Някой може ли да ми намери информация за термо помпи ? Направо линкче ако ми даде ще е супер ). Благодаря от сега.
Някой може ли да ми намери информация за термо помпи ? Направо линкче ако ми даде ще е супер ). Благодаря от сега.
какво по-точно за термопомпите ти е необходимо ?
Ако е основния принцип на работа:
www.howstuffworks.com
http://www.heatpumpcentre.org/
Има, разбира се, още много други ресурси за термопомпи в нет-а.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Някой може ли да ми намери информация за термо помпи ? Направо линкче ако ми даде ще е супер ). Благодаря от сега.
<div align="right">Originally posted by CreatoR*-*17/03/2005*:* 12:31:49</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">То хубаво че се интересуваш но ако не си учил никога термодинамика няма да сханеш как става работата.
@Julian
Е, термодинамика се учи в осми клас по физика, така че по-правилно е да кажеш "Ако не си завършил 8 клас няма как да схванеш как става работата"
Искам да кажа, че е по-просто, отколкото го представя покойния доц. (edit: проф.). Стамов
А още по-покойния доц. Вл.Даксалов направо каза един път, че докато не се достигне определено равнище и/или съотношение в равнищата на цените на ел.енергия и суровините за пр-вото й, термопомпите няма да "пробият" стабилно.
П.П. Ст. Стамов последно беше професор, колега.
П.П.П. Абе, манджа с грозде е цялата енергетика, хеле пък сега с тоя новия министър...
@stalker
Правилно, професор беше. Благодаря за корекцията. И не знам дали сме колеги, щото аз съм завършил икономически университет.
@TazmaniaK
Че сме колеги, колеги сме - най-малкото щото съм учил и малко икономика и имам някаква тапия за това.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@Julian
Е, термодинамика се учи в осми клас по физика, така че по-правилно е да кажеш "Ако не си завършил 8 клас няма как да схванеш как става работата"
Искам да кажа, че е по-просто, отколкото го представя покойния доц. (edit: проф.). Стамов
<div align="right">Originally posted by TazmaniaK*-*17/03/2005*:* 16:35:58</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Каква термодинамика в осми клас. Като не си чувал за енталпия и ентропия, цикъл на карно и ренкин как да схванеш за какво става въпрос. Друг е въпроса че във техникумите се учат такива работи.
ами аз съм се опитал да го обясня, без да използвам сложни думички, звучащи високопарно - в другия форум за климатиците. Не е неонходимо да си хирург, за да различиш вратна пържола от бут, нали?
Да де, ама ако беше на български ? )
Аз имам информация на английски колкото искате . Проблема е на български има ли.
Относно тези помпи, аз не се занимавам с такива неща. Нужна ми е само информация.
За съжаление тази информация е малко бедна на български език. Може би това се дължи именно на цитата на stalker. Все още изграждането на геотермопомпена инсталация е прекалено голяма инвестиция и при сегашните цени на енергийните ресурси срока на изплащане е прекалено дълъг, което прави този тип инсталации не много атрактивни.
По отношение на информацията, каква по-точно ти е нужна - фирми производители, фирми доставчици в БГ или просто основни принципи на работа?
Основни принципи на работа на термо помпи. Това ми трябва. До колкото дочух строителните фирми имали доста информация относно този въпрос.
@CreatoR
Виж последните ми писания в темата за климатиците. Обитах се простичко да обясня материята за "енталпия и ентропия, цикъл на карно и ренкин ". Ако имаш още въпроси, питай на ICQ да не занимаваме останалите, на коити им е досадно.