Ако тираджията почне на всеки да прави път , няма да стигне никога там накадето е тръгнал !Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Погледни и от тази страна на нещата
Преглед за печат
Ако тираджията почне на всеки да прави път , няма да стигне никога там накадето е тръгнал !Цитат:
Погледни и от тази страна на нещата
Е де, е де ...Цитат:
:)
Още по темата:
Не разбрах как стана 50% намалението :help
http://vgindev.hit.bg/bdj.jpg
А иначе това за велосипедите е добро попадение :ole
Пътуването до Софив не е чак толкова голямам мъка. Има камиони но не чак толкова. Виж ако пътувам от софия до Бургас пред деня ще ти се е** м****та от камиони. Уш ги отклняват ама нъцки. Около 5 часа е мъка. Движеш с максимум 80-90km/h. Пътищата ни вече немогат да поемат увеличения трафик. Докато построят магистралите София-Бургас и София Варна ще се окаже че две платна са недостатъчни и ще трябва магистрала с три платна. Абе българска работа.
Ако влаковете станат "японски" - няма и да помисли човек за друг превоз. Преди София-Бургас с "Чайка" бе 4 часа и 40 мин.
Пътуване с автомобил е оправдано при пренос на товари и/или повече хора. Аз предпочитам да си свърша някаква работа по пътя, а не да въртя геврека. Пътуване до София или Варна от Сливен и обратно си е един работен ден. Защо да го губя.
Миналата седмица пътувах с влак за пръв път от години по трасето София - Благоевград. Впечатленията - мръсно, половината прозорци не се отварят, другата половина не се затварят, изчезнали са перденцата, тоалетната е кошмарна и няма вода, за пътуване с продължителност 2 часа закъсняхме с час и 15 минути... надявам се повече да не ми се налага такова изживяване.
Аз пътувам :) всеки ден, тук е нещо като метро, но междуградско. Влакове ползват мноого голям процент от хората, защото си жп транспорта остава един от най-бързите начини за придвижване на кратки разстояния. Признавам, не прочетох цялата тема. :) Иначе в Бг - сигурно е, че е доста по-различно.
интересен факт от БДЖ - колкото и да е пълен влака с пътници ( ако ще и да висят от прозорците ) композицията пак е на загуба ! ! !
Аз си пътувам с експреса по направление София-Варна-София. Май някъде към 7.30 часа ми е пътуването. Има си вагон-ресторант, климатик /само в онези сините вагони/, а най важното е че може да ставаш да се разкарваш насам натам из влака и да пушиш разбира се. Докато с автобус е по бързо, но на 1 седалка 6 часа се схващаш.
Намалението става по няколко начина.По точно с различни видове карти, които важат една година от датата на издаване. Има няколко вида според нуждите и социалното положение, включително и за задгранични пътувания. Плаща се 30 лева (сега може и повече да е, за ученици студенти и пенсионери е по евтина и има друго име) за да ви се издаде карта Класик. Един вид предплащаш някаква сума. Не съм сигурен само дали ползваш намаление при двупосочните билети или не. Това е което знам по въпроса, ако има промени от как ме няма, моля поправяйте.Цитат:
Първоначално публикувано от Wise
P.S. Wise по гарите висят едни табла на които е обяснено подробно коя карта какво намаление и какви маршрути включва, колко струва и изискваните документи.
P.S.2 А в нета виси ей това:-)) ->> http://bdz.creato.biz/bg/tickets1a
Uvajaemi g - n Gindev,
Pozvolete da Vi informiram, che kolegite ot Direkciq "Pytnicheski prevozi"
izvyrshiha proverka po opisaniq ot Vas sluchai. Proverkata ustanovi, che
slujitelkata, koqto e izdala jelezopytna karta na Vashata dyshterq e
dopusnala greshka, za koeto syotvetno i e obyrnato vnimanie.
Proverkata syshto ustanovi, che na 21.07.2006 g., dyshterq VI si e izdala
nova jelezopytna karta, koeto predpolagam oznachava, che vyprosyt veche e
razreshen.
"Bylgarski dyrjavni jeleznici" EAD se izvinqvat na Vas i Vashata dyshterq
za prichinenoto neudobstvo!
Jelaq Vi uspeshna i slyncheva sedmica!
S uvajenie,
Christina Beleva
Rykovoditel otdel "Vryzki s obshtestvenostta"
"Bylgarski dyrjavni jeleznici" EAD
vgindev@etabg.com
<vgindev@etabg.co
m> To
, <bdz@bdz.bg>
21.07.2006 19:02 cc
Subject
Please respond to ó÷åíè÷åñêà êàðòà
vgindev@etabg.com
<vgindev@etabg.co
m>
Е това вече е друго нещо - това е второто писмо с извинения и с факти, доказващи, че са проверили случая.
В първото имаше само любезности. Но това за два дни си е постижение. Има някакъв проблем с кирилицата, но
моето го бяха разчели правилно. Ще си купя карта за БДЖ с 50% намаление!!
Знам, че ако имам проблем ще ми отговорят!! :ole
Какво ме направи бе човек. Шумен Варна или обратното го правя за 30-35 мин.Варна Пловдив или обратното есента за 4:30 мин-4;40 мин.Цитат:
Първоначално публикувано от Wise
Колко литра. е , че нещо не ми св вързват кончетата освен ,ако не клони към 2,5л бензинка. Самолета е само 144 к.с при 2 л мотор ,но с "резервни свещи на цилиндър" и все не успявам да вдигна повече от 225 км/ч , че някой се пречка. :helpЦитат:
Иначе за последно през март 2005 г пътувах с влак до Пловдив и после с бус до Пампорово. Вечерта се наспах и към 10;30 бях вече на Снежанка със ските.
автобуса от отбивката за Пампорово д- бензиностанцията до т.н. автогара го направи за повече от 40-50 мин а разстоянието е 5 км. Спри - 1м напред и пак спри.
без да съм чел останалите постове, накрато и набързо - НЕ не се возя на влак от както автобусите тръгнаха.
бих го използвал за транспотно средство, към някоя екзотична дестинация( посока ли беше думата:) ), до която няма автобус.
п.п. обаче от извесно време яхам една тойота, тъй че и на бусите им минава времето :)
От край време предпочитам комфорта и удобствата на леките коли, но в последно време изпитвам страх от пътуването по пътищата на България, а именно - нагледах се достатъчно (на живо и в пресата) на нелепи инциденти и смърти, причинени от високите скорости, близки до мен хора също пострадаха трагично без да са виновни, от ентусиасти решили да преминат даден маршрут с првишена скорост. За това реших и в последно време пътувам предимно с влак. Макар и мръсно и неугледно поне е по-безопасно.
P.S. От доста време наблюдвам постовете ви, изводът ми е че тук има доста голяма прослойка от интелигентни хора и някак детински и неприсъщи ми се виждат хвалбите за шофирене със "130км/ч в дъжд" или с над "200 км/ч" ....