли прекалено скъпи?
Кой го организира този протест?
<font color="red">Ай сиктир бе!</font id="red">
<div align="right">Originally posted by muncho - 30/08/2004</div id="right">
Respect please!
Ако смяташ, че с израза "Ай сиктир бе!" си достигнал до еманацията на темата, спирам да коментирам, явно говорим на различни нива.
Това че ти мислиш, че с горния израз темата е изчерпана, не означава, че другите трябва да спрат да пишат. Разлика в изразните средства, разлика в нивата ... на адреналина да кажем, приеми го както искаш.
Пак казвам, дай да не спорим в тази посока разглеждайки написаното по горе.
Ако нещо те дразни в постовете ми използвай PM или Alert Moderator.
<font color="blue">--- offtopic ---</font id="blue">
<font color="orange">@D3BEP</font id="orange">
Как се защитават бе човече, като си изключат телефоните за два часа и лишават операторите от ... да кажем 100 лева приходи ли?
Инициативата е добра, но изпълнението плачевно.
Не си ли съгласен?
-
Клиентски бойкот
-
Клиентски бойкот
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> не е целта толкова да набуташ оператора и той да умре от глад или пък да покажеш на света, че можеш и без телефон. Целта е по-скоро да покажеш на оператора, че и клиентът има интереси и че интересите са в конфликт и клиентът вече е дозрял да си ги защитава.
<div align="right">Originally posted by D3BEP*-*01/09/2004*:* 09:39:41</div id="right">
Класик! Чиста проба [:D]
-
Клиентски бойкот
Интересите на продавача и купувача винаги са били в конфликт.
Така е било при първата сделка, така ще бъде и винаги.
Единия има интерес да продаде скъпо, а другия да купи евтино.
Въпроса е философски, принципен и във всеки буквар по икономика го пише.
Инженерите може и да не го знаят, но на икономистите това трябва да е известно.
И точно провеждането на протеста по този начин ще покаже на оператора, че клиента е далеч, далеч от узряването да защитава интересите си.
-
Клиентски бойкот
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Интересите на продавача и купувача винаги са били в конфликт.
Така е било при първата сделка, така ще бъде и винаги.
Единия има интерес да продаде скъпо, а другия да купи евтино.
Въпроса е философски, принципен и във всеки буквар по икономика го пише.
Инженерите може и да не го знаят, но на икономистите това трябва да е известно.
И точно провеждането на протеста по този начин ще покаже на оператора, че клиента е далеч, далеч от узряването да защитава интересите си.
<div align="right">Originally posted by Malone*-*01/09/2004*:* 10:39:14</div id="right">
Така си е! Мисля, че една добре написана статия в "Капитал" или друг уважаван икономически вестник, с подходящите примери би имала много по-голям ефект.Особено ако се направи сравнения на цените на услугите на мобилните оператори, съотнесени към средната работна заплата или към брутния вътрешен продукт на глава от населението.
-
Клиентски бойкот
Идеята на Лупус е много добра според мен.
И ти предлагам да се възползваш от нея ДЗВЕР. Говоря сериозно, не се шегувам. Виждам, че си ентусиазиран по идеята за регулация на цените, чрез граждански действия и не е лошо да дадеш пример, как това може да стане. Или поне да направиш опит за нещо по-ефективно. Ако решиш да го направиш по този начин, чрез икономически анализ, аз участвам с каквото мога.
Относно статистиката в статията, не само аз, а всеки ще помогне с каквото може.
Услуги, цени, БВП, съотношение доходи/цени и т. н.
Във форума има доста участници, които са "навън" и могат да дадат достоверна информация.
BTW това е един от начините да бъдеш забелязан в определени среди, ако те интересува моето мнение. [:)]
-
Клиентски бойкот
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Интересите на продавача и купувача винаги са били в конфликт...Единия има интерес да продаде скъпо, а другия да купи евтино...
<div align="right">Originally posted by Malone*-*01/09/2004*:* 08:39:14</div id="right">
абсолютно вярно, но.... има едно "но", което разграничава просто икономиста и търговеца от добрия икономист и търговец! и това е осъзнаването, че една сделка не е конфликт на интереси, а предизвикателство за намирането на взаимна изгода от сделката!!!
лошото при нас (българия) е, че прекалено малко търговци са осъзнали това и предпочитат да те излъжат, вместо да те накарат да поискаш пак да отидеш при тях. а всеки печели повече от 5 доволни клиента, отколкото от 10 излъгани и недоволни
разбира се с мобилните оператори е съвсем друго, защото при тях не действат законите на свободноя пазар и съответно пазарното регулиране, а съвсем други. от чист монопол (на мтел в началото) минахме през особена форма на олигополна конкуренция (един много силен участник на пазара със само един слаб - появата на глобул) и сега сме в ситуация на дуопол - задкулисно договорен монопол. не работя нито в мтел, нито в глобул, но поведението им на пазара е далеч от свободна конкуренция. в крайна сметка става въпрос за пазара на цяла държава и сътресенията са абсолютно нежелателни, ergo - избягват се на всяка цена, дори и ако тази цена включва съобразяване с "конкуренцията"
-
Клиентски бойкот
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
Особено ако се направи сравнения на цените на услугите на мобилните оператори, съотнесени към средната работна заплата или към брутния вътрешен продукт на глава от населението.
<div align="right">Originally posted by Lupus - 01/09/2004 : 10:50:36</div id="right">
...също и като се съотнесат (цените) към:
- цената на оборудването на телекома (която е еднаква и за Франция, и за България - иди обяснявай на гадните капиталисти от Nokia, Motorola и Siemens....);
- цената за покритието на терена на България (брой приемо/предавателни станции на кв. км, съотнесен към средната плътност на населението; с тоя рошав терен... мани мани);
- цена на ползване на междуградски трасета (доскоро - монопол на БТК);
- цената на кредитите, които телекомът обслужва;
Както и много други - знайни и незнайни - разходи, за които обикновено потребителят не си дава сметка.
Та мисълта ми е, че просто не става то така....
-
Клиентски бойкот
Що се отнася до разходите на операторите:
1. Мтел използва ретланслатори и друга техника втора употреба внос не знам от къде си.
2. Плащат български заплати на служителите си а не западни. От туй се пести доста.
3. На Мтел нищо не им струва цялата работа щото Миша Чорни просто си пере паричките.
и т.н. и т.н.
Чисто, просто и ясно.[:D]