Откраднат хардуер на стойност $12,7 милиона долара
Куриоз!! :)
В Малайзия вчера се случило нещо, което никой не е смятал за възможно: крадци задигнали от летище процесори и дънни платки на стойност почти $13 милиона долара, в последствие изчезнали с плячката безследно. Крадците подходили по особено очевиден и нагъл начин като се преоблекли с униформи на малайското вътрешно министерство. В последствие влезли с два камиона в летището на град Batu Maung и се представили на тамощните митничари, които изобщо не се усъмнили и ги пуснали свободно да влязат, без да предупредят никого. Фатална грешка, както се оказало в последствие. Малко по-късно работниците на един от складовете се събудили вързани един за друг и упоени с хлороформ. Общо били 17 човека, които били обезвредени от бандата. Имало и такива, при които упойката не подействала и били обезвредени с груба сила. След като си били осигурили спокойствието, крадците се заели с товарене и след един час в камионите имало 585 картонени кутии и 18 палета пълни с процесори и дънни платки на различни производители, стойността на които е 12,7 милиона долара. В Batu Maung имат производство Intel и AMD.
По сведения на местните власти първоначалните разследвания имат известен успех и двама от служителите на въпросния склад били вече арестувани. Те имали връзка с крадците и вероятно са унищожили записите на камерите.
Съобщава: kaldata.com
P.S. Приета забележка. Ще проверя!
На друг сайт пише че стоката е била основно на Intel. ixbt.com
Re: Откраднат хардуер на стойност $12,7 милиона долара
е ся ша падне як дъмпинг на цените :taz
:offtopic:
м/у другото се пише не Изсточник, а Източник :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Black Adder
м/у другото се пише не Изсточник, а Източник :)
М/у другото си в грешка.
Добавено:
Опа! Аз съм в грешка. Грешно прочетох, че казваш, че правилно е изСточник. Моите извинения.
:offtopic: :016:
Малко по-късно работниците на един от складовете се събудили вързани един за друг и упоени с хлороформ. кърти миФки, просто не можах да се сдържа...
Как бе, ти не гледаш ли криминалета по Агата Кристи, там само с хлороформ ги морят пазачите
@ Ghost - като не знаеш правописа, какво се пънеш да ме поправяш :)
Не, не - събудили се упоени. :-)
Не те знам Black Adder ли си, White Snake ли си и изобщо що за смок си, ама мога да ти кажа, че изобщо не се "пъна" да те проверявам - правя го с лекота. Вярно, в процеса се случва и да греша, но доблестно си признавам, както виждаш. Можех да замажа мнението си и да го направя все едно друго съм писал, но не постъпих тъй подло, нали? Напротив, поднесох извиненията си...за което смятам, че е редно да почерпиш, а не да ми скачаш като бос циганин из тръни.
:blob1
Хубава работа, ако питате мен. Дреме ми на чемширката какво са откраднали.
Аз знам един случай за един познат, бачкал в UPS и с някви фалшиви документи
някви мутри дошли и му земали пратката която била 20-тина PC-та с мониторите с всичкото му.
Еми наложило се е да ги плаща, хахахахаха. Ужас.
Тъй че да не са спали, си бъркат в гащите и си миришат рацете, ми да проверяват как трябва.
//offtopic
Господата по Литература и Български Език
да ми проверите правописа ?
Цитат:
Първоначално публикувано от Sd0
--клъц--
//offtopic
Господата по Литература и Български Език
да ми проверите правописа ?
-Няма проблем. Каква цена си склонен да заплатиш?
Re: Откраднат хардуер на стойност $12,7 милиона
Цитат:
Първоначално публикувано от Ghost
М/у другото си в грешка.
Добавено:
Опа! Аз съм в грешка. Грешно прочетох, че казваш, че правилно е изСточник. Моите извинения.
Най-интересното е,че вчера се бях изсилил да направя преди теб същата грешка :yikes
Явно при бърз прочит точно така се разбира,в последната секунда го видях.
Знаех си, че не съм виновен! :016:
Я стига сте се карали за глупости.
Аз пък правя повече грешки от Вас... :-)
П.С. Ракията сплотява :Drinks:
Здрасти! Какво ги правите новите?
Цитат:
Първоначално публикувано от kombat
Здрасти! Какво ги правите новите?
ами ако задават така въпросите - ковем ги !
иначе - Добре дошъл във Форума !
Този @kombat, като е писал поне веднъж, защо е с 0 публикаций?!