Резултати от 1 до 14 от общо 14

Въпросче за физиката... ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2002

Някой може ли да ми намери информация за термо помпи ? Направо линкче ако ми даде ще е супер ). Благодаря от сега.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2005

какво по-точно за термопомпите ти е необходимо ?

Ако е основния принцип на работа:

www.howstuffworks.com

4. Тук е от
    Feb 2005

http://www.heatpumpcentre.org/

Има, разбира се, още много други ресурси за термопомпи в нет-а.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Някой може ли да ми намери информация за термо помпи ? Направо линкче ако ми даде ще е супер ). Благодаря от сега.

<div align="right">Originally posted by CreatoR*-*17/03/2005*:* 12:31:49</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">То хубаво че се интересуваш но ако не си учил никога термодинамика няма да сханеш как става работата.

6. Member
    Тук е от
    Mar 2005

@Julian

Е, термодинамика се учи в осми клас по физика, така че по-правилно е да кажеш "Ако не си завършил 8 клас няма как да схванеш как става работата"

Искам да кажа, че е по-просто, отколкото го представя покойния доц. (edit: проф.). Стамов

7. Тук е от
    Feb 2005

А още по-покойния доц. Вл.Даксалов направо каза един път, че докато не се достигне определено равнище и/или съотношение в равнищата на цените на ел.енергия и суровините за пр-вото й, термопомпите няма да "пробият" стабилно.

П.П. Ст. Стамов последно беше професор, колега.

П.П.П. Абе, манджа с грозде е цялата енергетика, хеле пък сега с тоя новия министър...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2005

@stalker

Правилно, професор беше. Благодаря за корекцията. И не знам дали сме колеги, щото аз съм завършил икономически университет.

10. Тук е от
    Feb 2005

@TazmaniaK

Че сме колеги, колеги сме - най-малкото щото съм учил и малко икономика и имам някаква тапия за това.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@Julian

Е, термодинамика се учи в осми клас по физика, така че по-правилно е да кажеш "Ако не си завършил 8 клас няма как да схванеш как става работата"

Искам да кажа, че е по-просто, отколкото го представя покойния доц. (edit: проф.). Стамов

<div align="right">Originally posted by TazmaniaK*-*17/03/2005*:* 16:35:58</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Каква термодинамика в осми клас. Като не си чувал за енталпия и ентропия, цикъл на карно и ренкин как да схванеш за какво става въпрос. Друг е въпроса че във техникумите се учат такива работи.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2005

ами аз съм се опитал да го обясня, без да използвам сложни думички, звучащи високопарно - в другия форум за климатиците. Не е неонходимо да си хирург, за да различиш вратна пържола от бут, нали?

13. Member
    Тук е от
    May 2002

Да де, ама ако беше на български ? )

Аз имам информация на английски колкото искате . Проблема е на български има ли.

Относно тези помпи, аз не се занимавам с такива неща. Нужна ми е само информация.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2005

За съжаление тази информация е малко бедна на български език. Може би това се дължи именно на цитата на stalker. Все още изграждането на геотермопомпена инсталация е прекалено голяма инвестиция и при сегашните цени на енергийните ресурси срока на изплащане е прекалено дълъг, което прави този тип инсталации не много атрактивни.

По отношение на информацията, каква по-точно ти е нужна - фирми производители, фирми доставчици в БГ или просто основни принципи на работа?

16. Member
    Тук е от
    May 2002

Основни принципи на работа на термо помпи. Това ми трябва. До колкото дочух строителните фирми имали доста информация относно този въпрос.

17. Member
    Тук е от
    Mar 2005

@CreatoR

Виж последните ми писания в темата за климатиците. Обитах се простичко да обясня материята за "енталпия и ентропия, цикъл на карно и ренкин ". Ако имаш още въпроси, питай на ICQ да не занимаваме останалите, на коити им е досадно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Въпросче
    От daKillah във форум Аудиотехника
    Отговори: 1
    Последно: 10-06-08, 17:52
  2. Въпросче ...
    От stanata93 във форум ИГРИ
    Отговори: 1
    Последно: 31-08-06, 10:40
  3. въпросче
    От iovkito във форум Windows
    Отговори: 11
    Последно: 02-07-06, 20:06
  4. Въпросче за UPS
    От sss във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 08-12-05, 19:52
  5. Въпросче....
    От zidkam във форум Общ - софтуер
    Отговори: 11
    Последно: 04-08-05, 08:29

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе