Бан за dupe-не ! е темата в един форум за игри, като е обяснено кой е баннат. Та понеже не играя игри и не ми е ясно какво е това "Бан за dupe-не !"? Предполагам, че не е това което се разбира в прекия смисъл.
darkrose, "dupe" в случая идва от DUPlicatE - "дублирам, повтарям". не знам така извън контекста за какво става въпрос, но това е етимологията на този съвременен "термин"
Ми в диабло 1 имаше много приятен бъг с който да си дупнеш няколко хиляди милиона злато. Явно тука за нещо подобно става дума. Иначе и аз бих подал банан на наДУПЕна мадама
хамав, парите в diablo1 бяха на купчинки по 5000 (не споменавам какво ставаше с mod-ове)
освен това тоя bug беше толкова труден, че аз за по-малко време натрупвах 5000, отколкото да се мъча да ги пускам на земята, да се отдалечавам, да цъкам, да ги взимам и т.н.....
В KnightOnline също има такъв бъг - една част от итемите се дупват - т.е. правят им се дупликати, и след това се продават на пазара. За нещастие често го отнасят играчи, които купуват с изкарани в играта пари тези дупликати, и някоя сутрин осъмват без тях...