Re: books.bg - живи ли са?
Има една категория с името "Черен списък" ( http://forum.setcom.bg/index.php/board,63.0.html ), та ако тази категория не беше във форума за битова техника, настоящата тема си е направо за там. Напълно те разбирам - не става въпрос за трите лв, просто такива неща трябва да се разгласяват така, че виновниците или да получават заслуженото или поне да се намалят щетите, които нанасят.
Аз затова си поръчвам само с наложен платеж. Доставят - плащам.
А то иначе- грабнат париците, напият се, па забравят да пратят стоката.
Но за конкретния случай, гледам момъка дето се води собственик на сайта си е дал мобилния телефон, дали е още валиден - не се знае, ама аз бих звъннал.
То не че 3 лв са много пари, ама що да е. Ако са я нямали бумагата, барем паричките да върнат, или нещо друго да ти предложат.
Е пааааа, звънях, звънях и на двата. И пичът от София дето споменавам по-горе, и той звъня. И той на двата. Ня, никой не ги вдига.
хъм ми аз преди 2 месеца последно поръчва от тях и си доставиха за 2 дена. едно време много поръчвах от тях...
Поръчвал съм няколко пъти, всичко беше наред. За това поръчах отново. :2guns:
Миналата седмица си поръчах от тях една книжка.
Получих мейл на който ми беше отговорено че ще пристигне на следващия ден:
Вие направихте поръчка от www.books.bg.
Книгите ще Ви бъдат доставени на 10/11, 18-20 ч.
Вашият клиентски номер е: 11079174.
Чрез него можете да проследите етапите на изпълнение на поръчката Ви от тук.
Балагодарим Ви.
След три дена чакане им писах отново и получих това:
Здравейте г-н *****,
Благодаря, че ни писахте.
В момента книгата е с изчерпан тираж.
Моля да ни извините, че не Ви предупредихме навреме за това и за създаденото неудобство.
Поздрави,
Станислава Христова
stasy@books.bg
Въпросът е, щом я нямат в наличност, какво прави на сайта тази книга?
Аз лично повече няма да си поръчвам нищо от там.
ами мойто наблюдение на онлайн шоповете за книги в .бг е, че се въртят от 1-2 души без или със символична складова база. май просто няма достатъчно голям пазар все още за да могат да си позволят големи складови наличности.
Не е точно по темата, но:
Аз си пазарувам редовно от http://www.mobilis.bg и нямам никакви ядове. На всичко от горе се плаща при доставката на куриера. Обикновено доставят на следващия или по-следващия работен ден. Да не говорим колко е удобно за учебници и помагала на куп. Хм, май стана нещо като реклама, но споделям лични впечатления.
Доколкото те са ми казвали, нямат складове, а при поръчка купуват книгите от борсата и ги доставят. Предполагам, че за повечето такива магазини важи това.
Случвало ми се е макар и рядко (1 от 20 книги) да няма тираж и да не ми я донесат.
Има надежда. Писах на Станислава. Обясни, че през повечето време са в движение. Сега чакам да ми каже какво ще правим с моята книжка. :-)
Проблемът е решен, макар и не по желаният от мен начин - книгата свършила и ще ми върнат парите. :051:
Жалко за кофти случката!
Поръчвал съм книги от Хеликон http://www.helikon.bg и там няма проблеми, поради следната причина: доставката се извършва до врата от куриер (Speedy) на когото се плащат книгите + доставката. Няма плащане в аванс, няма главоболия.
Поръчвал съм онлайн и различни стоки от www.get.bg, където е по същият начин - при доставката на врата, плащаш на куриера цената с доставката и това е.