Re: Ден до пладне: "M-Tel" започнаха с мизериите !!!
Всъщност, май нещата са си ясни.
Системата на "M-Tel" е настроена така, че автоматично да прекъсва всеки разговор достигнал лимит 59:59 мин. И впоследствие за да не се получава такъв "SMS", просто трябва да се прекрати разговора малко по-рано и трафикът вече няма да е "нетипичен".
Тъпичко, нали?
Мисля, че темата вече е изчерпана, затова предлагам на някой колега да пуска кепенците.
Да сте живи и здрави всички!
Есен пукна, ние - не.
:Drinks:
Зависи как гледаш на нещата - предполагам трафикът е претоварен през "свободните" часове и затова от Мтел се стараят да регулират дължината на разговорите. Не знам дали това е нетипичен трафик, но едночасов разговор определено е нетипичен за прима. На кой ваучер се говори един час? Че не ги познавам.
Всъщност мярката по - скоро цели да не правиш претоварване на мрежата, щото ако всяка прима захапе за по 5 часа разговори цяла нощ какво става? Инак идеята на тея тъй наречени безплатни разговори е доста елементарна. ДА ПРИВИКНАТ щастлвите собственици на Прима докато трае промоцията да говорят повече. Единият час е "самозащита" на системата, ако не съществуваше риск вероятно и 5 часа биха те оставили да говориш, Иво.
Общо взето можете да съдите, но обикновенно в споразуменията/офертите от безсрочен тип доставчикът пише, че "си запазва правата да променя тези условия" и даже не е изключено вие да сте се разписали под тези условия - не знам вече каква е административната схема. Каквато и да е, можете да ги съдите и ако ги осъдите, да почерпите, ама най вероятно ще осъдите себе си на малко съдебни разноски. Така де...
Според мен всичко щеше да е наред ако бяха направили разговорите с тези карта по 9 ст. примерно на минута. Просто направиха грешка.
Зависи. "Безплатно" винаги е звучало чудесно в ушите на народа. Всичките месечни пакети с такси от 5 до 150 лв и на двата оператора въпреки чудовищните такси имат "безплатни" минути.
Въпросът е по - скоро маркетингов. С 9 стотинки на минута атакуват такива като Иво да кажем - потребители лоялни, които да си увеличат потреблението. С без пари - целият потенциален пазар.
Цитат:
Първоначално публикувано от T
Според мен всичко щеше да е наред ако бяха направили разговорите с тези карта по 9 ст. примерно на минута. Просто направиха грешка.
И как да стане по 9ст на минута?
Като аз давам максимума месечна такса всеки месец, и пак говоря на 2х9ст/мин :)
Тогава мтел ще фалират моменталически :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Pa3KaTaH
И как да стане по 9ст на минута?
Като аз давам максимума месечна такса всеки месец, и пак говоря на 2х9ст/мин :)
Тогава мтел ще фалират моменталически :)
Не само М-тел, ами и Глобул ще фалира когато станат повече тия дето се ядосват като мен, че за тези дето плащат по 10-15лв. на месец има кви ли не промоции, а за тези дето плащат над 100лв, никаква аванта не дават. Те това нещо само в БГ го има.
То потребител на 100 лв не е най страшното, всъщност смея да твърдя, че не са толкова малко, ами има и потребители на фактури над 20 000 лева, дето и за тях няма промоции :)
Едно мога да ви кажа: промоции често има, но не се рекламират толкова често. Има програми за потребители над една година, програми за бизнес потребители над една година, програми за клиенти с големи сметки или за такива с много карти, които се действат при преподписване и какво ли още не.
Проблемът е ,че щом имате веднъж договор, и глобул и мтел ви считат "приковани" и не се занимават много с вас; вие сами трябва да се интересувате. Те ще ви уведомят ако има надежда да направите още някое договорче и т.н.
Какво да ви кажа - интересувайте се, питайте :)
А 9 стотинки не мисля да е много. Какъв е разходът за тези мрежи, че една линия на минута да струва повече? Лицензът вече е платен; едва ли клетките умират след един час разговор....
D3BEP, true, true :)
И аз за това бях писал по-рано, дано Слеро е видял и какво съм му щракнал ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от D3BEP
То потребител на 100 лв не е най страшното, всъщност смея да твърдя, че не са толкова малко, ами има и потребители на фактури над 20 000 лева, дето и за тях няма промоции :)
Едно мога да ви кажа: промоции често има, но не се рекламират толкова често. Има програми за потребители над една година, програми за бизнес потребители над една година, програми за клиенти с големи сметки или за такива с много карти, които се действат при преподписване и какво ли още не.
Проблемът е ,че щом имате веднъж договор, и глобул и мтел ви считат "приковани" и не се занимават много с вас; вие сами трябва да се интересувате. Те ще ви уведомят ако има надежда да направите още някое договорче и т.н.
Какво да ви кажа - интересувайте се, питайте :)
А 9 стотинки не мисля да е много. Какъв е разходът за тези мрежи, че една линия на минута да струва повече? Лицензът вече е платен; едва ли клетките умират след един час разговор....
О да, прав си и за "закрепостените" клиенти има малко аванта-Програма "Лоялен клиент",* -5% отстъпка всеки месец. На фона на другите "отстъпки" това си е направо подигравка.
И пак ще се върна, че проблема на всички ни е, че за някой лев всички принципи на заден план остават.
Цитат:
Първоначално публикувано от Pa3KaTaH
D3BEP, true, true :)
И аз за това бях писал по-рано, дано Слеро е видял и какво съм му щракнал ;)
Видял е, видял... и ще отиде до офиса на М-Тел в най-скоро време ! 10x, Pa3KaTaH, имаш :Drinks: като се видим (кога ли ще да е, обаче...)
Цитат:
Първоначално публикувано от Slero
Видял е, видял... и ще отиде до офиса на М-Тел в най-скоро време ! 10x, Pa3KaTaH, имаш :Drinks: като се видим (кога ли ще да е, обаче...)
Прати ми ги през Докера :detective: :Drinks: :dock: (тая емоция като и пиша кода и ми става едно такова... приятелско-омотано :coolsmiley: )
Цитат:
Първоначално публикувано от IvO™
Всъщност, май нещата са си ясни.
Системата на "M-Tel" е настроена така, че автоматично да прекъсва всеки разговор достигнал лимит 59:59 мин. И впоследствие за да не се получава такъв "SMS", просто трябва да се прекрати разговора малко по-рано и трафикът вече няма да е "нетипичен".
Да сте живи и здрави всички!
Ето това е нетипичен трафик. Автоматичното прекъсване си го е имало винаги, от първата минута на оперативното съществуване на "любимия" ни оператор, но ти си го научил едва сега, по време на авантата. Това имаме всички предвид, като недоволстваме срещу безмисленото говорене по телефона [което ни създава затруднения].
За близо девет години финансова обвързаност с Мобилтел ми се е случвало само веднъж да ми бъде прекъснат разговора по тази причина. Само веднъж. Може би преди три години, не помня точно.
И пак казвам, за цялата тая суматоха са виновни 99% М-Тел, но известна вина имат и тези, които разсъждават по начина "ще ям и ще повръщам, нали е аванта".
Нито аз, нито някой от останалите защитници на "платения секс" нямаме предвид Ivo или който и да било.
Но просто бъдете сигурни, че ако всички потребители на Free Prima Party говореха само когато и колкото се налага никой нямаше да усети затруднения.
И щеше да има повече карти, уверявам ви.
Целта на М-Тел е след една година да се чувстваш обвързан с този си номер и да преминеш или на тарифен план или да почнеш да си купуваш ваучъри, като замаян.
Бекинблек :)
Нали това е същността на договорите. Да те приковат на малко по - висока цена докато цените падат.
Що е то Фемили на ГЛобул?
То е договор с 4 човека на една фактура за две години на изгодни - сега - условия.
Защо е така? Честно да ви призная, то направо си конкурира бизнес програмата им. С разлика, че тя става и за една година и в повечето случаи се прави за толкова(и фемили може, но при други условия).
Предполагам ,верният отговор е "Вивател".
А иначе:
Не съществува сериозна пречка пред теб да преподпишеш или дори по време на договора да си смениш програмната спецификация. Новият договор просто анулира стария и ти можеш да си скачаш от програмка в програмка и да ползваш плюсовете. Единствено отпадат "подаръците".
А с договора се задължаваш единствено да не прехвърляш картата на друго лице.
Което прави почти невъзможно "скачането" от програма фемили в последваща я добра програма, защото по правило едно лице може да има на свое име само две карти, а по фемили програмата ще има даже четири - всички по програмата - и не може никак да ги раздели, развали ли договора, чакат го яки неустойки или "чао завинаги" на Глобул. Прикован е не, ами е прикован като пеперуда в музей на сносни днес цени.
Общо взето, дири там някъде врътката.
А не толкова в петте или десетте "безплатни" минути допълнително на месец. С тях и без тях - горе долу все тая. Така или иначе закръглянето на 30 сек. че даже май по някои програми и на минута ще ти ги изяде много бързо.
Има и безплатни телефони за клиенти с големи сметки.
Има отстъпки за клиенти с определени кредитни карти мисля.
Отделно по бизнес програмите има цяла програма на Глобул за отстъпки на бизнес партньори над една година абонати.
Но не е там ключа на бараката. Не знам защо се концентрирате в това. Дребните подаръчета всъщност не ви компенсират.
Поздрави!
Цитат:
Първоначално публикувано от D3BEP
Бекинблек :)
Нали това е същността на договорите. Да те приковат на малко по - висока цена докато цените падат.
Що е то Фемили на ГЛобул?
То е договор с 4 човека на една фактура за две години на изгодни - сега - условия.
Защо е така? Честно да ви призная, то направо си конкурира бизнес програмата им. С разлика, че тя става и за една година и в повечето случаи се прави за толкова(и фемили може, но при други условия).
Предполагам ,верният отговор е "Вивател".
А иначе:
Не съществува сериозна пречка пред теб да преподпишеш или дори по време на договора да си смениш програмната спецификация. Новият договор просто анулира стария и ти можеш да си скачаш от програмка в програмка и да ползваш плюсовете. Единствено отпадат "подаръците".
А с договора се задължаваш единствено да не прехвърляш картата на друго лице.
Което прави почти невъзможно "скачането" от програма фемили в последваща я добра програма, защото по правило едно лице може да има на свое име само две карти, а по фемили програмата ще има даже четири - всички по програмата - и не може никак да ги раздели, развали ли договора, чакат го яки неустойки или "чао завинаги" на Глобул. Прикован е не, ами е прикован като пеперуда в музей на сносни днес цени.
Общо взето, дири там някъде врътката.
А не толкова в петте или десетте "безплатни" минути допълнително на месец. С тях и без тях - горе долу все тая. Така или иначе закръглянето на 30 сек. че даже май по някои програми и на минута ще ти ги изяде много бързо.
Има и безплатни телефони за клиенти с големи сметки.
Има отстъпки за клиенти с определени кредитни карти мисля.
Отделно по бизнес програмите има цяла програма на Глобул за отстъпки на бизнес партньори над една година абонати.
Но не е там ключа на бараката. Не знам защо се концентрирате в това. Дребните подаръчета всъщност не ви компенсират.
Поздрави!
Нищо ново. В цял свят принципа е, този който КОНСУМИРА повече получава отстъпки и по-добри цени, а за тези дето консумират малко по-високи цени. Само в нашата е**** държава никакви принципи нямат значение, тези дето плащат повече ще финансират зарибителните програми и неплатежоспособните клиенти. :oops: