Re: Климатична камера търся
не съм сигурен, но попитай тук дали не могат да ти свършат работа, фирмата е пловдивска, но имат и офис във Варна
Аве то камера ще се намери ама за какво ти е толкова ниска температура. Такава камера няма да е много евтина и не се казва климатична камера, а хладилна камера.
Цитат:
Първоначално публикувано от Julian
Аве то камера ще се намери ама за какво ти е толкова ниска температура. Такава камера няма да е много евтина и не се казва климатична камера, а хладилна камера.
Температурата не може да се оспорва уви, има си изделия които трябва да се тестват на такава.
Ето нещо такова ми трябва: http://www.sapratin.com/benchtopp2.html или такова http://www.burnsco.ca/benchtop.shtml.
Има нещо което не схванах.
Как ще се регулира влажност при - 50* температура.Всичко друго се прави,но това как
Цитат:
Първоначално публикувано от badr
Има нещо което не схванах.
Как ще се регулира влажност при - 50* температура.Всичко друго се прави,но това как
Абе разбирам много добре какво се търси.... Изпитанието на повишена влажност се прави при високите температури - тества се корозоустойчивост и устойчивост на плесени. Имитира се тропически климат. Само че.... Такава камера и такава лаборатория могат да си позволят само много големи корпорации... или военните. Такива имаше във ВНТИ, Електрон, ИСЕ и други от сорта.... И струват много пари. Дали все пак не е по-лесно и евтино да се ползват някои от запазилите се лаборатории за изпитване?
PS И това -50 си е направо изцепка.... По кой стандарт се изсисква такава температура ( та даже и на съхранение)?
Ех, тези -50 градуса много ви дразнят - и мен също... :angry: . Ами толкова трябва да е (разбира се за съхранение става въпрос), наистина има такива стандарти.
Действащи лаборатории за изпитване има, също ги обмислих като вариант, но засега искам да проуча всички възможности - в дългосрочен план инвестицията в камера може се окаже по-добра от ползването на чужди услуги.
И така, някой да е чувал нещо по този въпрос:
Цитат:
Първоначално публикувано от sluntchitse
....
Казаха ми също, че на Пловдивския панаир е имало такива камери българско производство и ако някой нещо по този въпрос ще съм много благодарна да ми даде информация.
...
В друг форум, където пуснах запитването, казаха, че е възможно да се намери в БГ и втора употреба камера - това също е опция за мен.
...