Re: UniBG банна всичките мрежи на БТК
Според мен Skype изобщо не е подходящ за сравнение. Той е друг вид комуникация, която изисква вниманието на участниците по време на разговора, както при ползването на телефон, защото съобщението се предава и изчезва. IRC и другите instant messenger-и не изискват постоянно внимание - четеш и отговаряш, когато ти е удобно, защото съобщенията кротко си стоят на опашката.
Всъщност имах в предвид как може да бъде опазена линията от разните операторчета и админчета.
Прави сте обаче - не знам в тънкости ИРЦ и нямам никакво намерение да се запознавам. Повдигнах остро въпроса, защото намирам за глупаво да се "изнудва" по този смешен начин интернет доставчик, а за такъв от ранга на БТК е повече от смешно.
Цитат:
Първоначално публикувано от Ghost
Примерно на много места това е най-бързият начин да получиш техническа помощ за даден продукт.
Аз, лично смятам форума за къде/къде по-нагледно и удобно средство за целта. И макар чатова да има на много места никъде не съм получил компетентна помощ.
Но както и да е много се отнесохме от темата. Това е втората тема по един добре познат проблем на БТК. (предишната беше с Ip-тата в SPAM базите). Рано или късно доставчиците ще са принудени да заковат статични Ip-та, хмм.. което не е много добре за повечето хора.
Цитат:
Първоначално публикувано от DeathKnight
Аз, лично смятам форума за къде/къде по-нагледно и удобно средство за целта. И макар чатова да има на много места никъде не съм получил компетентна помощ.
:offtopic:
Въпрос на плюсове и минуси и най-вече на лични предпочитания.
Да, форумът е по-прегледен и обменената информация остава завинаги, но отговорите се получават по-бавно. В IRC обикновено получаваш отговор по-бързо, а често може да говориш дори директно с разработчиците. Казано честно и аз не съм фен на "чатовете". Може би най-много харесвам мейлинг листите, които по фунционалност за мен се явяват по средата м/у IRC и форум.
Цитат:
"искането" БТК да си била променила политиката на динамични ИП-та и т.н.
Това вече е добра причина, ако е истинска.
Кои са UniBG че да искат БТК да си променят политиката? ;) А кабеларките които пускат 30-50+ човека на едно IP?
:RTFM: Лошото е, че наистина има хора които още си уважават mIRC-то , но са потребители на БТК и не става да влизат което е яко гаднооооооооооооооооооооооо :taz (аз съм един то тях) Та се питах дали не може да се логна през друго място или дали някои може да ми каже начин или друг сервър на който да се логвам
Мерси предварително :blob
Патриот съм но не съм свикнал да пиша на български (благодаря за разбирането) :2guns: :016:
DMZ пунсто ли ти е на модема. Ако не е си го пусни. Обаждаш се на потдръжката и казваш да ти го пуснат. Така все едно си с реален адрес.
Ако толкова ви липсва ИРЦ има BNC -та , един процес е около 3 лв това са 10 юсера
кабеларките може да пускат 30-50 но до там а бтк не е кабеларка
Мерси Julian сега само ще се позанимавам и с някое "любезно" операторче на БТК и надявам се ще се оправят нещата :yahoo:
Само, че са малко заети та ще видим кога ще могат да ми обърнат внимание :2guns:
При мен връзката се възстанови, след около месец отсъствие при това със сървъра на УниБГ. Странно беше, че на едни места няма проблеми, а на други има, при използване на едни и същи сървъри.