tb - марка автомобили? :)
Здравейте :) Днес видях кола. на мястото на марката на капака на багажника имаше "ТБ" (с латински букви) .. никога не съм и чувала за такава марка. Колата беше спортна, ест ниска, широка и тумбеста, не успях да видя модел. Има ли някой идея каква марка е? :)
Re: tb - марка автомобили? :)
Другият вариант: TB мисля че имаха Alpha Romeo, което ми се връзва и с черния цвят. Ще потърся някоя снимка да видим дали за това става дума.
при положение, че в днешно време всеки телефон има камера ... шп не го щтракна :Р
Не, че не се сетих но .. от възхищение и очуда не ми остана време :)
http://file3.zeromarket.com/item_fil...itemImage3.jpg
Не ми казвай че си видял това TB1? :) :) :)
Фирма производител с тези инициали не съществува...TB в автомобилостроенето е съкращение на Throttle Body ( Throttle Body Injection ) и обикновенно не се слага по капаците....
Щом такива възхищения има това трябва да е моята кола :) :) :) :beta1:
П.П. форума е нещо НОВ :stupid: сефте ми е
Цитат:
Първоначално публикувано от Slero
Другият вариант: TB мисля че имаха Alpha Romeo, което ми се връзва и с черния цвят. Ще потърся някоя снимка да видим дали за това става дума.
Alfa - TS Twin Spark :Super: / т.е. резервни свещи на всеки цилиндър да не вземе някоя да откаже . ПОдаване на искрата с 3 мсек закъснение на вторият канал за по-пълно изгаряне и по-голяма мощнсот .Техногия от самолетите / изп. е от Мерцедес преди 1та свет война на самолетни двигатели. Заради това и Алфите са нисколетящи самолети- ..."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изтебители по самолетна писта"... (цит. Дан Браун - "Шестото клеймо" гл. 56) Има и още :А пока я грезил, гонщики команды "Miller Пилот" увели у меня Alfa Romeo. Да, когда "угонщик" - вице-чемпион России, гнаться за ним пустое дело. "В небе над нами пролетел самолет" - вспомнил я, когда услышал ушераздирающий гул. Посмотрел в небо. Пусто. Оглянулся и увидел мчащуюся свише 150, не меньше, Alfa 155. Своей "квадратной" аэродинамикой автомобиль буквально сотрясал воздушные массы. Выглядит машина очень агрессивно и в статике, а на хорошей скорости превращается в некое подобие Cу-27
И аз щях да спомена за TS на ALFA ROMEO, но в google излезнаха няколко означения ТВ на алфа - GTV предимно. Като това например Alfa Romeo GTV V6 TB Coupe
Иначе самолет 155 рулез :grin: :033:
да не би случайно да си видял това
sorry ама снимките нещо са изчезнали :oops:
Талбот е марката на този автомобил.
Нито едно от предположенията не се оказа правилно. Явно ще си остаане загадка :)
Абе и аз видях една такава кола преди седмица и я зяпах и се чудих какво е това ТБ. Само че беше сив металик. А иначе точно както я описваш - спортна, ниска и тумбеста.
Чак сега виждам темата иначе веднага щях да се обадя. В смисъл, че такава кола съществува, не че знам каква е. Доколкото си спомням още, това ТВ беше с нещо като жълто-кафяви букви вътре в един кръг. По един такъв кръг и отпред на фасадата и отзад някъде по средата. Не ща да казвам "отзад на багажника", защото не мога да си спомня това багажник ли беше или просто някакъв заден капак.
Мм явно за една и съща кола говорим. При тази, която видях, логото беше в кръгче, както казваш. :)
/Едит
@qni: Не съм в Бг и не мога да видя снимките :-/