Пощенски/телеграфен запис, за колко време стига?
Гледам тука и се пуля на страницата на българските пощи-не мога и не мога да открия информация, за колко време стига паричния запис, например от Варна до София. Ако някой има опит с тия неща, моля да каже.
Вторият въпрос е: може ли да ми препоръчате с какво е най-добре да се прати едно сравнително ценно листче хартия(не документ) за страната. Навъдили се всякакви куриерски служби с най-различни видове услуги, та съм в пълно неведение. Навремето съм пускал важни документи с In-Time Curier, но те много удрят пrез джоба като гледам.
Надеждна ли е услугата на български пощи бързо препоръчано писмо и колко е бързо то?
Re: Пощенски/телеграфен запис, за колко време стига?
Цитат:
Първоначално публикувано от grossmaul
Гледам тука и се пуля на страницата на българските пощи-не мога и не мога да открия информация, за колко време стига паричния запис, например от Варна до София. Ако някой има опит с тия неща, моля да каже.
Вторият въпрос е: може ли да ми препоръчате с какво е най-добре да се прати едно сравнително ценно листче хартия(не документ) за страната. Навъдили се всякакви куриерски служби с най-различни видове услуги, та съм в пълно неведение. Навремето съм пускал важни документи с In-Time Curier, но те много удрят пrез джоба като гледам.
Надеждна ли е услугата на български пощи бързо препоръчано писмо и колко е бързо то?
Нещо не ти разбрах въпроса. Искаш да се разплатиш с някой анонимно или част от оборота ти не се осчетоводява? Иначе всички български куриерски фирми които имат сайт, а на него са и тарифите им, са достатъчно надеждни. Срока на доставката за 1 и 2-ра зона е до следващия ден и го спазват.
През миналото лято от фирмата майка ми изпращаха пари за да освободя стока от митницата.
Запис изпратен около 9 часа съм го получвал в Централна поща варна в 14 часа.
Мерси много. Положението е такова, че някой познат на нашите(аз съм от Варна) в София, трябва да ми вземе билет за Шалке-Левски(реваншът в Гелзенкирхен), парите за който ще получи чрез пощенски запис, а после да го прати обратно за Варна обаче с писмо. Те пък ше ми го пратят за Германия. И всичко трябва да е бързо, сигурно и не много скъпо. Аз съм изгубил представа и си мислех, че пощенския запис се чака 3-4, за писмата също малко се притеснявах, но очевидно не е толкова зле.
:033: :Drinks:
Цитат:
Мерси много. Положението е такова, че някой познат на нашите(аз съм от Варна) в София, трябва да ми вземе билет за Шалке-Левски(реваншът в Гелзенкирхен), парите за който ще получи чрез пощенски запис, а после да го прати обратно за Варна обаче с писмо. Те пък ше ми го пратят за Германия.* И всичко трябва да е бързо, сигурно и не много скъпо. Аз съм изгубил представа и* си мислех, че пощенския запис се чака 3-4, за писмата също малко се притеснявах, но очевидно не е толкова зле.
:033:* :Drinks:
Куриерските фирми Лео, Сити, Еконт, а и други предполагам, ако отидеш в офиса им във Варна, ще ти купят билита или каквото искаш от които искаш град и ще ти го доставят. Естествено срещу малко допълнително заплащане. Аз така съм си купувал части за старата лека кола от София.
Цитат:
Мерси много. Положението е такова, че някой познат на нашите(аз съм от Варна) в София, трябва да ми вземе билет за Шалке-Левски(реваншът в Гелзенкирхен), парите за който ще получи чрез пощенски запис, а после да го прати обратно за Варна обаче с писмо. Те пък ше ми го пратят за Германия. И всичко трябва да е бързо, сигурно и не много скъпо. Аз съм изгубил представа и си мислех, че пощенския запис се чака 3-4, за писмата също малко се притеснявах, но очевидно не е толкова зле.
:033: :Drinks:
Ами да-човек като излезе от от България губи представа за Реалността.Поздрави на Шалке. И да знаят че ги чакаме :knuppel2:! :Drinks:
Благодаря на всички за отговорите, това с куриерската служба да ми купи и донесе билет нещо не стана, иначе беше супер идея. Не знам защо не искат (пробвах замо чрез city-express ), но нещта вече са задействани чрез познати.
Цитат:
Първоначално публикувано от Lazar
Поздрави на Шалке. И да знаят че ги чакаме :knuppel2:!
;)
Цитат:
Благодаря на всички за отговорите, това с куриерската служба да ми купи и донесе билет нещо не стана, иначе беше супер идея. Не знам защо не искат (пробвах замо чрез city-express ), но нещта вече са задействани чрез познати.
* ;)
Гаранция , че изброените фирми няма да направят тази услуга. Работя и със "Спиди" ; "Еконт Охлюв", "Леон Ама"; "Леон Експрес". Всичките са много зле, особено "Леон Експрес " и "Еконт Експрес"
Аз пък съм доволна от "Спиди". А иначе защо не пробваш да пратиш парите чрез Уестърн Юниън ? Не съм запозната в подробности с услугата,но е достатъчно надеждна за изпращане на пари. По-добре е от пощенския запис. А и важи за цял свят.