Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 26

UniBG банна всичките мрежи на БТК

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

UniBG банна всичките мрежи на БТК

Забрана за бТк потребители

/публикувано от Admin на 11-23-2006 21:20/
    Поради злоупотреба с динамичното раздаване на IP-та от адресното пространство на бТк и зачестилите атаки и нежелана реклама към мрежата на УниБГ от потребители, ползващи този доставчик е наложена забрана за достъп за неопределено време!

http://www.unibg.org/site/news/show....0qrmDMc#fus_60

Една от темите във форума на УниБГ:
    http://forums.unibg.org/index.php?showtopic=8463&st=0

За съжаление всички теми, свързани с БТК и УниБГ се заключват и/или трият:
    http://forums.unibg.org/index.php?s=...57&showforum=7

В общи линии мъглявото обяснение че имало много хакерчета които флудвали/спамвали, които с ресетване на модема си сменяли ИП-то и затова се налагало да се банне цялото БТК звучи меко казано лапешко, както и "искането" БТК да си била променила политиката на динамични ИП-та и т.н.т. ... Откога борбата със спама/флууда се води с банване на един от най-големите интернет доставчици, така и не ми стана ясно. Естествено е че УниБГ е един вид привилегия (безплатна), но ми е интересно по същата логика какво ще стане ако Нетинфо реши да банне някой или няколко от големите доставчици и хората да останат без абв.бг и другите услуги, или респ. дир.бг и т.н.т. Любопитно ми е ако БТК реши да "банне" УниБГ, ама по всички възможни фронтове, какво ще стане....
    Все си мислех, че хората, занимаващи се с УниБГ мрежата са улегнали и зрели, ама като гледам какво са "натворили", започвам да се съмнявам...

P.S. Ако на някой не му е ясно каква е тази забрана, да доуточня - клиентите на БТК да не могат да ползват IRC (чат, Mirc, мирцата, мирката и т.н.т) в които и да е от българските сървъри, свързани в мрежата на UniBG.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2004

Re: UniBG банна всичките мрежи на БТК

Поради това пак ShakeIT бележи растеж
    Чатове много

4. Member
    Тук е от
    Sep 2003

много смешни unibg...... нямам думи....направо да вземат да хлопнат кепенците за постоянно, така никой няма да ги хаква

5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Отдавна не ползвам IRC, но дори и преди никога не съм ползвал мрежата или сървари на UniBG. Честно казано до скоро даже не знаех че съществува такава. Не ползвам ADSL от бТк, така че този проблем въобще не ме касае, но ми се струва изключително глупаво да се ограничават сами по този начин. ....но тяхна си работа

6. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Смешна работа .... Колкот прекаляват БТК юзърите, толкова прекаляват и клиентите на другите мрежи. Просто абсурдни твърдения ... Много ми напомня това с разправиите с data.bg

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от Кайсо
    Просто абсурдни твърдения ...
    Просто UniBG вече не може да се справя с масата spam-bots, drones, clones и каквото още се сетите.

А по-вероятното според мен е, че някой администратор от ръководството на мрежата се е счепкал с някой друг администратор, който или чийто сървър е свързан с БТК-то по някакъв начин и... Ето ви го резултатът.

Подобни изцепки не са прецедент в историята на тая мрежа.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2001

В UniBG винаги е имало интриги и винаги ще има.
    Властта и йерархията /колкото и нереална е/ в IRC винаги е имала своите поддръжници.
    Част от потребителите се стремят към някакви права и използването на всякакви средства включително интриги са позволени. Просто за тях това е част от животът им - IRC.
    Това да имаш канал, да имаш права /@/ в някой друг.. да имаш "eggdrop" за някои си е цел.
    Имах една позната преди години успя да скара половината оператори, така че прецеденти и подобни случки винаги е имало, къде по-затулени, къде по-открити.

10. T
    T е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002

Че някой ползва ли го тоза ИРЦ?! Пука им на БТК заради някакви чат глупости.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

На БТК не им пука, вероятно, но на потребителите им - да.

И не друго, а изказването ти е глупаво - да, много хора продължават да ползват IRC.

12. T
    T е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от Slero
    На БТК не им пука, вероятно, но на потребителите им - да.

И не друго, а изказването ти е глупаво - да, много хора продължават да ползват IRC.
    На тези, които аз познавам не им пука никак, просто защото не използват ИРЦ. Казвам чат глупости, защото си мисля, че ИРЦ клиент имат инсталиран само 15-16 г. лапетии. Може и да греша разбира се.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от T
    Казвам чат глупости, защото си мисля, че ИРЦ клиент имат инсталиран само 15-16 г. лапетии. Може и да греша разбира се.
    Грешиш. Някои хора ползват IRC като начин за комуникация. Безплатен, що-годе лесен за използване, конферентен (за разлика от повечето instant messengers).

14.  

15. T
    T е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002

Веднага се сещам за няколко сериозни недостатъка, свързани най-вече с конфиденциалността и сигурността на обменяната информация. Конферентен чат може да бъде осъществен примерно и със Скайп. Не съм запознат, но мисля, че чат може да бъде проведен вече и по ICQ мрежата.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Веднага се сещам за няколко сериозни недостатъка, свързани най-вече с конфиденциалността и сигурността на обменяната информация.
    Ми дай да експериментираме... Ще създам канал, ще го настроя както си знам, ще викна двама познати да си говорим и ако успееш да log-неш разговора (разбира се, няма да си в канала ) ще те черпя каквото кажеш.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Веднага се сещам за няколко сериозни недостатъка, свързани най-вече с конфиденциалността и сигурността на обменяната информация. Конферентен чат може да бъде осъществен примерно и със Скайп. Не съм запознат, но мисля, че чат може да бъде проведен вече и по ICQ мрежата.
    А, случайно да се сещаш, че дрънкаш глупости, без да имаш бегла представа за нещата, за които говориш? Страшно много хора ползват IRC за забавление, но IRC се ползва и за сериозни цели. Примерно на много места това е най-бързият начин да получиш техническа помощ за даден продукт. Относно сигурността, мога да ти кажа, че IRC може да се пусне в/у SSL и най-разпространените клиенти [1] поддържат този вид комуникация. С други думи IRC може да е не по-малко сигурно от HTTPS, който ползваш за извършване на разплащания през Интернет.

[1] http://www.mirc.co.uk/ssl.html

18. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Конферентен чат може да бъде осъществен примерно и със Скайп
    А то да е толкова нелепо направено .... пълна БОЗА

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Кой вариант от всичките да избера?
    От G_R_U във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 15
    Последно: 07-10-09, 11:43
  2. Unibg?
    От user25 във форум Мрежи
    Отговори: 5
    Последно: 17-04-04, 10:55
  3. Luxeon s Creative Live 5.1 как да свирнат всичките
    От bobi33 във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 29-12-03, 21:25
  4. UniBG???
    От CreatoR във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 7
    Последно: 06-07-03, 01:41
  5. IRC операторите на UniBG и техните проблеми...
    От Deadmaker във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 5
    Последно: 12-06-03, 01:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе