Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 17

Иракли

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Иракли

Изкарах чудесна почивка на морето преди няколко години. Случи се за първи път да посетя и плажа Иракли, където прекарах една нощ с компанията. Райско кътче, недокоснато от цивилизацията. 2 км плажна ивица достъпна за всеки един човек. Хората, които заварихме там, също като нас бяха отишли да се порадват на неопетнената природа. Абсолютно приятелско отношение с напълно непознати - всички ни каниха да поседнем при тях, да ударим по глътка от тяхното пиене. Ние пък ги черпихме с каквото бяхме взели за през нощта. Беше чудесно. Изживяване, което те изпълва доброта и позитивни емоции. Да не говорим колко красиво беше. Как всички бяхме запленени от светлината на планктона, която се разнасяше около телата ни докато плувахме през нощта. Тишината, нарушавана само от лекия ветрец и вълните. Красота.

Сега определени индивиди, фирми и организации са хвърлили око на това райско кътче и искат да изкарват пари от него. Да го застроят с хотели и туристически съоръжения. Това ще доведе до унищожаване на природата, до комерсиализиране и ограничаване на достъпа на хората. Аз съм ПРОТИВ.

Открих следния "Апел за спасяване на Българското Черноморие", който всеки желаещ може да подпише.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Re: Иракли

никога не съм била там, но след този разказ нямаше как да не се подпиша...
    дано помогне тази подписка...

пп нямаш ли някоя снимка от тази красива природа? дай да видим нещо

4. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Наистина, това, което привлича туристите е красотата на девствената природа, която е неповторима. Казина и бетон има във всеки град, малък и голям. За съжаление, природата сама по себе си не бута рушвети. Стискам палци по някакъв начин да могат да бъдат опазени малкото останали красиви места в България.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Наистина е красиво... може би защото е толкова диво и незасегнато от снобарията, която ни заобикаля отвсякъде. Ако намеря снимки из архивите, ще публикувам.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Подписах с безнадеждност,кой го е еня у нас за подписки...
    Дано все пак има полза.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от Silviya

Ще се опитам да намеря. Лошото е, че най-вероятния човек, който би имал снимки, в момента е с изгорял диск и се опитва да спаси точно снимките, които е пазил там. А на всичкото отгоре се съмнявам някой да е снимал, защото бяхме там през нощта...

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Аз като вечен песимист (или в подобни случаи - по-скоро реалист) считам, че тоя сюжет е поредният начин да се съберат няколко хиляди e-mail адреса за запълване на абонатни места в spam-списъци. Най-малкото - когато се прави подписка, се изискват ЕГН-та на участниците в подписката за да е достоверна тя (с 10-те си e-mail-а мога да се подпиша 10 пъти; да не говорим, че мога да напляскам още 500 несъществуващи), да подлежи на проверка и да може да бъде представена като такава пред съответните инстанции.

Я си спомнете колко подписки имаше за медиците в Либия... А да сте чули случайно някоя от тях да е стигнала до където трябва?...

Разбира се, че съм ЗА опазването на всяка една педя Българска земя, но в така изготвена "подписка" няма да си впиша данните.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от BerkStock
    ...считам, че тоя сюжет е поредният начин да се съберат няколко хиляди e-mail адреса за запълване на абонатни места в spam-списъци....

Много основателно сънение. Аз използвах меил адрес в mail.bg, който спокойно мога да закрия, ако се претрупа със спам. Добра е идеята всички подписващи се да вземат мерки, за предпазване от спам.
    Все пак спамът трябва да се взима пред вид винаги, когато човек дава e-mail адреса си на публично място.

11. Member
    Тук е от
    Mar 2006

предполагам, че на всички ни е минала тази мислъл през главата...
    и затова си имам e-mail, който използвам в такива случаи... тъй че ако искат може да ми задръстят пощата със спам... няма значение
    но все пак остава надеждата, че този път може и да има ефект...

не видях, че и Ghost е писал...

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

предполагам, че на всички ни е минала тази мислъл през главата...
    и затова си имам e-mail, който използвам в такива случаи... тъй че ако искат може да ми задръстят пощата със спам... няма значение
    но все пак остава надеждата, че този път може и да има ефект...

не видях, че и Ghost е писал...

13. Member
    Тук е от
    Nov 2004

За съжаление изглежда BerkStock е прав - в сайта споменават http://www.daspasimirakli.com/, но там си има съвсем различна подписка.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2004

никога не съм била там, но след този разказ нямаше как да не се подпиша...
    дано помогне тази подписка...

снимки:
    http://www.daspasimirakli.com/bg/gallery.htm

@Марто, казина и особено бетон има и в Монако. Бил съм там два пъти и съм се прехласвал по красотата на природата без да се впечатлявам от казината и бетона (а той е много там). По бг крайбрежие е обратното, проблемът не е в казината и бетона, а в ордите невъзпитани туристи, заливащи ги. По голяма беда за Иракли и (и не само) от човека няма, за съжаление точно от него не можем да спасим природата.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от Avis
    За съжаление изглежда BerkStock е прав - в сайта споменават http://www.daspasimirakli.com/, но там си има съвсем различна подписка.
    Не си прочел внимателно. http://www.daspasimirakli.com е посочен дори в подписката, към която съм дал линк. Този сайт е първоизточника. За момента няма никакви признаци, които да потвърждават съмнението изказано от BerkStock. Разбира се, съмнението е напълно адекватно, но това не значи, че навсякъде, където ни поискат e-mail адреса, то е за да пращат спам. Не е лошо човек да бъде поне малко позитивно настроен!

17. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Не си прочел внимателно.

http://www.daspasimirakli.com е посочен дори в подписката, към която съм дал линк.

Този сайт е първоизточника.

За момента няма никакви признаци, които да потвърждават съмнението изказано от BerkStock. Разбира се, съмнението е напълно адекватно, но това не значи, че навсякъде, където ни поискат e-mail адреса, то е за да пращат спам. Не е лошо човек да бъде поне малко позитивно настроен!
    Възможно е, даже много вероятно.

А аз какво казах?

Наистина не знам, на мен daspasimirakli.com ми изглежда по-сериозен, но не съм ги проучвал дотолкова, че да го твърдя.

Всъщност се регистрирах с реален адрес и на двете места. Някои каузи си заслужават риска, а и ако толкова се страхувах от мечки, нямаше да ходя в гората.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

ОК! Peace!
    Важното е, че сме на едно мнение за Иракли.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе