Страница 1 от 6 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 89

Клиентски бойкот

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #1

    Клиентски бойкот

    Публикувам това, копирайки го директно от друг форум, защото ме мързи да пиша и да се обяснявам. Ясно, че ще има много против, но все пак ако някой се интересува, ето я инициативата. Аз нямам нищо общо с нея, но може да участвам.





    "До всички недоволни от прекомерно високите цени на услугите, наложени от мобилните оператори в България!

    До всички, които са принудени да ползват М-Тел и Глобул на невероятно високи цени, несравнимо по-високи от цените в Европа и останалия свят!

    Граждани, братя и сестри по мобилен оператор! Жестоката съдба ни е наказала да се родим и живеем в страна, където лакомията и алчността на мобилните оператори не знае граници! Споделеният между М-Тел и Глобул монопол върху мобилните комуникации им позволява да държат невиждано по-високи цени от установените в Европа и цял свят. За сведение, в цяла Европа цените на услугите в този бранш са 5-10 пъти по-ниски, отколкото в България, при това доходите там са несравнимо по-големи. Алчните мобилни оператори М-ТЕЛ и Глобул подържат изкуствено завишени цени на тези услуги в България, за да продължават да скубят и грабят своите клиенти и да трупат милионни печалби на гърба на хората, които се нуждаят от мобилни комуникации в живота и в работата си! Десетки хиляди клиенти на двата оператора в България са принудени да се ограничават в ползването на услугите или да съкращават други свои разходи, дори да се лишават от по-необходими в живота неща, за да могат да си позволят да заплащат месечните си сметки или да си закупуват нов ваучер. Болшинството от абонатите на М-ТЕЛ и Глобул знаят какво е, когато дойде фактурата и погледнеш какво са ти написали че дължиш, да си броиш левчетата до края на месеца, за да си платиш сметката. В повечето случаи сметката включва едва ли не и дълга екскурзия в чужбина, съдейки от исканата сума! Ценообразуването при заплащане на ползваните мобилни услуги така и си остава тайна за нас, клиентите! Невероятно обърканият маниер на съставяне на фактурите прави непосилно разбирането кога е говорено, с кого е говорено, колко време и колко струва все пак услугата...

    Да кажем твърдо НЕ на необосновано високите цени на мобилните услуги в България! Да се опитаме да поживеем няколко дни без мобилен телефон, както живяхме доскоро! Целта е да се обърне внимание на масовия потребител и да опитаме да бъдем чути от обществото, да принудим мобилните оператори да намалят драстично цените, дори да ги уеднаквят с нормалните цени в Европа, които са много пъти по-ниски!

    Да се обединим и да покажем, че ние, които плащаме, имаме думата!!!

    Подрепете нашите искания!

    Искаме нормални, съобразени с действителността в България ниски цени на GSM услугите!

    01.09.2004 - (сряда) ден без GSM-и! Моля изключете мобилните си телефони в знак на протест !

    Това вече е проработило в Италия и *****!!!



    ЗА ПОВЕЧЕ ИНФО http://forums.mp3-bg.com/index.php?a...c8126f6571680e



    С ТОВА НЯМАМ НАМЕРЕНИЕ ДА ПРАВЯ КАКВАТО И ДА Е РЕКЛАМА!



    ПРОСТО МИ ОМРЪЗНА ОТ НЕПОНОСИМО ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА МТЕЛ И ГЛОБУЛ!!!

    "

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #2

    Клиентски бойкот

    Вече съм дал отговор на този протест [ http://clubs.dir.bg/showthreaded.php...collapsed&sb=5 ].



    Искам само да добавя, че дори и цените да паднат, сметките ще си останат същите, защото тогава ще говорим повече, именно защото цените са по-ниски! Чиста психология.



    Нямам нищо против подобно начинание, но тук в България всяко чудо, както добре знаем, е за три дни... А това положение, именно с писането по форумите, няма да се промени, за съжаление...




  4. Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    240
    #3

    Клиентски бойкот

    Не мисля, че ще помогне, но какво пък един ден ще изтрая ей тъй за идеята :-)

  5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #4

    Клиентски бойкот

    E, aз досега си живея без GSM.[:D] Не мисля и да вземам - не поради финансови причини.

    В крайна сметка никой никого не кара на сила да си взема мобилен телефон. На който му е чак толкова необходим, ще намери и пари да си плаща сметките. Който си брои левчетата за нов ваучер.......ами да стой гладен тогава![:P]

    То както е тръгнало , дайта да стачкуваме да намалят цената и на преносимите компютри, че да може всеки да си купи, ей така, без значение дали му трябва или не.

    [8D]

  6. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    38
    #5

    Клиентски бойкот

    Абе аз яко използвам мобилен телефон и точно за това съм за такава инициатива, защото точно такива като мен които говорят много най-яко ни режат.Все по-често ми се случва някой непознат номер да ми звъни и човека отсреща да ме пита защо съм го бил търсил [?]

    Аз ще се опитам да карам без телефон тогава.Наистина трябва повече хора да се включат в тая инициатива

  7. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,137
    #6

    Клиентски бойкот

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">...дори и цените да паднат, сметките ще си останат същите, защото тогава ще говорим повече, именно защото цените са по-ниски! Чиста психология.

    <div align="right">Originally posted by IvO_tm*-*29/08/2004*:* 22:54:21</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Разбира се. Спад на цените би довел до увеличение в потреблението, а покачването им до съкращаване на покупателната способност. Чиста икономика.



    Един ден без телефон аз мога да издържа, но има хора чиято работа зависи от този вид услуга и едва ли биха били съпричастни към замисленото дело. С две думи - ще им накривим шапката на мобилните оператори като на 01-ви си изключим телефоните... <img src=images/speech/icon_speech_no.gif border=0 width=17 height=15>

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,019
    #7

    Клиентски бойкот

    ами тия който правят големите сметки (по работа) няма да си изключат телефоните. тези който са с ваучъри ще си ги изключат и няма да проведат някой телефонен разговор от 30 сек (заради минималното отчитане)

    дали изобщо ще усетят нещо мобилните оператори, освен ако не следят форумите

  10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #8

    Клиентски бойкот

    Офф , как да го кажа по друг начин - Мтел и Глобул едва ли ще загубят от това че "дребните риби" не говорят .Та тези алчни оператори имат цели консорциуми които правят сметки от по 1000 лв на месец минимум

    едва ли ние ще ги заинтригуваме с нашето невключване на телефон- @Profita и Ivo го казаха - икономика

    смешно е че ако не включим ние мобилните си телефони , ще стане нещо .

    както спомена Lupus в предишен пост

    "казал Ламер, на друг Ламер "

  11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #9

    Клиентски бойкот

    Доколкото някой каже: на мен ГСМ-а ми е работата, не мога да не се съглася с него. С другата логика обаче не...

    Логиката за увеличението и намалението на цените не е съвсем вярна.

    Не може да се каже например, че ако ВиК вдигнат водата два пъти, два пъти ще намалее потреблението.

    Когато човек изхожда от рационални, а не от "психологически" подбуди, също няма да се случи това.

    Може да стане вярна за българските условия обаче - ако намалят с 5 стотинки на минута цените. Но в много държави в Европа международните разговори са с пъти по евтини отколкото при нас вътрешните.

    Освен туй - Глобул влезе с големите приказки за безплатни машинки и т.н. Аз моята може да се каже, че още я изплащам, а вие?

    Когато операторите видят, че клиентите са организирани и ги притискат, ще се замислят определено. А като седим и си говорим за народопсихология - нищо не става.

    Дори и да сте прави, айде, давам ви от мене 100% право. И какво. Как предпочитате тогава: да говорите 1/2 или 1 час за същите пари?





    Относно отчитането: ще усетят. Като им спаднат разговорите за деня с да кажем 30% ще усетят.



    Иво, четох мнението ти и според мен си в грешка. Точно това е пътят. Така се гради гражданско общество и чрез икономически натиск се регулира икономически субект. Цената зависи от търсене и предлагане. А не от това да хванем шефа на Мтел на барикадата и да му счупим главата. С барикади работа не става, само дет ше нарушим закона.

    Грешката е в теб. Защото промяната те кефи, но не искаш да направиш жертвата за да се осъществи. По - добре някой друг.....


  12. Member
    Тук е от
    Oct 2003
    Мнения
    281
    #10

    Клиентски бойкот

    Мисля, че е силно желателно най-накрая потребителите в България да разберат, че търсенето определя предлагането!



    За един ден нямало да усетят! Ами изтрайте с намалено потребление един месец, пък да видим дали няма да усетят! Не казвам един месец да сме с изключени телефони, а само да намалим разговорите до минимум (50% ще бъде сериозен успех).

    И още нещо за което може и да се смеете, но си е съвсем вярно - хората да не са използували цял живот GSMи, преди 15 години почти никой нямаше и "вервайте ми" в тая държава пак имаше живот, а сега 1 ден без мобилен тел. и вече народа не може да диша...

  13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #11

    Клиентски бойкот

    Официално за протеста

    http://boikot.hit.bg/

    Вече участват бая организации, бюлетини се раздават. Мисля, че ще има успех.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #12

    Клиентски бойкот

    С бойкоти никой икономически проблем не е бил решен. Още по-малко ценови. Странно (и смешно) ми звучат такива призиви от устата на хора, претендиращи за завършили някаква икономика[:D]

    Цените падат тогава и само тогава, когато има ожесточена конкуреция. А иначе се връщаме в Димитър Поповото време и "За Бога братя, не купувайте!"



    <font color="green">/edit </font id="green">

    Грешката е поправена. Все пак трябва да уважаваме авторството на такива крилати фрази.[^]

  16. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,846
    #13

    Клиентски бойкот

    според мен е малко излишен такъв бойкот защото никой не те насилва да си купуваш мобилен телефон, но за цените на БТК бих бойкотирал.

    До преди 3-4 години почти никой нямаше мобилен телефон и никой не се оплкаваше, че една сим карта е 150лв. сега са по 20 и всеки има съответно преди за да си уговориш среща с някой някъде ставаше с един разговор с място и час, а сега се звъни по 4 пъти поне ... е кой те кара..

    бих протестирал за да помогна евентуално, но не съм от тези които пълнят гушите на мобилните ни оператори. Все едно да накарате хората които имет мерцедеси да протестират, че са скъпи

  17. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,137
    #14

    Клиентски бойкот

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Цените падат тогава и само тогава, когато има ожесточена конкуреция.

    <div align="right">Originally posted by Lupus*-*30/08/2004*:* 12:56:28</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Именно!



    Някой има ли поглед какво стана с Мобиком след появата на Глобул и МТел?! Успя ли той да задържи върховата си точка от старта?! И как двата оператора успяха да наложат монопол върху тези услуги?!

    Конкуренция, а не подписки и недоволство на масите.

    Всъщност аз съм ЗА идеята да се опита, но за да има резултат, трябва да е в по-глобален мащаб натискът.

    Между другото аз също съм им вдигнала мерника, на Глобул, но съм в период на изчакване на следващата сметка...та да видим тогава кой крив, кой прав.

  18. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    781
    #15

    Клиентски бойкот

    Те се занимават с мобифони.А другите два са с GSМ

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 6 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 63
    Последно: 22-02-06, 14:52
  2. кабеларките - и те плачат за бойкот
    От Zaphod B във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 23
    Последно: 21-09-04, 20:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе