Триабва ми прекъсвач или някакво реле с което да накарам 5 светлодиода да мигат в някакъв ред,пък ако е лесно и да мигат в ритама на музикаА вече и ако знае някой от куде мога и да си го купа ще е много добре!Мерси!
Триабва ми прекъсвач или някакво реле с което да накарам 5 светлодиода да мигат в някакъв ред,пък ако е лесно и да мигат в ритама на музикаА вече и ако знае някой от куде мога и да си го купа ще е много добре!Мерси!
Виж на www.hobbykit.dir.bg там има готова схема решаваща напъло твоя проблем. Виж и къде в твоя град се продават продуктите на фирмата за да си напазаруваш от там и да не ползваш доставка с куриер!! Поздрави!!!
Във всеки един магазин за електронни елементи има готови набори с печатна платка и подбрани елементи. Трябва ти само споялник. И светлодиоди се наричат светодиоди.
Е то и С/полялника се нарича само ПОЯЛНИК ама нейсе нали езика ни е български и позволява всичко Най добре наистина като нямаш необходимия опит сам да се справиш, да си купиш готов кит/набор/ и да следваш УКАЗАНИЯТА!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Е то и С/полялника се нарича само ПОЯЛНИК ама нейсе нали езика ни е български и позволява всичко Най добре наистина като нямаш необходимия опит сам да се справиш, да си купиш готов кит/набор/ и да следваш УКАЗАНИЯТА!
<div align="right">Originally posted by Minava6t - 13/09/2004 : 11:26:37</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Нарочно написах правилното наименование на грешно изказваната дума поялник. Ще ти кажа с аргументи, защо поялника е споялник. Поялника би трябвало да прави пойки, да ама не. Той прави спойки, вярвам ще се съгласиш. И това е единствената причина грешно да се нарича споялника поялник.
Айде със здраве, и друг път не се изказвай неподготвен.
---
Това за споялника съм го научил в института на времето от преподавателя ми по практика, а той самия пише учебници по тези въпроси, така че ако не ми вярваш на мен повярвай на него.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Е то и С/полялника се нарича само ПОЯЛНИК ама нейсе нали езика ни е български и позволява всичко Най добре наистина като нямаш необходимия опит сам да се справиш, да си купиш готов кит/набор/ и да следваш УКАЗАНИЯТА!
<div align="right">Originally posted by Minava6t - 13/09/2004 : 11:26:37</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Нарочно написах правилното наименование на грешно изказваната дума поялник. Ще ти кажа с аргументи, защо поялника е споялник. Поялника би трябвало да прави пойки, да ама не. Той прави спойки, вярвам ще се съгласиш. И това е единствената причина грешно да се нарича споялника поялник.
Айде със здраве, и друг път не се изказвай неподготвен.
---
Това за споялника съм го научил в института на времето от преподавателя ми по практика, а той самия пише учебници по тези въпроси, така че ако не ми вярваш на мен повярвай на него.
<div align="right">Originally posted by ru-boy*-*13/09/2004*:* 14:01:28</div id="right">
да да, аз като казвам, че трябва да се казва Цветофар, а не Светофар ...
а е поялник защото корена на думата идва не от спойка, а от глагола запоявам - поялник, да не се бърка с поя/добитък например
всъщност запоявам/споявам е едно и също - ерго имаме две правилни думи поялник/споялник
Прав е Ru boy. В старите учебници си го пише точно "споялник".И така си е прието сред преподаващите.
Ru-boy, то и светодиодите се наричаха едно време светлодиоди, защото излъчват светлина а не светина, но да оставим това на тези занимаващи се с българския език, иначе си е прието поялник, наложило се е вече като термин. [8D] Ако си забелязал напоследък стават доста промени в езика ни, и то с думи и и изрази като тази. Трябва да свикваме просто.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
да да, аз като казвам, че трябва да се казва Цветофар, а не Светофар ...
а е поялник защото корена на думата идва не от спойка, а от глагола запоявам - поялник, да не се бърка с поя/добитък например
всъщност запоявам/споявам е едно и също - ерго имаме две правилни думи поялник/споялник
<div align="right">Originally posted by Zaphod B*-*13/09/2004*:* 18:35:57</div id="right">
А цветлина ли казваш на светлината?
Offtopic:
Воъбще се казва СВЕТЛИНА не цветлина.-Поне не е цветна.Аз само веднъж съм се обърквал с тая кирилица.
На пазара отдавна се продават мигащи светодиоди...малко по-скъпи от обикновенните, които си мигат просто така...без всякакви други схеми....
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Offtopic:
Воъбще се казва СВЕТЛИНА не цветлина.-Поне не е цветна.Аз само веднъж съм се обърквал с тая кирилица.
<div align="right">Originally posted by MAD*-*16/07/2005*:* 15:16:33</div id="right">
http://astronomy.hit.bg/optics/eye.html#spectrum
http://www.bgfoto.net/modules.php?na...le=print&sid=8