как да си направим автомобила да върви с вода
до момента съм направило електролиза и съм разградило водата на водород и кислород но имам съвсем малък проблем който ме доведе до пускането на тая тема.количеството на получения кислород ми е малко, въпроса ми е. как мога да го увелича до достигане на желаният ефект и да стигна до финала?по принцип, ако увелича площа на анода и катода увеличавам много консумацията на ток от автомобила.какъв по ефективен катализатор може да се използва при електролизата?
Re: как да си направим автомобила да върви с вода
Цитат:
Първоначално публикувано от MpacHuk
до момента съм направило електролиза и съм разградило водата на водород и кислород но имам съвсем малък проблем който ме доведе до пускането на тая тема.количеството на получения кислород ми е малко, въпроса ми е. как мога да го увелича до достигане на желаният ефект и да стигна до финала?по принцип, ако увелича площа на анода и катода увеличавам много консумацията на ток от автомобила.какъв по ефективен катализатор може да се използва при електролизата?
Този наистина малък проблем има много, ама много лесно решение - Висш Химико-Технологичен Институт(или както там се казва в момента). Това разбира се е само началото..., после питай пак тук! :))
Ами, шепа калиев перманганат + глицерин и ще имаш кислород колкото искаш :-))
Ех, от кога чакам да си прекарам водопровод до резервоара. Дерзай, MpacHuk, дерзай...
Никаква милост за всичките му петролни босове, хора измрели в Ирак и подобни.
Аз обещавам като се наложи водата, като заместител на петрола да си купя танк и цистерна за вода, а после си плюя на петите и гаааааааз... :yahoo:
Цитат:
Първоначално публикувано от d-rRoss
Ами, шепа калиев перманганат + глицерин и ще имаш кислород колкото искаш :-))
Подобен ефект може да се получи и с миниум и бронз + няколко камъка :-memnon
Цитат:
Първоначално публикувано от Ghost
Подобен ефект може да се получи и с миниум и бронз + няколко камъка :-memnon
С миксер се бърка най-добре. :)
Тук е описано решение за захранване на двигател с вода. Показвам го, само за да се знае, че не е чак такава научна фантастика. А иначе, МрасНик, ако зададеш свестен въпрос с някакви параметри и конструкция може и да получиш отговор. Така просто не виждам смисъл.
Цитат:
Първоначално публикувано от Cko
Тук е описано решение за захранване на двигател с вода. Показвам го, само за да се знае, че не е чак такава научна фантастика. А иначе, МрасНик, ако зададеш свестен въпрос с някакви параметри и конструкция може и да получиш отговор. Така просто не виждам смисъл.
утре ще е инженера ми на моята машина и ще зададем въпроса си по изчерпателно лично към теб.иначе ти благодаря най-сърдечно.знаех че в тоя форум има и свестни хора!Късмет!!!
Цитат:
Първоначално публикувано от Cko
То и калиев перманганат + глицерин не е фантастика, ама никой не ми вярва :-)
Не знам с вода, ама гледайте хората какво правят с трабантите:
Помориецът Теньо Тодоров измайстори електрически двигател за “Трабант”. Той купил старото возило с блокирал мотор за 50 лева. С помощта на приятели и на интернет снабдил картонената кола с електрически двигател. Батериите монтирал в задната част на гедерейския символ. Трабито развива до 65 км в час и може да измине между 80 и 100 км с едно зареждане срещу 2 лева разходван ток. Теньо е изминал с колата си 3000 км. Спретнал е вече и втори електрически “Трабант”.
от в.Труд - 15.12.2006
Въпреки че лично аз предпочитам трабанта са монтиран двигател от Ауди ТТ :yahoo:
http://www.prodrivebg.com/index.php?...d=45&Itemid=27
Цитат:
Първоначално публикувано от Eddie
Не знам с вода, ама гледайте хората какво правят с трабантите:
Помориецът Теньо Тодоров измайстори електрически двигател за “Трабант”. Той купил старото возило с блокирал мотор за 50 лева. С помощта на приятели и на интернет снабдил картонената кола с електрически двигател. Батериите монтирал в задната част на гедерейския символ. Трабито развива до 65 км в час и може да измине между 80 и 100 км с едно зареждане срещу 2 лева разходван ток. Теньо е изминал с колата си 3000 км. Спретнал е вече и втори електрически “Трабант”.
от в.Труд - 15.12.2006
Въпреки че лично аз предпочитам трабанта са монтиран двигател от Ауди ТТ :yahoo:
http://www.prodrivebg.com/index.php?...d=45&Itemid=27
И ако смея да попитам колко струват батериите? Колко им е живота(разряд/заряда)?