Споделете опита си в отказването от цигарите
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">А иначе 16 часа са много малко и много много
Странични ефекти - 2-3 килограма съм качил и един чувал семки съм изял. (От "ПАПАС олива" ме поканиха за рекламно лице - много качествено рафинирам.......)</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ами да съгласен съм че са много малко, но ще ви държа в течение и когато станат 3 дни сте се обадия пак :-). За качването на килограми ниямам никакъв шанс - почнал съм ремон в къщи и харча енергия като за световно. Междо другото, не разчитам само на волята си. И аз съм си взел "Табекс", но ми се вижда много ударна началната схема, та малко я промених - вместо на 2 часа по 2 хапчета (макс 6 пъти) ползвам по две хпчета на 3 часа (макс 5 бр.).
Семки не ям. Но май ще се превърна в генерален спонсор на две фирми: Солети - Хрус Хрус и Зръчо на Зачо байо.
Относно цигарите не съм ги изхвърлил. Стоят на масата в хола и не ги докосвам. Не мисля, че ако ги изхвърля и скрия пепелниците това че помогне. Човек трябва да свква с новите неща. Така де, като ида в заведение не мога да кажа на приятелите си: Я си дръж цигарите в джоба. Според мен ако си решил, че няма да пушиш, си готов непушач. Има само една кратка преходна фаза. Но слава бого, че цигарите не са наркотици защото тогава би имало и абстиненция. А доколкото съм чувал това е ужасно! - болялите всички стави и т.н., докато при никитиновия "глад" е простичко, нищо не те боли - дреболия нали :-).
Аиде лека на всички. До след 3 дни.
Браво xyzt2!!!
Това, което преживяваш в момента е най-трудното. Оттам нататък след първите 3 дни ще ти става все по-леко и ще се чувстваш много горд със себе си и ще има защо. Иска се наистина голямо усилие на волята. След третия месец вече няма да имаш никакви проблеми. Но никога не си позволявай да запалиш цигара, защото това наистина е краят.
Аз както казах не миосля повече да погледна цигара - пълно отвращение изпитвам към тях и дори с ужас гледам как хората поемат този пушек в гърдите си и се чудя как съм могла да го правя. Сега живея около 95694825 пъти по-добре, чувствам се по-добре и съм ужасно горда със себе си. Не, че не е имало мемонети да ми се допуши, но те са съвсем кратки и ако се разсееш с нещо преминават и после с дни или с месеци не се сещаш.
Добре дошъл при нас[:P][;)]
Хммм интересно... да откажеш цигарите е лесно... после е трудно... проблема на пошачите /според мене/ е това че няма какво да правят с ръцете си... също и навика е друг проблем навика да палнеш докато чакаш да се зареди някоя игра или сутринта като пиеш кафе /аз лично не пия кафе а бира сутрин НО това е друго/ мда ако се откажете или промените ситуацийте в които иначе палите цигара просто БТ ще загубят клиент във ваше лице. Тия таблетки са за безволевите хора /лично мнение/ имаш ли воля не цигарите ми водата ще откажеш :)! АМА пък щооо ??? аз пуша от година и половина /започнах щото се изнервих дойде ми много и припалих едно синьо виктори и като ми омекнаха краката - голям кеф/ и нещо не искам да си представям сутришното ставане без цигара. Палиш една и не ядеш до късния следобяд. Това което ме кефи в цигарите е че губиш апетит мда и сваляш килца... Преди да почна да пуша бях наслонял доста с цигарите 20 кила си отидоха е после качих 10 НО все пак 10 кила по малко - какво лошо ли е ? Е да вредно е... and so ? БРААВООО токазах цигарите ама на следващия ден бе блусна автобус на път за даскало и приритах. е и какво ? да бях пушил поне и тоя ден да ми беше кеф не да се тероризирам с глупости!
Заключение: /или как можеше да си спестя търкане на клавиши през последните 5 минути/ имаш воля пичелиш нямаш пушиш /пак пичелиш/ АМА изобщо що да ги спирам ?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">проблема на пошачите</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
на п<font color="red">У</font id="red">шачите...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">.../според мене/ е това че няма какво да правят с ръцете си...</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Има, има... правят едни такива вертикални движения, в повечето случаи... [:P]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Хммм интересно... да откажеш цигарите е лесно...</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ако няма рима, удари ма!
Бе не е толкова лесно. От жени и пиене, например, по-лесно мога да се откажа. [:)]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">...или сутринта като пиеш кафе /аз лично не пия кафе а бира сутрин НО това е друго/</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Айде, вече си кръвен брат на бай Доко...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">...просто БТ ще загубят клиент във ваше лице.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Това "Бюро по Труда" ли е? [:)]
Или "Българска Телевизия"?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Тия таблетки са за безволевите хора /лично мнение/ имаш ли воля не цигарите ми водата ще откажеш :)</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Да, бе! Само ако си четириного, в пустинята, с две гърбици...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">АМА пък щооо ??? аз пуша от година и половина...</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Аз пък ако ти кажа от кога, ще те тресне некой инфаркт...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">започнах щото се изнервих дойде ми много и припалих едно синьо виктори и като ми омекнаха краката...</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ти пуши, пуши Синьо Виктори... и друго ще започне да ти омеква...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Това което ме кефи в цигарите е че губиш апетит мда и сваляш килца...</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Нищо подобно. Поне при мен. Ама почнах мадами да свалям определено. [:)]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Преди да почна да пуша бях наслонял доста с цигарите 20 кила си отидоха...</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ей тва е! Пуши народееее!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">БРААВООО токазах цигарите ама на следващия ден бе <font color="red">блусна автобус</font id="red">...</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
О, йееее... Слушух блус и ме блусна автубус... [:)]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">на път за даскало и приритах...</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ритна ли някой?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">е и какво ?</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ми нищо.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">да бях пушил поне и тоя ден да ми беше кеф не да се <font color="red">тероризирам</font id="red"> с глупости!</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Бил си Гладен! [:P]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Заключение: /или как можеше да си спестя търкане на клавиши през последните 5 минути/</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Можеше да търкаш по-приятни места...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">имаш воля пичелиш нямаш пушиш /пак пичелиш/ АМА изобщо що да ги спирам ?</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ми чи кой те кара? [:)]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><div align="right">Originally posted by Az_sum_bre_ombre*-*14/06/2005*:* 03:20:21</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
P.S. Нищо лично, фън да става. [:)]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Но никога не си позволявай да запалиш цигара, защото това наистина е краят. </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
В това съм се убедил :-). През 15 годишната си практика на пушач 2 пъти съм отказвал цигарите. Единият беше за 3 месеца и точно тогава ... Security-ито ми се crash-на, запалих една цигара, и втора и така... пропуших отново. Вторият опит бе много неуспешен 1 седмица само. Сега обаче си имам голям стимул - моята половинка ги отказа преди 3 години, и вярва че ще успея, най важното е, че и аз го вярвам и искам. Водихме разговори на тази теме от 1 година насам, но предприех тази стъпка с отказването чак когато се почуствах уверен, че ще успея и, че го искам. За сега вече стана 1 ден и половина. Чуствам се много добре. Нямам някакви странични ефекти :-).
Ами ти бре ОМБРЕ:
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">започнах щото се изнервих дойде ми много и припалих едно синьо виктори и като ми омекнаха краката - голям кеф</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
кеф, кеф ама един ден сте разбересш, че никакъв кеф не е като се затичаш за да хванеш автобуса и се задъхаш така, че направо ....
Голям кеф няма що - не ме карай да описвам как се чуства пушач като се събуди.
НАВИК а не кеф са цигарите, вреден навик.
По същата лигика като се ядосаш що не пиинеш 2-3 чашки гроздова (или повечко) и пак ще ти омекнат краката :-) - Това е маитап не се вприагай.
Така де искам да кажа, че цигарите с нищо няма да ти помогнат, ами точно обратното. Но ако си като мен ... не очаквам да ми повярваш на "прима виста", след време сам ще се убедиш.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">имаш воля пичелиш нямаш пушиш /пак пичелиш/ АМА изобщо що да ги спирам ?</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Пичелиш ... като разгледаш форума на стр. 3 ще видиш една от наградите - има едно анимирано Gif-че от breiii... Да ти имам и пичалбата...
ivo! мара ба! добри забележки направи ама тогава не мях спал и бях пиилнал тъй че предполагам че може да ми се простят правописните грешки :)
тия вертикални движения не ги правя от 15 годишна възраст тъй че мерси ама предпочитам да имам цигара в ръката а не *** какво лошо има да пиинеш една биричка сутрин - добре действа на настроението. БТ - Булгар табак.Тва с водата беше базик! Нищо не ми омекнало още :) Браво че си започнал да сваляш мадами аз го мога това и по принцип :) интересни е че на няколко места споменаваш някакво търкане лошо няма :) съгласен съм де - фън да става :)
xyzt2 - аз нигога не тичам за автобус :) ако закъснявам ползвам таксита :) Знам какво става като се събуди пушач. Мда има навик в пушенето ама на мене ми е готин навик :) не пия ракия :)Относно рака... доклкото умните хора казват от пушенето не се получава рак ако не си генетично предразположен. Пушенето предразполага НО не причинава рак.
И да споделя още нещо един мой колега беше пушач от 4-5 години... отказа ги... НО всеки път като пие и пали обаче това се случва на 1-2 седмици по 1 път максимум НО когато е трезвен не позволява никой да му пуши в стаята понеже му е гадно тъй че не ми приказвайте че ако запалиш рухва свичко...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">[quote][quote]...Вече 4 пъти съм спирала да пуша за по 6 месеца. И точно когато човек си мисли, че е надмогнал този навик, си пали една цигарка....ГОЛЯМА ГРЕШКА!...
<div align="right">Originally posted by Sunny*-*25/02/2005*:* 13:38:37</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Няма я волята .Като решиш, че няма да пушиш и край.От 1987г досега смятайте.Тогава се наложи да вземам екстрено решение за една подготовка за Памир.В последствие се провали експедицията , но се оказах накрая непушач.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Пушенето предразполага НО не причинава рак.
<div align="right">Originally posted by Az_sum_bre_ombre - 18/06/2005 : 17:09:29</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">?!?
Az_sum_bre_ombre, темата е за споделяне на опит за отказване на цигарите. Ако искаш да споделиш колко са безвредни, колко ти харесват и т.н., просто си отвори нова тема. Доста се отклоняваш от смисъла на тази и се получава offtopic.
При мен за момента всичко върви по-вода. Вече 1 седмица съм в отбора на отказалите се пушачи. Сега разбрах кое е много, ама много важно, за да успееш да ги откажеш - трябва да правиш всичко което си правил до момента, с една особенност да не палиш цигара. Например: понеже в офиса където работя не се пуши, дори сега когато не пуша се разхождам до пушилнята с пушачите по няколко пъти на ден. Това не ми прчи напротив - помага ми, защото не се лишавам отведнъж от всичките си навици. Пия си кафенце, ходя по кафенца с приятели и пия бира. Това което правех преди време беше, че се ограничавах и постоянно гледах да не попадам на места където ще ми се допуши. Обаче истината е друга, тогава стават много лишенията и ти писва да не пушиш... Та такива работи.
Съгласен съм със забележката че темата не е спор дали да откажеш цигарите и т.н. ами как да го постигнеш.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">При мен за момента всичко върви по-вода. Вече 1 седмица съм в отбора на отказалите се пушачи. Сега разбрах кое е много, ама много важно, за да успееш да ги откажеш - трябва да правиш всичко което си правил до момента, с една особенност да не палиш цигара. Например: понеже в офиса където работя не се пуши, дори сега когато не пуша се разхождам до пушилнята с пушачите по няколко пъти на ден. Това не ми прчи напротив - помага ми, защото не се лишавам отведнъж от всичките си навици. Пия си кафенце, ходя по кафенца с приятели и пия бира. Това което правех преди време беше, че се ограничавах и постоянно гледах да не попадам на места където ще ми се допуши. Обаче истината е друга, тогава стават много лишенията и ти писва да не пушиш... Та такива работи.
Съгласен съм със забележката че темата не е спор дали да откажеш цигарите и т.н. ами как да го постигнеш.
<div align="right">Originally posted by xyzt2*-*20/06/2005*:* 15:36:25</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
И аз бях така - ходех с пушачите да им правя компания, с наслада вдишвах от пушека на цигарите и дори през главата не ми минаваше да запаля. Това беше първия, втроия месец. После почнах да изпитвам пълно отвращение от пушека и гледам да стоя далеч.
xyzt2 браво, кефиш ме много[:D]
запасяваш се с голям брой бомбочета и вафлички и като ти се допуши лапаш там нещо или път отиваш до мивката пиеш една вода и така
Доста по-сложно е , но е преодолимо. Говорим си за мъжете след третия месец.....Ха-ха, весело е. За жените е доста по-лесно и безболезнено.
Гадно и мъчно е, но какво си очаквал? Все пак - не кашляш над мивката и не храчиш сутрин- малко ли е?
Понякога ми се допушва много - ами ще си трая, но няма да ЗАПАЛЯ!
нека се върне Sunny от морето[:)]
какво има да се споделя ?
М.Твен го е казал преди повече от 100 години - най-лесно е да се откажат цигарите....
[:D]
п.п.
може и да не са 100 години - ама там някъде...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Понякога ми се допушва много - ами ще си трая, но няма да ЗАПАЛЯ!
нека се върне Sunny от морето[:)]
<div align="right">Originally posted by Wise*-*20/06/2005*:* 20:33:10</div id="right">
ооо никакъв проблем, само сладолед да има в достатъчни количества[:P][;)][Yeah!]