Резултати от 1 до 7 от общо 7

Климатична камера търся

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2005

Климатична камера търся

Здравейте,
    настана време да се преквалифицирам от форумен кибик(само гледам) във форумен писач, но имам нужда от малко помощ.

Трябва да се закупи климатична камера (за тест на температура и влажност). Камерата ще се използва за тест на електронни изделия.
    В интернет намерих достатъчно чуждестранни фирми, които продават такива неща, но български - не.

И така, интересува ме има ли възможност да се купи такава камера от България.
    Казаха ми също, че на Пловдивския панаир е имало такива камери българско производство и ако някой нещо по този въпрос ще съм много благодарна да ми даде информация.

Параметри на камерата:
    - темп. диапазон: -50 до 60 град./Целзий (с точност 3 град.);
    - влажност: 30 до 98 %;
    - размер на работния обем: не по-малко от 50х30х20 см;
    - няма изисквания за шокова промяна на температурата.

В друг форум, където пуснах запитването, казаха, че е възможно да се намери в БГ и втора употреба камера - това също е опция за мен.

И така, всяка информация за някой, който може да ми помогне по въпроса е добре дошла .

П.П. Чудих се дали темата не е за раздел "Хардуер".

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Re: Климатична камера търся

не съм сигурен, но попитай тук дали не могат да ти свършат работа, фирмата е пловдивска, но имат и офис във Варна

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Аве то камера ще се намери ама за какво ти е толкова ниска температура. Такава камера няма да е много евтина и не се казва климатична камера, а хладилна камера.

5. Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Аве то камера ще се намери ама за какво ти е толкова ниска температура. Такава камера няма да е много евтина и не се казва климатична камера, а хладилна камера.
    Температурата не може да се оспорва уви, има си изделия които трябва да се тестват на такава.
    Ето нещо такова ми трябва: http://www.sapratin.com/benchtopp2.html или такова http://www.burnsco.ca/benchtop.shtml.

6. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Има нещо което не схванах.
    Как ще се регулира влажност при - 50* температура.Всичко друго се прави,но това как

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Има нещо което не схванах.
    Как ще се регулира влажност при - 50* температура.Всичко друго се прави,но това как
    Абе разбирам много добре какво се търси.... Изпитанието на повишена влажност се прави при високите температури - тества се корозоустойчивост и устойчивост на плесени. Имитира се тропически климат. Само че.... Такава камера и такава лаборатория могат да си позволят само много големи корпорации... или военните. Такива имаше във ВНТИ, Електрон, ИСЕ и други от сорта.... И струват много пари. Дали все пак не е по-лесно и евтино да се ползват някои от запазилите се лаборатории за изпитване?
    PS И това -50 си е направо изцепка.... По кой стандарт се изсисква такава температура ( та даже и на съхранение)?

8.  

9. Тук е от
    Sep 2005

Ех, тези -50 градуса много ви дразнят - и мен също... . Ами толкова трябва да е (разбира се за съхранение става въпрос), наистина има такива стандарти.
    Действащи лаборатории за изпитване има, също ги обмислих като вариант, но засега искам да проуча всички възможности - в дългосрочен план инвестицията в камера може се окаже по-добра от ползването на чужди услуги.

И така, някой да е чувал нещо по този въпрос:
    Цитат Първоначално публикувано от sluntchitse
    ....
    Казаха ми също, че на Пловдивския панаир е имало такива камери българско производство и ако някой нещо по този въпрос ще съм много благодарна да ми даде информация.
    ...
    В друг форум, където пуснах запитването, казаха, че е възможно да се намери в БГ и втора употреба камера - това също е опция за мен.
    ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Търся монтажник и сервизен техник за климатична техника!
    От Клима-85 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 0
    Последно: 12-12-13, 21:48
  2. Търся DV видео камера
    От niki 80 във форум Купува
    Отговори: 1
    Последно: 21-11-11, 23:25
  3. търся драйвери за уеб камера - xstyle
    От chehicska във форум Поддръжка
    Отговори: 3
    Последно: 12-09-09, 19:19
  4. Търся схема за Кирлеанова камера!
    От kafka във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 2
    Последно: 03-03-08, 00:25
  5. Търся драйвери за уеб камера Générique HC-168
    От GENERALAT във форум Поддръжка
    Отговори: 2
    Последно: 27-06-06, 21:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе