Резултати от 1 до 11 от общо 11

About Studying Abroad

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2005

About Studying Abroad

My question refers to education abroad. I turn with request to all of you who have already been admitted at an American college or university and would like to share their experience with me. Please, write how you have found the right college ( or university), what the terms of condition were, etc. I would be grateful if somebody can give me information about colleges that provide full-ride scholarships or can tell me some other ways of getting money for university.* And last but not least, I am also interested what life in a foreign country is like. What are the work-and-study opportunities? Is it possible to cover some part of your fees and expenditures just with what you get as payment.?

Thanks in advance!

2.  

3. Тук е от
    Dec 2004

Re: About Studying Abroad

Свършена,пардон-съвършенна, форума е БЪЛГАРСКИ, което ти много добре знаеш.Ако ще си мерим английския добре. :knuppel2: Ае пробвай пак. :knuppel2: :knuppel2:

4. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от savarshena

My question refers to education abroad. I turn with request to all of you who have already been admitted at an American college or university and would like to share their experience with me. Please, write how you have found the right college ( or university), what the terms of condition were, etc. I would be grateful if somebody can give me information about colleges that provide full-ride scholarships or can tell me some other ways of getting money for university.* And last but not least, I am also interested what life in a foreign country is like. What are the work-and-study opportunities? Is it possible to cover some part of your fees and expenditures just with what you get as payment.?

Thanks in advance!
    Енд маи кустчън реферс то юо интеиджънс: хавен'т ю ред дъ рулс?

5. Тук е от
    Dec 2000

Try www.aubg.org (forum of the American University in Bulgaria - much more useful) and www.aubg.bg (official site of the American University in Bulgaria).

Момчета, не бъдете такива националисти, сега е на мода да сме европейци - нека идват да ни дават паричките си.

6. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от TazmaniaK
    Енд маи кустчън реферс то юо интеиджънс:* хавен'т ю ред дъ рулс?
    Малиииии, сега и погледнах постовете на момата......тя само в логически задачи писала.........Тъжна ми майка, мойе на salad да мъ напраи.......

7. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Good Evening, little lad,

Reading your thoughtful and well put question was a fuckfest of pleasure for my weary eyes. Rare do we see words of wisdom so well crafted in these forgotten internet wastelands. Your desire to learn is commendable and your approach - a touch of pure genius. Simply reading your brilliant expose enriches our degraded souls and provides a ray of light in those dark ages.

Alas, so many years have passed since people were able to express their questions so well. So many people died in the never-ending battle to fight the status quo of ignorance and stupidity. It's almost a century since Sir Code-a-lot was last able to formulate a question so clear, so simple, yet so meaningful.

But I digress. The answer to your question has long been lost after the war against the orcs. Rumour has it, a mighty wizard with enormous power knows the answer. The quest will be tough, the effort - monumental, but if you succeed, you'll have all the knowledge to rule the world and spread the light again!

From now on, thou shalt be looking for Google, the wizard!

I must bid you farewell now, little chap. Let the Lord protect you and your noble quest.
    Автор Гypy (бенгбъс драйвър)
    Публикувано 15.01.05 20:22

Прощавай, но не се въздържах. Поствам стар отговор на съвсем различен въпрос, от човек, който въобще не познавам, в една друга нишка,
    но мисля, че може да ти помогне. и то доста.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2005

Благодаря, HexImaL, за адреса. Ще пробвам и там. Казвам "и там", защото вече съм писала до 20-30 форума, половината от които забравих. А що се отнася до английския: "Sorry!" Просто знаете как е лятото... Слънцето пече, сладолед ми се яде, а да пиша - въобще! Така че просто копирам това съобщение навсякъде - английски, немски, френски форуми, без значение! Ама честно да си призная до сега не бях срещала такава върла съпротива!
    Чао!

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

"Съпротивата" означава заинтересованост. Останалото е мълчание....

11. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от TazmaniaK
    Малиииии, сега и погледнах постовете на момата......тя само в логически задачи писала.........Тъжна ми майка, мойе на salad да мъ напраи.......
    Сигурно е много лошо да пишеш там, а особено лошо - само там

А иначе съм много несъгласен с "каката". Ако не си направиш труда да преведеш 5 реда и то на български - за какво говорим???
    Аз не бих взел такава кака на работа - ами тя е мързелива и е била на държавна работа..... :coolsmiley:
    Не това е начина да си намериш информация за работа в чужбина. Дано не съм прав.
    И успех .

12. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от Wise
    Сигурно е много лошо да пишеш там, а особено лошо - само там

що да е лошо - значи няма компютърни проблеми от рода - помощ!, мишката ми бръмчи странно...

а въпроса Studying Abroad и мен ме интересува много, особено как се уреждат стипендии за Швейцария или Гeрмания

13. prt
    prt е офлайн
    Member Аватара на prt
    Тук е от
    Feb 2004

ОФФ ли, ОН ли? Знам ли?

"Швейцария и Германия" - ето го разковничето ...

Ако дамата беше писала на БГ, то щеше да получи (много вероятно) разумни отговори, но част от тях щяха да са за стипендии в НЕ-англисйки говорящи страни. Щеше да ги получи от недопрочели ненаписното от нея уточнение, че (пак доста вероятно) не знае достатъчно добре други чужди езици, освен англ.

Темата със сигурност е интересна за мнозина, но е предостатъчна за цял отделен форум...

Ако ще остава - нека някой я започне подобаващо ...

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе