Първоначално публикувано от dark
Това добре!!! А в такъв случай като влезна в мобиле.бг и отида на калкулатора, с евро1 ли да пресмятам или без евро1? И още там има някви разлики в конските сили по ДИН и по САЕ
Първоначално публикувано от dark
Това добре!!! А в такъв случай като влезна в мобиле.бг и отида на калкулатора, с евро1 ли да пресмятам или без евро1? И още там има някви разлики в конските сили по ДИН и по САЕ
ами мисля, че повечето европейски автомобили са по дин( смятай по него, то е и малко повече от по САЕ).
ако ще внасяш автомобил ПРОИЗВЕДЕН (да не се бърка с такъв с европейска марка) в европа и му извадиш такъв сертификат (не е сложно да се извади, струва към 10-20 евро) значи не плащаш мито.
това можеш ли да го подкрепиш с някакви документи, факти, линкове?Първоначално публикувано от Ivo Wolfen
то не си представям какъв ще е тоя 1400 кубика мотор дето ще има 100 коня... (може би комбинация от сини лампички на пръскалките на стъклото и пернишки номер ще помогне ... :Р)
евро1 е сертификатът за произход от европейската общост (не европейския съюз, което е съвсем друго)
при наличието му се прилага облагането с преференциални мита ( в случая = 0), а при липсата му се обмитява на общо основание (не знам как е за автомобилите, но иначе "нормалната" ставка е 20%)
в mobile.bg се има предвид произхода на автомобила, а не вредните му емисии
@dark, @FearMe, мерси!!!
Има ли наистина линкове, от където да се прочете и да се информира човек? Аз потърсих (признавам, че не моного упорито), но няма кой знае каква информация.
btw
японците правят двигатели от 1,4л - 101к.с. Това са двигателите на Хонда, които слагат и на Роувър
вземи и си купи японска кола тогава - да те питам колко мито ще цакаш на границата ( протекционистично мито - наложено да предпазва родното производство от евтиния внос - само не ми стана ясно в БГ какво производство на автомобили имаме, че ми го турнаха като си вкарах моята кошница ? )
е той вкарва на инвалид доколто разбрах, митото тъй или иначе не го плаща...
имах предвид, че митото в 99% от случайте е <900$.
Виж мазда rx-8 колко коне вади от 800кубикаПървоначално публикувано от dark
Аз утре си вземам Японски автомобил на инвалид и последната ми информация е че мито и ДДС не се плащат за автомобили до 1800 кубика и до 100 коня!
Автомобила при влизането в България трябва да се регистрира на инвалида.
После се вадят един куп документи и се чака доста за проверка на инвалида!
XaMaB - ами то требе да знаеш киловатите на двигателя и тях ги умножаваш по 1,36 и получаваш конете !
Правилно си разбрал, искам да я вкарам на инвалид и да не плащам тези безумни цифри!!!Първоначално публикувано от dark
В грешка съм за 1400те , http://info.mitnica.com/na/index1.php?p=pms2
Daihatsu ApplauseПървоначално публикувано от dark
иначе ,
ако е с РК номер - може и до 115 киловата да стигне :coolsmiley: